Fuldkornstærte med svampefyld

Her er en opskrift på fuldkornstærte med et grøntsagsfyld af svampe og asparges. Bunden er bagt på rugmel og olivenolie, fyldet er stegt på panden inden det kommes på bunden. Æggemassen er super simpel, og tærten er bare god og vegetarisk.

fuldkornstærte fuldkornstærte

Fuldkornstærte med svampefyld

 

Denne tærte er en grov og mættende én af slagsen. Selve bunden er nemlig lavet med fuldkornsmel (rugmel) i kombi med hvedemel. Den er også uden smør, men i stedet med olivenolie. Selve æggemassen er meget simpel og med ingredienser man ofte har liggende, så det er virkelig nemt. Ift. grøntsagsfyldet kan det varieres ud fra hvad du lige har liggende i dit køleskab. Jeg kommer med flere forslag herunder, men her kan I lige få min udgave af fuldkornstærte.

Fuldkornstærte med svampefyld

Opskrift til 4-6 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

45 minutter

Ingredienser

Tærtedej

 • 150 g rugmel
 • 150 g hvedemel
 • 1 tsk. salt
 • knap 1 dl olivenolie
 • 1 dl vand

Fyld til tærten

 • 250 g champignon
 • 1 rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 4-5 grønne asparges
 • olie til stegning + salt og peber
 • 4 æg
 • 1 dl creme fraiche
 • salt og peber

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Lav din tærtedej ved at blande ingredienserne sammen i en skål, pres det godt sammen med hænderne og rul det ud i en tærteform. Jeg bruger lidt bagepapir, så tærten slipper nemmere.
 3. Prik lidt huller i bunden og forlag tærtebunden i ovnen i 10 minutters tid.
 4. Imens kan du lave dit fyld: rengør champignon og skær det i mindre stykker. Hak løg og hvidløg, og skær asparges i mindre stykker. Steg det hele på en pande i lidt olie til det falder sammen. Drys med salt og peber
 5. I en skål blandes æg, creme fraiche og salt og peber.
 6. Hæld æggemassen over bunden
 7. Kom så fyldet over
 8. Bag tærten i 35 minutters tid, til den er gylden og kanten er sprød

Bedøm denne ret

sund tærte

Fuldkornsbund

Jeg har lavet en dejlig grov og mættende bund til min tærte. Jeg har nemlig brugt rugmel blandet med hvedemel. Man kan også bruge havregryn eller en anden type mel. F.eks. grahamsmel eller speltmel. Hvis du ønsker en glutenfri tærte, kan du bruge rismel eller majsmel. Se evt. denne opskrift, hvis du ønsker at lave en glutenfri tærtebund.

 

Fyld i min fuldkornstærte

Jeg har lavet et mix på panden af svampe, løg, hvidløg og grønne asparges. Hvis din grøntsagsskuffe lige ligger inde med nogle grøntsager som trænger til at blive brugt – så bruger du bare dem. F.eks. kan du komme revet gulerod, peberfrugt, squash, porrer eller spinat her i også. Jeg giver bare lige grøntsagerne en tur på panden, så de flader lidt sammen og noget af væsken fordamper. På den måde undgår du en våd tærte. Denne her er stadig saftig, men sammenhængende med en sprød bund.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Her har jeg også delt en video af denne omgang abemad med råcreme, hvor ungerne og jeg smækker opskriften sammen. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Ej kan godt være jeg spørger dumt, men når du bruger bagepapir og du ligger bagepapiret med dejen i formen, bliver papiret så ikke “krøllet sammen” i kanterne og dejen vildt ujævn, hvis det giver mening?

  1. Det giver fint mening, jeg synes det egentlig ikke. Det er ikke noget jeg har tænkt over 🙂 Men man kan enten krølle bagepapiret helt sammen inden brug eller gøre det vådt (og efterfølgende vride det) – begge metoder får bagepapiret mere på plads, helt ud i “hjørnerne” 🙂

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret