Blåbærgrød

Her finder du en opskrift på en virkelig lækker og cremet blåbærgrød lavet på havregryn, frosne blåbær og jordbær, en sjat vaniljeessens, et æg der mætter og lidt flødeost der gør herligheden helt cremet.

Blåbærgrød

Blåbærgrød

 

Blåbærgrød er ikke bare en hurtig morgenmad, det er også en dejlig smagsoplevelse og en morgenmad der mætter og gør noget godt for maven! Den cremede konsistens og den søde, syrlige smag af blåbær giver en perfekt start på dagen. Jeg spiser den med en skefuld græsk yoghurt på samt en lille håndfuld af verdens bedste honningristede granola. 

Få min opskrift her, som giver 2 portioner grød. Og få både en video af fremgangsmåden herunder samt idéer til små justeringer og serveringsmuligheder.

Blåbærgrød

Opskrift til 2 personer

Ingredienser

 • 1 dl havregryn
 • 2 dl vand
 • 1 godt nip salt
 • 1 tsk. vaniljeessens
 • 1 dl frosne blåbær
 • 1 dl frosne jordbær
 • 1 æg
 • 1 stor spsk. flødeost naturel
 • evt. lidt citronskal eller saft, hvis du synes

Sådan gør du

 1. Kom havregryn, salt, vand og vanileessens i en gryde og varm op, mens du rører til grøden bliver tykkere.
 2. Kom de frosne bær ved og rør igen til de bliver bløde og kan mases lidt.
 3. Tilføj æg og flødeost til sidst, og rør.
 4. Server med granola og evt. friske bær

Bedøm denne ret

Video af blåbærgrød

 

Toppings oven på blåbærgrød

Hvis du ikke lige har en granola eller mysli på lager, kan du også drysse lidt nødder eller frø på toppen for en knasende kontrast. Det kan også drysse ymerdrys på (enten købt eller færdiglavet, har du prøvet det? Sygt nemt og lækkert). Ellers er der jo altid frugt eller friske bær, f.eks. kiwi, granatæblekerner, vindruer, jordbær eller skiver af banan for ekstra sødme og friskhed. Et strejf af kokosflager eller et drys kanel kan også tilføje en ekstra dimension til smagen.

Når det kommer til at lave smagsnuancer i din blåbærgrød, er det kun fantasien, der sætter grænser! Du kan prøve at tilføje en smule revet citronskal for at give grøden et ekstra pift og syre. Måske en snert af kardemomme eller ingefær for en mere krydret smag? Du kan også komme chiafrø eller blomkålsris i selve grøden, for at gøre den endnu mere sund.

 

Grød til babyer

Jeg har også lavet denne her blåbærgrød til Ellie, da grød jo er oplagt til små børn. Hvis du kører den til babyer, kan du undlade salt her i og servere den uden granola.

 

Grød er så populært

Men hvorfor er grød blevet så populært igen? Måske skyldes det vores travle livsstil, hvor vi har brug for noget hurtigt og nærende om morgenen. Grød er både hurtigt at lave og fyldt med næringsstoffer, der giver os energi til at starte dagen godt. Derudover kan grød være utrolig alsidig, så du kan tilpasse den efter dine smagspræferencer og ernæringsbehov. Grød kan både være varmt som her, men har du også prøvet at lave kold grød, eller køleskabsgrød? Her er vores favorit en birchergrød eller en chiagrød, jeg elsker både en med vanilje og en med kaffe og kakao.

 

Flere morgenmadsopskrifter

Blåbærgrød

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret