Burger med oksekødsbøffer og bacon

Her er mit bud på verdens bedste burger. Det er ikke så længe siden at jeg lavede pulled pork burger, som også smagte helt afsindigt godt. Dem lavede jeg faktisk i samme omgang som disse, nemlig i anledning af fredagsgæster. Jeg tænkte der var lidt til en hver smag, hvis jeg nåede lavede pulled pork burgers og helt klassiske burger med oksekødsbøffer. Sidstnævnte var min personlige favorit. Ikke bare blandt de to hjemmelavede burgere, men af alle de burgere jeg til dato har smagt. Aldrig har jeg smagt så god en burger, den er krydret, saftig, fed, blød, sprød og alting på én gang. Wauw hvor skal jeg bare snart have hjemmelavet gourmetburger igen.

Burger med oksekødsbøffer

Burger med klassiske oksekødsbøffer, sprød bacon, letsmeltet cheddarost, syltede rødløg og andet godt

 

Burger med oksekødsbøffer

 

Her får du en opskrift på en klassisk burger med oksekød. Det er virkelig en luksus burger det her, da alt i den er hjemmelavet. Burgerne består af bløde burgerboller – briocheboller. Under’en har jeg smurt med en hjemmelavet ketchup og overbollen har jeg smurt med en hjemmerørt mayo med frisk rosmarin. Så er der et salatblad, en saftig oksekødsbøf med en skive letsmeltet cheddarost, sprødstegt bacon, agurk, tomat og søde syltede rødløg. Ejmen altså, den beste burger jeg har smagt. Du kan jo sagtens undlade nogle af elementerne eller købe dig til en ketchup og en mayonaise f.eks.

Men her er min burger opskrift – klassisk oksekødsburger

Burger med oksekød

Opskrift til 6 burgere

Opskriften på burgerboller, ketchup, mayo og syltede rødløg kan findes i de links jeg har lagt ind i dette indlæg. Men her kommer opskriften på hakkebøfferne samt hvordan burgeren sammensættes. Her er 6 burgerbøffer og derfor nok til 6 burgere. Denne del af opskriften tager ca. 20 minutter. Vil du både bage boller og lave alle elementerne, skal der sættes 2-2,5 timer af i alt.

Ingredienser

Burgerbøffer

 • 500 g hakket oksekød
 • 1 æg
 • 1 tsk. salt og et drys peber
 • 1 tsk. paprika
 • 1/4 dl olivenolie til stegning + 1 spsk. smør

Bacon og cheddarost

 • 6-8 stykker bacon
 • 6 skiver cheddarost

Andet

 • 6 burgerboller
 • 6 spsk. hjemmelavet ketchup
 • 6 spsk. hjemmelavet mayo
 • 6 stykker salat
 • 1/2 agurk
 • 2 store tomater
 • syltede rødløg

Sådan gør du

 1. Hvis ikke du allerede har bagt burgerbollerne og syltet de her rødløg, skal dette gøres som det første. Rødløgene har nemlig godt af at ligge i lagen og bolledejen skal hæve.
 2. Imens bolledejen hæver, kan man lave ketchup og mayo.
 3. Imens bollerne bager i ovnen kan man snitte grønt og stege bacon sprødt som det første.
 4. Så skal bøfferne laves. Kom oksekød, æg og krydderier i en skål og rør det sammen
 5. Form bøfferne og steg dem i olie ved forholdsvis høj varme nogle minutter på hver side.
 6. Læg til sidst en skive cheddarost på den varme bød, så det smelter let
 7. Nu skal burgerne samles: skær en bolle over og smør den ene halvdel med ketchup og den anden med mayo.
 8. Læg et salatblad på og en bøf med smeltet ost.
 9. Kom bacon, agurk og tomat på
 10. Kom til sidst lidt syltet rødløg over og kom over-bollen på.

Bedøm denne ret

Burger med oksekød

Burger med oksekød

Burger med oksekødsbøffer

Andre forslag til hjemmelavede burgere

 

 

Hvad kan jeg spise til en burger?

Når man laver så mange elementer i en burger og laver alting fra bunden, behøver man slet ikke at servere noget til. Men skal det være endnu mere luksus, kan man jo servere fritter til. Enten klassisk kartoffel pommes, eller sød kartoffel fritter eller evt. bønnefritter. Jeg er personligt mest til de fritter der laves på sød kartoffel.

 

Kan man lave andre former for burgerboller?

Ja du kan enten lave de her søde og bløde briocheboller, eller du kan lave dem grovere. Brug mere groft mel og få sundere, mere mættende og stadig super gode burgerboller. Bollerne kan også laves glutenfrie eller måske som blomkålsbrød – det får vi ofte selv brugt her hjemme til kyllingeburger eller clubsandwich.

 

Hjemmelavet gourmet burger  – hvordan får man den bedste burger opskrift?

For mig handler det om at sammensætte forskellige smage og konsistenser, så der kommer kontrast i oplevelsen. F.eks. får man i de her burgere noget blødt (brød), noget saftigt (bøf, ketchup og mayo), noget sprødt (bacon), noget fedme (cheddar) og noget sundt eller frisk (salat, agurk og tomat). Desuden skal den også smage af noget salt, noget sødt, noget syrligt osv. og det gør denne her.

 

Hvordan får man saftige burgerbøffer?

Jeg tilføjer et æg til farsen og så godt med krydderier. Du kan også sagtens tilføje løg og hvidløg, hvis man har tid og overskud. Men det her med at tilføje et æg, gør at bøffen bliver mindre tør. Desuden steger jeg bøffen i godt med fedtstof ved høj varme i forholdsvis kort tid på hver side.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret