Æbletærte med hvid chokolade

Æbletærte – her er min yndlings æbletærte med hvid chokolade. Dette er en glutenfri æbletærte og den er foruden den hvide chokolade faktisk ganske sund. Du kan også undlade chokoladen og få en sund æbletærte. Hvis du vil gøre den endnu mere syndig, så tilsæt også marcipan. Smager hammer godt.

æbletærte

Æbletærte med mandelessens og hvid chokolade

 

Æbletærte med hvid chokolade, mandelessens, på kokos og mandler. Hvis der er en kage, som jeg efterhånden har lavet mange gange – så er det vist denne sag. Det er bare en vanvittig nem æbletærte, den tager ikke mere end 10 minutter, fra man går i gang til den er i ovnen. Den er sød og fedtet, men alligevel frisk pga. æblerne. Den er simpelthen bare så skøn, at du bliver nødt til at prøve den.

Hvis du har en pose æbler liggende, som skal bruges til noget eller hvis du bare ikke lige ved hvilken kage du skal bage i weekenden, når I får gæster – så kunne denne æbletærte være et bud. Det er i hvert fald den kage jeg selv altid falder tilbage på, når det skal gå lidt stærkt. Også bare fordi jeg ved den holder hver gang og næsten alle kan lide en skøn æbletærte med lidt cremefraice til. Her kommer opskriften, som rækker til en tærteform (8-10 stykker)

 

Opskrift på æbletærte

 

Æbletærte med hvid chokolade

Ingredienser

 • 200 g. mandler
 • 200 g. kokosmel
 • 5  æg
 • 1,5 dåse kokosmælk (evt. brug resten til en omgang chia skyr på kokosmælk) :o)
 • 4 spsk agavesirup
 • 1,5 spsk mandelessens
 • 1/2 tsk salt
 • 100 g hvid chokolade
 • 3 æbler
 • creme fraice til servering

Sådan gør du

 1. Kom mandlerne og kokosmelet i en blender eller en minihakker og kør til mel
 2. Fjern stenene fra dadlerne og mos dem med en gaffel. Kom dem i en skål med melet og tilføj kokosmælk, æg, sirup, essens og salt
 3. Hak den hvide chokolade groft og kom ved
 4. Kom det hele i en tærteform og gå i gang med at skære æblerne i tynde skiver
 5. Kom æblerne i dejen som på billedet og giv kagen ca. 20 minutter ved 175 grader

Bedøm denne ret

æbletærte
æbletærte
æbletærte

Erstatninger og alternativer

Du kunne sagtens ersatte æblerne med pærer, blommer eller lignende.
Melet i dejen er lavet på mandler og kokos, begge ingredienser som bidrager til en skøn sød smag og en dejlig fedtet konsistens. Jeg har sødet med agavesirup (honning kunne også nemt gå an), det er for at undgå at bruge sukker. Jeg synes agavesirup smager mindst lige så godt, så hvorfor ikke bruge det i stedet – når det nu er så meget sundere. Desuden har jeg givet den et skud mandelessens (det kan sagtens undlades) men jeg ELSKER når noget smager af marcipan. Sidst men ikke mindst er der lidt hvid chokolade i, det er næsten bare et must til de her frugttærter. Man kunne også sagtens her bruge mørk chokolade eller helt undlade det, meeen…

 

Flere kageopskrifter

Se i øvrigt meget gerne flere kageopskrifter her på siden. F.eks. denne citronkage med marcipan og hvid chokolade eller hvad med en makronkage. Andre af mine personlige favoritter er denne gulerodskage, denne banankage eller denne klassiske brownie

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej Julie!
  Bliver nødt til at høre om den smager af en klassisk æbletærte eller om den er i sin egen kategori.. 🙂

  1. Åh nu er det lige før jeg knap kan huske hvordan en helt klassisk æbletærter smager. Men jeg over dig at denne her smager virkelig godt. Jeg synes den smager ret syndigt, selvom den er lidt sundere.. Kh Julie

 2. Hej Julie, hvad kan man erstatte kokosmel med? Jeg kan nemlig ikke fordrage det 😀

  1. Kan du ikke? Jeg elsker det 🙂 hehe.. Du kan evt. komme flere mandler i eller havregryn 🙂

 3. Du har glemt at skrive dadlerne i ingredienslisten 😉 Måske er det derfor det går galt.
  Hvor mange dadler putter du i ?

  1. Faktisk forsøgte jeg at lave den igen uden dadler, og den blev rigtig god – derfor droppede jeg dem i opskriften! Bare for at gøre den så simpel som muligt 🙂 Men hvis du gerne vil have dem med, så omkring 10 stykker 🙂

 4. Havde glædet mig til at prøve opskriften, men den skuffede desværre 🙁
  Min dej blev på ingen måde smidig og dej-agtig, den mindede mest af alt om en mel-masse, der havde svært ved at hænge sammen. Har jeg overset noget væde i opskriften?

  1. Hej Eva. Øv det er jeg rigtig ked af at høre. Men også lidt mærkeligt, for jeg har lavet tærten flere gange og den har altid fungeret for mig. Hmm prøver lige at lave den igen, for at være helt sikker. Så vender jeg lige tilbage til dig. Jeg er i hvert fald rigtig ked af at den ikke fungerede hos dig. 🙁

  2. Hej igen. Jeg prøvede at lave den igår igen og kan faktisk godt se at den blev noget mere tør end jeg husker. Så jeg har lidt justeringer i opskriften. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det og beklager mange gange. Rigtig god weekend til dig..

 5. Have glædet mig enormity til at prøve denne opskrift, men den suffered desværre 🙁
  Er der glemt noget i opskriften?? Min dej blev på ingen måde smidig og dej-agtig, nok nærmere usamhængende som om der manglede væde i opskriften.

 6. Hej Julie
  Du har en masse skønne opskrifter, jeg har lige “surfet” lidt omkring, din æblekage fangede mig, og skal prøves af her i weekenden. Søgte lige på en anderledes æblekage, end den gængse med smør og kanel mv. Tak for forslag.
  Vh Karoline

Vis alle kommentarer (14)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret