Pulled pork burger med coleslaw

Her er en opskrift på den lækreste pulled pork burger med coleslaw. Burgerne er lavet i de blødeste smørfyldte burgerboller. Jeg har desuden kommet lidt syltede agurker og ekstra grønt her som modspil til de søde boller og den fede og saltede pulled pork. Jeg er så tilfreds med resultatet og håber I vil prøve opskriften af.

Pulled pork burgerPulled pork burger

Pulled pork burger

 

Jeg har brugt disse bløde brioche burgerboller i mine burgere. Dem har jeg smurt med lidt af den her hjemmelavede ketchup og kommet lidt sprøde salatblade i. Så en god skefuld coleslaw i, hjemmelavet pulled pork, lidt syltede agurker og en skive frisk tomat. I min optik den perfekte pulled pork burger. Få opskriften på coleslaw og syltede agurker herunder.

 

Pulled pork burger

Opskrift til til 8 burgere

Her er en opskrift på de bedste pulled pork burger med coleslaw. Selve opskriften på burgerboller og pulled pork kan I finde i individuelle indlæg. Men her kommer opskriften på coleslaw og syltede agurker. Mængden og tiden er sat ud fra de her to ting. Skal du bage bollerne og lave det her langtidsstegte pulled pork også, skal du sætte 10,5 timer af i alt – så kødet sættes i ovnen om morgenen, den dag I skal spise om aftenen.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1-2 timer må de syltede agurker gerne trække

Samlet tid

2 timer

Ingredienser

Coleslaw

 • 4 små gulerødder (250 g)
 • 350 g hvidkål
 • 1 tsk. sennep
 • 1 tsk. sukker
 • 2 tsk. salt og 1/2 tsk. peber
 • 1 stor spsk. mayo
 • 250 g cremefraiche (18%)

Syltede agurker

 • 1,5 dl eddike
 • 1/2 dl vand
 • 1/2 dl sukker
 • 1 hel agurk
 • lidt peberkorn (10 stk. ca)

Desuden

 • Burgerbollerne
 • Pulled pork
 • Salatblade og tomatskiver
 • Evt. hjemmelavet ketchup til at smøre bollerne med

Sådan gør du

 1. Start med at lave dine syltede agurker, da de gerne må stå og trække en time til to:
 2. Kom eddike, vand og sukker i en gryde og lad det koge hurtigt op
 3. Skær agurk i små tern eller i tynde skiver, alt efter hvordan du ønsker dem – kom dem i et marmeladeglas
 4. Hæld væsken over og lad dem stå og trække. Kom evt. lidt peberkorn ned i glasset
 5. Lav så din coleslaw:
 6. Snit hvidkål og gulerødder helt fint (jeg brugte en food processor, det går meget hurtigere – men giver også en meget fin konsistens – så ønsker du mere bid, skal det hellere snittes)
 7. Kom begge dele ned i en stor skål sammen med sennep, sukker, salt, peber, mayo og cremefraiche. Rør det sammen og smag til om der mangler salt, sødme eller andet.
 8. Servering:
 9. Skær dine lune burgerboller over og kom et salatblad i bunden, kom så en stor skefuld pulled pork i, godt med coleslaw, lidt syltede agurker og en skive frisk tomat. Smør evt. overbollen med lidt hjemmelavet ketchup og luk burgeren sammen.

Bedøm denne ret

Pulled pork burger Pulled pork burger

Den bedste udgave af pulled pork burger

Det bliver selvfølgelig allerbedst når man laver alting fra bunden, som her. Men man kan jo altså også sagtens snyde sig lidt til resultatet og købe nogle af delene færdige. F.eks. kan burgerboller fås færdigbagte og samme kan en pakke pulled pork. Så er der i hvert fald en del tid at spare. Men wauw hvor smager det bare langt bedre når man selv laver det her pulled pork. Det er langt mere saftigt og mørt og med en hel anden, og mere dyb smag. Det er også langt mere økonomisk at lave det selv. Du kan sagtens fryse både boller og pulled pork ned til en anden gang. Så kan du nemt lave burger med pulled pork igen.

 

Hvad kan jeg så bruge det her pulled pork til en anden gang?

Ja du kan jo f.eks. komme det i spinatpandekager eller klassiske madpandekager, det smager faktisk lige så godt som i burgere. Du kan sagtens komme coleslaw i de her pandekager også. Eller bare en masse grønt og en guacamole f.eks. Ellers er pulled pork og coleslaw også genialt i pitabrød.

 

Hvor lang tid kan de forskellige ingredienser til burger med pulled pork holde sig?

Bollerne til de her burgere kan holde sig 2-3 dage i en lukket pose på køkkenbordet. Så begynder de at blive tørre. Du kan sagtens fryse dem og blot varme dem op igen ved knap så høj varme, for at undgå at de bliver tørre eller for sprøde. Coleslaw kan holde sig på køl i 3-4 dage. Jeg vil ikke fryse det. Pulled pork kan holde sig i en madkasse i køleskabet også i 3 dages tid. Men dette vil jeg også blot fryse ned og varme det op en anden gang. Det er måske lidt mere mørt første gang man laver det, men det kan sagtens gå an at varme det op igen.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. Det kunne sagtens tænkes at denne pulled pork burger kom med i en madplan. Ellers har jeg en masse andre nemme og grønne hverdagsretter, som kommer med i madplanerne.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret