Tomatsalat med råsyltede skalotteløg

Her er et bud på en nem tilbehørssalat. Noget der kan serveres sammen med grillaftenerne på terrassen, hvor der måske serveres kød, majskolber, hvidløgsbrød og en tzatziki. Så mangler der da lige et grønt indspark fra en simpel tilbehørssalat. Måske denne kunne være noget så? En tomatsalat med råsyltede skalotteløg, oliven og parmesan ost.

Tomatsalat med råsyltede skalotteløg

Tomatsalat med råsyltede skalotteløg

 

Denne her tomatsalat er med tomat, selvfølgelig. Frisk basilikum og parmesan, fordi det bare altid går godt sammen med tomater. Du kan sagtens skifte parmesanosten ud med mozzarella eller burrata. Så er der oliven i salaten, det kan undlades hvis du ikke er så meget til det. Jeg har desuden lavet de her råsyltede, eller lynsyltede løg. Jeg har brugt skalotteløg, men rødløg kan lige så fint bruges. Råsyltet, er fordi de ikke har fået en opkogt lage af eddike og sukker. Jeg har blot hældt lidt eddike over dem som det er, koldt og råt. Ladet det stå i en halv times tid og så brugt dem. På den måde bliver de ikke helt så søde, men bevarer noget af denne her skarpe løgsmag. De bliver også mere sprøde og knap så bløde, som almindelige syltede rødløg ellers er. Hvis du bedre kan lide almindelige syltede rødløg, bruger du bare det. På toppen af salaten har jeg drysset pistacienødder og nigellafrø men igen kan du justere, så den passer til dig og dit køkken. F.eks. kan pinjekerner også bruges.

Tomatsalat opskrift

Opskrift til 3-4 som tilbehør

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

 • 1 stort skalotteløg + 1/4 dl eddike
 • 3 tomater, store
 • 1 håndfuld frisk basilikum
 • 1 håndfuld oliven
 • en stump parmesanost (jeg brugte en på omkring 3*3 cm)
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. pistacienødder (eller pinjekerner)
 • 1 tsk. nigellafrø (kan undlades)
 • lidt flagesalt og et drys peber
 • 2 spsk. balsamicoglace

Sådan gør du

 1. Hak skalotteløg fint og kom i et glas. Hæld eddike over og lad det stå i en halv times tid.
 2. Imens kan du klargøre resten: skær tomater i skiver og læg dem på et fad.
 3. Kom basilikum, oliven, parmesanost som høvles og olivenolie over.
 4. Pil og hak pistacienødder og kom disse + nigellafrø, salt og peber over tomaterne.
 5. Slut med de råsyltede skalotteløg, som fiskes op fra eddiken samt lidt balsamicoglace.

Bedøm denne ret

Se en video her af tomatsalat med råsyltede skalotteløg

Server salaten sammen med

Jeg tænker denne salat er oplagt til sommerens grillaftener. Den kunne i hvert fald passe perfekt sammen med noget kød eller pølser på grillen, en omgang brød, lidt dip og måske lidt majskolber, vandmelon og/eller friske ærter. Her kommer lidt mere specifikke opskrifter på sommermad sammen med tomatsalaten:

Tomatsalat med råsyltede skalotteløg

Min kogebog med hverdagsmad og madplaner

Se også meget gerne min kogebog, som ligeledes er proppet med nemme grønne retter for hele familien. Jeg synes selv min bog er blevet så fin og lige som jeg ønskede den. Hvis I har lyst til at lure på den, kan det gøres her. Hvis I har lyst til at støtte mig og bloggen, så kan den købes her.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret