Chia grød med passionsfrugt og chokolade

Chia grød med kaffe, den mest cremede og lækre slags kold morgengrød med et hint af mocca. Jeg har serveret min chia grød med syrlig passionsfrugt, kanelristet havregryn og hakket mørk chokolade

Chia grød
Chia grød

Chia grød – en lækker cremet opskrift på den sunde og kolde morgengrød

 

Chia grød er noget jeg spiser ganske ofte. Jeg blander altid min chia grød op med yoghurt, da jeg synes det giver klart den bedste smag og konsistens. Chia grød er virkelig nemt. Det er blot at røre det sammen om aftenen, og så kan den ellers stå og hygge sig i køleskabet natten over.

Her er en variant af chiagrød som måske er en smule anderledes. Den er nemlig med et moccastrejf, passionfrugt og granola. Den cremede grød er perfekt med den friske og syrlige passionsfrugt, og så denne her sprøde kanel granola med hakket mørk chokolade til. Moccastrejfet kan udskiftes med kakao i stedet, hvis du (eller ungerne) ikke er så meget til kaffe. Jeg har selv prøvet begge dele og er ret fan af dem begge, du kan også blande de to.

Chiagrød med mocca

En klassisk chiagrød, hvor chiafrø er lagt i blød natten over. Twistet her er at der er lidt kaffe i blandingen også. Dagen efter er det blandet op med skyr eller yoghurt og serveret med passionsfrugt, chokolade og sprød granola

Ingredienser

Chiagrød

 • 2 spsk. chiafrø
 • 1 dl soyadrik med vanilje (eller evt. bare almindelig komælk)
 • 1 tsk. kaffepulver (Nescafe)
 • 1 spsk. kokosmel
 • 2 tsk. sirup
 • 2 store spsk. skyr eller græsk yoghurt (med top)
 • Som topping: passionsfrugt, lidt hakket mørk chokolade og lidt granola

Granola

 • 2 store spsk. kokosolie
 • 1 spsk. honning eller sirup
 • 1 lille spsk. kanel
 • 1/3 tsk. salt
 • 150 g havregryn

Sådan gør du

Chiagrød

 1. Kom chiafrø i en bøtte eller skål sammen med væske, kaffepulver og kokosmel. Kom det på køl (mindst en time, gerne natten over) og lad frøene suge væsken til sig
 2. Næste dag røres de sammen med sirup og skyr. Smag evt. til med sirup lidt af gangen. Måske du er til en sødere version, måske ikke.
 3. Top din chiagrød med passionsfrugtens fyld og den hakkede mørke chokolade
 4. Hvis du ønsker granolaen – kommes den også oven på
 5. Granola: Kom kokosolie, honning, kanel og salt på en pande til det lige akkurat er smeltet.
 6. Kom så havregrynene på og vend det rundt i 5-10 minutter ind til du synes de er blevet sprøde nok, uden at blive brændte.

Bedøm denne ret

Holdbarhed

Chiafrøene kan sagtens opbevares i væsken et par dage i køleskabet. Så tager du blot lidt fra og blander det med skyr og sirup når du ønsker at spise det. Har du blandet det hele, kan dette også gemmes til næste dag på køl. Jeg synes dog det bliver lidt mere lækkert først at blande det hele idet det skal spises. Granolaen kan sagtens holde nogle uger i en bøtte. Granolaen rækker til en større portion, og så tager du selvfølgelig bare det fra der skal bruges.

Andre chia-opskrifter

Hvis du også elsker chia grød, bør du prøve følgende opskrifter: Hindbærtrifili med chia og granola eller en chia yoghurt med mangokompot og granola eller denne udgave af chiagrød med mango og passionsfrugt 

 

Min kogebog

Hvis du har lyst til at støtte mig, så må du meget gerne få fingrene i min splinternye bog HVERDAGSMAD. Du kan læse mere om den her, og købe den her. Mange tak!

Kommentarer

 1. Så fik jeg prøvet opskriften og sidder her, mæt og glad. Mums!!
  Den skal gemmes og laves tit…. Måske allerede igen imorgen.

 2. Mener du kaffepulver til filterkaffe eller instantkaffepulver?
  Det lyder spændende – jeg vil glæde mig til at prøve opskriften ?

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret