Grøn tærte med ærter og edamammebønner

Grøn tærte, hvor alt fyldet er blendet. Det gør denne tærte meget børnevenlig. Vi elsker alle denne her tærte hjemme hos os, faktisk er det vores favorit tærte, især med lidt sprød bacon til toppen – så er Mads og ungerne også glade.

grøntsagstærte
grøn tærte

Grøn tærte – perfekt til små børn

 

Grøn tærte med masser af sunde og mættende sager i, men blendet så ungerne aldrig opdager det. Denne her grøntsagstærte er helt perfekte til både de helt små og lidt større børn. Da fyldet netop er blendet. Det gør at de ikke sidder og piller den fra hinanden og siger “det kan jeg ikke lide”. Til de helt små er konsistensen rigtig god, da den ikke kommer galt i halsen. Men tværtimod er nem at holde ved og selv spise. Apropros det her spis selv koncept, har du små børn – så tjek lige det her indlæg ud.

En grøn tærte er super ideel til frokost, men til aftensmad ristede vi noget chorizopølse og spiste til, da Mads foretrækker lidt kød. Den salte og sprøde smag/konsistens hertil, det blev også super lækkert. Desuden lavede jeg lidt grøntsagsstave til (agurk, peberfrugt, gulerødder, æble og avocado). Håber I har lyst til at lave grøn tærte

 

Grøn tærte

Opskrift til 4-6

Her er en grøn tærte som er super egnet til specielt børn og kræsne mænd som helst ikke ønsker for mange grøntsager i sin tærte. Denne her er nemlig fyldt med lækre sunde grøntsager, men de er alle sammen blendet. Så fyldet er egentlig bare en let æggemasse, som de fleste børn synes er glimrende. Jeg håber du kan bruge opskriften. Denne tærte smager så godt.

Forberedelsestid

15 min

Tilberedelsestid

25 min

Samlet tid

40 min

Ingredienser

TÆRTEBUND

 • 200 g grahamsmel
 • 100 g hvedemel
 • 1/2-1 dl vand (start med 1/2 dl og se om du har brug for mere)
 • 1 tsk. salt
 • 1 dl olie

FYLD

 • 50 g ærter (fra frost, optøet)
 • 50 g edamammebønner (fra frost, optøet)
 • 10 g frisk dild (1 lille håndfuld)
 • 100 g flødeost med krydderurter
 • 100 g cremefraiche
 • 4 æg
 • 1/2 tsk. salt
 • 4 forårsløg

Sådan gør du

 1. Start med at lave bunden, ved at blande ingredienserne i en skål og ælte det sammen, pres dejen ned i en tærteform (jeg brugte ikke bagepapir og smurte heller ikke formen, der er nemlig ret meget olie i dejen, så den slap så fint)
 2. Bag bunden i ovnen i 10 minutters tid (200 grader) imens du laver fyldet
 3. I en blender, minihakker eller food processor kommer du ærter, edamammebønner, dild, flødeost, creme fraiche, æg og lidt salt – kør rundt om kom det oven på tærtebunden
 4. Skær forårsløg i mindre stykker og drys dem over tærten
 5. Bag den yderligt 25 minutter i ovnen

Bedøm denne ret

 

grøntsagstærte
grøn tærte

Tøm-køleskabet tærte

Denne opskrift på grøn tærte kom til da jeg sådan fik lyst til tærte forleden. Jeg havde bare intet i mit køleskab og orkede ikke at skulle handle først. Så det blev til en tøm køleskabet /fryseren tærte. Det er faktisk ofte sådan det ender bedst. Denne gang var ikke meget anderledes. Tærten blev super lækker og yderst børnevenlig. Jeg valgte nemlig at blende hele fyldet frem for at bevare ærter og bønner hele – så Noah guffede det (hele) i sig, uden at sidde og sortere i det. Edamammebønnerne er dem man køber på frost, hvor de er kogte og pillede.

 

Budgetvenlig tærte

Denne grønne tærte finder du også i vores kategori billig mad. Her har vi nemlig samlet de opskrifter, som er billige at lave. Tærten her koster nemlig 105 kr. at handle ind til – og endda endu billigere hvis du allerede ligger inde med f.eks. hvedemel og grahamsmel. Det kan også være, at du i forvejen har en pose ærter liggende i fryseren. Omend, så har du altså en hel tærte til enten aftensmad eller froksot til 4 personer for 26 kr. pr. person. Grønt, nemt, billigt!

 

Forslag til servering

Det er selvfølgelig ikke kun børn jeg har tænkt denne tærte til. En grøn tærte er jo også helt perfekt til frokost. Eller som tilbehør til aftensmadens kød, f.eks. sammen med de her kebabspyd. Rist evt. lidt chorizopølse til, og spis det oven på tærten. Så er manden helt sikkert også glad. Siger jeg som om det er en kvinde der læser med her, men altså det er langt de fleste af jer altså ;o)

 

Flere opskrifter på tærter

 

Følg meget gerne med på min Instagram for mere mad inspiration og sunde opskrifter

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret