Blinis med laks

Blinis med røget laks, creme fraiche, kaviar, frisk dild og lidt rødløg. En perfekt starter til nytårsaften. Det her er nok tæt på verdens nemmeste snack, hvis man lige skal have lidt at starte på nytårsaften. Det er også super som en del af en tapas.

blinis blinis

Blinis med røget laks

 

Her er et bud på en meget nem og hurtig starter eller forret. Blinis er små pandekager, som man enten kan lave selv eller blot købe sådan her. Jeg har her serveret mine blinis med røget laks, en skefuld creme fraiche (som jeg næste gang vil røre op med lidt citronskal + salt og peber), lidt hakket rødløg og frisk dild, og som prikken over det – lidt kaviar.

Man kan sagtens bage sine blinis selv, det er kun endnu mere lækkert. Det tager selvfølgelig også lidt mere tid. Så skal det gå lidt stærkt (for det gør det her virkelig), så er de færdiglavede altså glimrende her til. Hvis du bager dem selv, kan du bruge min opskrift på amerikanske pandekager og blot undlade vaniljesukker og halvdelen af sukkeret. Så laves de ellers på samme måde og steges lidt mindre.

Blinis med røget laks

Opskrift til 4 som en del af tapas

Forberedelsestid

3 minutter

Tilberedelsestid

4 minutter

Samlet tid

7 minutter

Ingredienser

  • 1 pakke blinis
  • 1 tsk. creme fraiche til hver
  • 1 lille smule røget laks til hver, 1 pakke laks er fint i alt.
  • 1 lille smule kaviar til hver, 1 lille glas er nok i alt
  • 1 lille smule frisk dild til hver
  • 1 lille smule hakket rødløg til hver, ca. 1/4 rødløg i alt

Sådan gør du

  1. Varm din blinis lidt op, så de er lune. Det kan du både gøre på brødristeren, i ovnen eller i mikrobølgeovnen
  2. Hak rødløg og dild fint
  3. Kom lidt fyld på hver af dine blinis og server

Bedøm denne ret

Andre små tapas snacks

De her blinis er jo virkelig gode til nytårsaften, til dronningens tale sammen med et glas. Men de ville også være glimrende en hvilken som helst anden dag på året, måske som en del af en tapas. Her kommer lidt andre idéer til små snacks du kan servere på sådan et bord. Håber I kan bruge lidt inspiration herfra.

 

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. Tak fordi du følger med.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret