Græsk mad

Græsk mad

Græsk mad er for mig mad med oregano, feta, oliven og soltørret tomater. Det er tzatziki, græske frikadeller, bagte kartofler, græsk salat, gyros og farsbrød. Der er simpelthen så meget godt fra det græske køkken.

Græsk er lidt saltet

Græsk mad er ret salt, både fordi man bruger en del salt i det græske køkken, men også pga. fetaost som er i mange retter, salater og den slags. Det kan man jo selv justere når man laver sin egen mad, men det kan man måske være obs på når man kaster sig ud i opskrifter. Jeg har dog tilpasset mine græske opskrifter, så jeg synes de er perfekt afstemt ift. salt.

Jeg skal så meget lave mangeflere græske retter

Her har jeg delt nogle af mine favoritter. Jeg glæder mig til at dykke endnu mere ned i det græske køkken og dele mange flere nyopdagede favoritter med jer. F.eks. har jeg planer om at lave mere mad med lam, moussaka, mere gyros. Mere mad med filodej og generelt bare mange flere salater og grønne tilbehør.

Græsk mad som tema

Græsk mad er også lækkert at lave som en slags temaaften, altså hvor bordet bare bugner af græske lækkerier. F.eks. en tzatziki, græsk salat, noget brød, græske deller eller farsbrød. En form for kartofler osv. Jeg har som sagt samlet mine favoritter i denne kategori og også et indlæg hvor jeg har samlet en hel græsk middag.

Mine opskrifter på indisk mad her, amerikansk mad her, asiatisk mad her og (nok mit yndlings køkken) mexicansk mad her.