Tærte med filodej

Tærte med filodej giver en knasende sprød tærtebund. I denne tærte er desuden kylling, bacon, porre og broccoli – en virkelig lækker kombination. Du finder opskriften herunder, hvor jeg også giver forslag til andet fyld, du kan komme i din tærte med filodej.

tærte med filodej tærte med filodej

Opskrift på tærte med filodej

 

Her får du opskriften på sprød tærte med filodej. Tærten er fyldt med kylling, bacon, porre og broccoli, men du kan jo sagtens udskifte fyldet med dit yndlingsfyld. Under opskriften kommer jeg med flere forslag til forskelligt fyld.

Filodej er nemt at arbejde med, og skal blot hives ud af pakken og kommes i tærteformen. Det kan købes i større supermarkeder såsom Føtex, og det ligger på frost. Inden det skal bruges, lægges det til optøning i køleskabet i nogle timer, og så kan det nemt rulles ud og kommes i tærteformen. Filodej bliver helt sprødt og fedtet når det bages. Det giver en virkelig lækker tærte, da det sprøde op af den bløde æggemasser spiller enormt godt sammen. Især hvis man også vælger noget fyld med masser af bid. Jeg håber I får lyst til at prøve sådan en filodejstærte af

Tærte med filodej, kylling og bacon

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Ingredienser

 • 5 plader filodej
 • 1 stor spsk. smør
 • 125 g bacon (1 pakke)
 • 200 g kyllingebryst + olie + salt og peber
 • 25 g porre (cirka halvdelen af den hvide del af 1 porre)
 • 100 g broccoli
 • 3 æg
 • 125 g mascarpone eller flødeost, neutral
 • 1 dl fløde
 • 1 tsk. salt + peber

Sådan gør du

 1. Pak filodejen ud, og læg 5 plader klar.
 2. Smelt smørret i mikroovnen eller i en lille gryde.
 3. Smør hver filodejs-plade med smeltet smør, og læg pladerne ovenpå hinanden, én efter én, så “dejen” får 5 lag.
 4. Kom dejen bestående af 5 lag i en tærteform eller en rugbrødsform. Klip eventuelt lidt af den overskydende filodej af siderne.
 5. Steg bacon sprødt, og sæt til siden. Skær kyllingen i mindre tern, og steg dem i lidt olie. Drys med salt og peber.
 6. Tænd ovnen på 180 grader.
 7. Rengør porre og broccoli. Skær porren i ringe og broccolien i små buketter.
 8. Rør æg, flødeost, fløde, salt og peber sammen i en skål.
 9. Kom broccoli, kylling, bacon, porre og æggemassen ned i tærteformen med filodej.
 10. Kom tærten i ovnen i cirka 30 minutter. Kig til den undervejs. Filodejen skal gerne være sprød og brun i kanten, og æggemassen skal være gennembagt.

Bedøm denne ret

tærte med filodej

Hvad er filodej?

Filodej er en dej der bruges en del i mellemøsten og Grækenland. Når jeg tænker filodej, ser jeg de her små indbagte fetapakker for mig som bare skriger af Grækenland. Egentlig består dejen blot af mel, olie og vand. Man kan godt lave den selv, men man kan også spare sig en del tid og blot købe det i supermarkedet. Så er det dælendytme nemt at kreere en tærte som her. En filodej er heller ikke specielt fed i det, modsat butterdej. Begge deje er sprøde, men de her tynde stykker er knap så fedtede og smørfyldte. De er meget skrøbelige, så læg gerne en masse af de tynde stykker “papir” oven på hinanden, så det holder.

 

Andre idéer til at bruge filodej i din madlavning

Forårsruller, samosa – jeg har en opskrift her på nogle med oksekødsfyld, de førnævnte Sigara Börek (de her græske ruller) som jeg i øvrigt snart skal kaste mig ud i. Ellers kan man også arbejde med filodej i det søde køkken og f.eks. lave diverse pakker med frugt i, f.eks. komme bagte kanelæbler ind i filodejspakker. Den tyrkiske specialitet baklava er også med filodej. Jeg fandt en opskrift her, hvis I skal prøve det.

 

Forslag til tærtefyld til en filodejsbund

Du kan jo sagtens lave andet fyld til filodejstærter. Det sjove ved denne her tærte er selve bunden og du kan jo sagtens bruge filodej og så prøve andre slags fyld. Du kan f.eks. finde inspiration i min tærte-kategori til forskelligt fyld, du kan komme i din tærte med filodej. Så skipper du blot tærtebunden i opskriften, og erstatter den med filodej. Her kommer jeg lige med et par forslag til fyld:

 

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret