Chokoladehavregrød med karamel

Chokoladehavregrød serveret med en smule karamel og en sjat mælk. Det her er virkelig en sød og lækker omgang morgenmad, som får tankerne ledt helt hen mod dessert og chokoladekage.

chokoladehavregrød

Her er en meget dessert-agtig morgenmad. Det er egentlig blot en ganske sund omgang havregrød lavet på havregryn og chiafrø, og så med en skefuld kakao i. Det der gør den lidt mere usund og utrolig sød, så den næsten kunne gå for en dessert – er dens toppings. Jeg har nemlig smidt en dåse kondenseret mælk i en gryde med kogende vand, hvilket resulterer i den lækreste cremede karamelsauce. En klat karamel, lidt mælk og hakket mørk chokolade på toppen, så er den søde tand da tilfredsstillet. Hvis og når jeg laver denne opskrift igen, vil jeg næste gang tilføje lidt chrunch – jeg synes den manglede lidt sprødhed. Så evt. nogle bagte og afskallede hasselnødder, det ville være het perfekt.

Opskriften her rækker til 2 portioner. Håber I har lyst til at prøve den :o)

Chokolade havregrød

Opskrift til 3 skåle

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minuter + karamel

Ingredienser

Havregrød

 • 1 dl havregryn
 • 1/3 tsk. salt
 • 1 spsk. chiafrø
 • 1 spsk. kakao
 • 3 dl mælk eller vand

Toppings

 • 2 tsk. karamel (fra en dåse kondenseret mælk) - lav denne nogle timer inden
 • 2 spsk. mælk (evt. mandelmælk)
 • 1 tsk hakket mørk chokolade
 • et par friske jordbær

Sådan gør du

 1. Kom ingredienserne til havregrøden i en gryde, lad det koge op til det har konsistens som grød og server
 2. Hvis ikke du har lavet din karamel endnu, skal den laves aller først. Her kommer du dåsen i en gryde (uden at åbne den), hæld vand på, så det dækker dåsen tænd for blusset. Vandet må gerne komme op og koge, kom så låg på og skru lidt ned igen. Vandet forsvinder hen af vejen, så fyld mere på, så dåsen konstant er dækket af vand. Efter små 3 timer er den kondenserede mælk forvandlet til karamel.
 3. Kom lidt af karamellen på grøden sammen med en sjat mælk og lidt mørk chokolade. Måske de bagte hasselnødder eller friske bær

Bedøm denne ret

Se flere grødopskrifter her

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Du er velkommen til at følge med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse mad og opskrifter samt lidt træningsinspiration også. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret