Salat med perlespelt og sød kartoffel

Mangler du lidt inpiration til en frokost salat eller en tilbehørs salat, kan jeg virkelig anbefale denne her salat med perlespelt og sød kartoffel. Den er dejlig mættende, da den både indeholder sød kartoffel, avocado, perlespelt og sorte bønner. Det spiller bare mega godt sammen med cremet, saltet feta, toppet med en syrlig dressing med basilikum og citron. Mums! Håber i kan bruge opskriften.

Salat med perlespelt og sød kartoffel

Opskrift på salat med perlespelt og sød kartoffel

 

Jeg elsker at udforske salatverdenen og kreere salater, der ikke bare indholder iceberg salat, agurk og majs. Synes virkelig det kan nok at bikse en masse lækre råvarer sammen, så man kan få en lækker salat til frokost – eller som tilbehør til aftensmaden. Da denne her salat indeholder en del mættende råvarer, vil jeg nok ikke engang lave særlig meget ekstra til aftensmaden. Salaten vil også være oplagt at tage med til et sammenskudsgilde, som del af en buffet – den er bare nem at lave til mange mennesker. Nedenfor kommer jeg lige med nogle forslag til, hvad du kan servere sammen med salaten.

Salat med sød kartoffel og perlespelt

Ingredienser

Bagte søde kartofler

 • 300 g sød kartoffel
 • 2 spsk. olie
 • 1/2 tsk. salt

Dressing

 • 3 spsk. creme fraiche
 • 1 god håndfuld basilikum
 • 1 spsk. citronsaft
 • salt og peber

Andet

 • 125 g frisk spinat
 • 150 g perlespelt (målt inden kogning)
 • 1/2 rødløg
 • 1/2 dåse sorte bønner (200 ml)
 • 1 avocado
 • 50 g fetaost

Sådan gør du

 1. Start med at bage de søde kartofler og koge perlespelt: sød kartoffel skrælles (kan undlades) og skæres i tern. Vendes i olie og salt og bages i en 200 grader varm ovn i små 20 minutter. Perlespelt koges efter anvisning.
 2. Skyl spinat og dup det tørt, kom det på en stor tallerken
 3. Lav din dressing imens du venter på bagetider: kom alle ingredienser i en minihakker eller food processor og kør til det er blendet.
 4. Snit rødløg i tynde skiver, skær avocado i tern og dræn dåsen med sorte bønner + skyl dem.
 5. Kom de bagte søde kartofler og perlespelt over spinatbunden.
 6. Kom rødløg, bønner, avocado og feta over salaten. Top med dressingen

Bedøm denne ret

Video af salaten

Jeg har lige smækket en lille video sammen til jer, så i hurtigt kan se hvordan denne salat kommer til.

¨

Serveringsforslag til aftensmaden

Som sagt vil jeg ikke servere det helt store til salaten med perlespelt og sød kartoffel. Et forslag kunne være samosa med oksekød, som er lækre sprøde ruller i filodej med krydset oksekød. Ellers kunne fyldte pebberfrugter med oksekød, linser og cheddarost også gå godt til salaten. Hvis man ønsker at blive i det vegetariske, kan jeg anbefale at lave en krydret svampelasagne til.

 

Serveringsforslag til buffet

Jeg står ofte for at lave tilbehør til middagsbordet i vores familie, hvilket jeg jo heldigvis også elsker at lave. Hvis jeg skulle lave lidt forskelligt til en buffet, vil jeg f.eks. overveje de her:

Salat med perlespelt og sød kartoffel

Kan jeg lave salat med perlespelt og sød kartoffel dagen før?

Ja, du kan sagtens lave salaten dagen før, hvis du f.eks. skal have hele familien på besøg og vil lave en stor portion. Så har du måske også til rester til frokost dagen efter. Du kan evt. vente med at putte avokado i til, at du skal servere den. Den kan nemlig godt blive lettere brun af at stå natten over.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner og indkøbsliste i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret