Bønnedeller, sunde og grønne

Reklame for Kitchen One

bønnedellerbønnedeller

Bønnedeller – grønne vegetariske deller

 

De her bønnedeller, grøntsagsdeller eller falafler – ved næsten ikke hvad jeg skal kalde dem. Men de blev super gode og virkelig børnevenlige. De er nemlig proppet med sundhed, både fra kikærter, broccoli og edamamebønner. De smager lidt som falafler, de er bløde, nemme at holde ved og derfor ret egnede til de helt små. Min søn guffede i hvert fald et par stykker!

Selve dippen (til to personer) er lavet med 2 store spsk skyr, 1 tsk citronsaft, et skud salt og peber og 1 tsk friskhakket dild. Salsaen minder lidt om denne mangosalsa! Men i disse “wraps” har jeg brugt mango, avocado, rødløg, lidt frisk chili, peberfrugt, olie, citronsaft, salt, peber og honning. Opskriften på bønnedeller giver minimun 20 stk.

 

Opskrift på bønnedeller

Bønnedeller

Ingredienser

 • 1 dåse kikærter
 • 150 g broccoli
 • 100 g edamamebønner (fra frost, men vægten er efter de er tøet op)
 • 3 fed hvidløg
 • 3 æg
 • 100 g havregryn
 • saft fra 2 spsk. citron
 • 1,5 spsk. spidskommen
 • 3 spsk. soya
 • olie til stegning

Sådan gør du

 1. Hæld vandet fra kikærterne og kom dem i foodprocessoren
 2. Skyld broccolien og kom ved
 3. Hæld kogende vand over de frosne edamammebønner, så de lige tør op og hæld derefter vandet fra igen. Kom bønnerne op i maskinen
 4. Pil skallen af hvidløgene og kom dem ved, sammen med æg, havregryn, citronsaft, spidskommen og soya
 5. Kør det hele godt rundt og kom olien på en pande
 6. Steg dellerne her i et par minutter på hver side ved middel-høj varme

Bedøm denne ret

 

bønnedeller
bønnedeller
bønnedeller
DSC07837

Bønnedeller lavet i samarbejde med Kitchen One

De er lavet på min nye foodprocesser, som jeg allerede er helt tosset med. Den er fra Kitchen one, og modtaget som gave. Den har en masse forskellige knive, som man blot skifter alt efter hvordan man ønsker at hakke og snitte. Jeg har brugt maskinen næsten dagligt siden jeg modtog den, f.eks. også til denne bønnebrownie og disse kammerjunkere.

Det her kan du spise til

Et lille tip til de små (og ja, det lyder måske knap så lækkert) men prøv at smøre dem med et tyndt lag smør, det gjorde at Noah spiste dem. Måske pga. smagen i den lækre smør, men nok også bare fordi han synes det var lidt sjovt at det måtte komme på. Til os voksne vil jeg måske anbefale at spise dem lidt anderledes end med smør ;o) F.eks. kunne du komme dem i nogle tynde naanbrød, frisk spinat, en skyrdip og en salsa. Jeg har en opskrift på brød her.

DSC07842

Dips her til

Til de her falafler har jeg brugt godt med smag fra hvidløg, krydderier, forårsløg og lime. Jeg foreslår at servere dem sammen med en tzatziki, guacamole, en pesto eller min yndlings haydari. Her til en lækker salat, måske denne med pesto, krydderurter og feta.

 

Instagram og min bog HVERDAGSMAD

Husk også at I er meget velkomne til at følge med ovre på min instagramprofil. Her deler jeg også en masse opskrifter og madinspiration. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev, og få tilsendt mine madplaner direkte til din indbakke hver weekend. Det er helt gratis. En sidste ting jeg ville blive mega glad for, er hvis I ville tjekke min bog ud. Den indeholder 279 siders inspiration og kan købes her til 269 kr. Tak.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret