Asiatisk rissalat med oksekød

Reklame for Hello Fresh

asiatisk rissalat

Asiatisk rissalat med oksekød

 

Denne asiatisk rissalat er fra Hello Fresh, som er en hjemmeside med måltidskasser og opskrifter. Måltidskasserne kan man bestille hjem til døren, og de har hos Hello fresh fokus på at gøre måltidet simpelt og opskrifterne enkelte, men med avancerede smage, som de skriver.  Man kan vælge mellem de klassiske, familievenlige, vegetariske og de hurtige. Man kan skifte antal personer, menu, springe uger over og sætte på pause hvis man har abonnement. Man kan også modtage en kasse med friske råvarer og der tilhørende opskrifter.

Jeg har nu afprøvet en af opskrifterne fra deres hjemmeside, en asiatisk rissalat jeg faldt for. Jeg elsker nemlig det asiatiske køkken og denne ret så bare indbydende, simpel og dejlig sund ud.

Den består af ris, man rister af i olie og hvidløg og derefter koger. Hakket oksekød man svitser af i en krydret marinade bestående af bl.a. ingefær, lime, hvidløg og chili. De to ting serveres sammen med lidt grønt. Jeg kommer med lidt yderligere forslag til servering nedenfor. Men her får I først opskriften. Se flere opskrifter på Hello Fresh her

 

Opskrift på asiatisk rissalat

Asiatisk rissalat

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15-20 minutter

Tilberedelsestid

10-15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

 • lidt olie + 1 spsk. smør til stegning
 • 4 fed hvidløg
 • 200 g basmati ris + vand til kogning
 • 4 cm af en frisk ingefær
 • 1/2-1 rød chili (alt efter hvor stork det skal være)
 • 1 lime
 • 1 spsk. sukker
 • 3 spsk. sojasauce
 • 4 spsk. olivenolie
 • 1 mango
 • 1 agurk
 • 3 gulerødder
 • 1 håndfuld frisk koriander og mynte
 • 500 g hakket oksekød

Sådan gør du

 1. Start med at rive hvidløg – tag 2 fra til ris og gem 2 til marinaden.
 2. Opvarm en smule olivenolie og en klat smør i en gryde ved middelhøj varme. Svits 2 af de revne hvidløg i olien i et minuts tid, tilsæt så ris, vand og et nip salt. Kog risene sådan.
 3. Imens kan du lave din marinade med de to resterende hvidløg, revet (og skrællet) ingefær, finthakket chili, saften fra limefrugten, sukker, soja og olie
 4. Tag en pande frem, kom lidt olie på den og steg oksekødet til det er lysebrunt. Kom så marinaden ved og lad det simre til væsken er næsten fordampet.
 5. Klargør dine grøntsager: mango, agurk, friske krydderurter og gulerod. Jeg skar det hele i små stykker.
 6. Miks det hele sammen: de hvidløgskogte ris, den krydrede oksekød og grøntsagerne. Hvis du vil, hak også lidt salte peanuts groft og kom over.

Bedøm denne ret

asiatisk rissalat asiatisk rissalat

asiatisk rissalat

Idéer til ekstra tilbehør

Næste gang jeg laver denne ret, vil jeg desuden servere lidt salte peanuts eller pistacienødder til toppen. Det vil også være lækkert med avocado eller edamamebønner som en del af salaten.

 

Tilsæt mere chili og ingefær, jo stærkere du ønsker den

Jeg servere denne ret for hele familien, og ungerne elskede både kødet og de her hvidløgsris. De spiser også gerne agurk, gulerødder og nogle gange mango. Dog undlader de de friske krydderurter. Jeg kommer derfor heller ikke alt det chili i som opskriften oprindeligt anbefalede. Personligt kunne jeg godt klare den lidt stærkere, men jeg vil gerne lave mad ungerne også elsker. Så du kan jo variere styrken på din ret efter smag. Som tidligere nævnt, kan du også tilsætte flere “børnevenlige” grøntsager. Hvis du ved at dine unger elsker peberfrugt, majs, ærter og avocado f.eks. (for lige at nævne favoritterne her hjemme), så kan disse jo sagtens tilføjes til din asiatisk rissalat.

Se udgaven af denne asiatisk rissalat hos Hello Fresh lige her.

 

Andre asiatiske retter på min side

Se også andre asiatiske salater på min side her: asiatisk salatbowl med marineret mørbrad. Den opskrift kunne faktisk godt minde en smule om denne, men i stedet for at bruge hakket oksekød, bruges der grillet marineret mørbrad. Desuden lidt andre grøntsager og toppings. Nudelsalat med hakket kyllingekød og peanutdressing. Buddha bowl med kylling, ananas og andre gode sager.

Kommentarer

  1. Jeg har lige tilføjet det i opskriften – for ja, risene koges i vand 😉 Jeg plejer at komme den mængde vand til ris, så risene er dækket med ca. 1,5 cm vand. Altså så vandet dækker 1,5 cm over risen. Hvis det giver mening – det er sådan en god huskeregel altid når man koger ris

 1. Virkelig lækker opskrift! Jeg vil høre, hvor meget vand du hælder i risene? Her fik den på slum og så lidt til 🙂

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret