Broccolitærte med porre

Broccolitærte med porre er en meget nem hverdagstærte. Jeg laver stort set altid den samme tærtebund som er dejlig sprød og fedtet, men alligevel en anelse grov og mættende. Jeg bruger nemlig  grahamsmel i min tærtebund. Selve æggemassen er lavet med creme fraiche og parmesanost, men her kan du også bruge hytteost f.eks. Jeg kommer med flere forslag nedenfor.

Broccolitærte
Broccolitærte på den nemmeste sprøde bund med æggemasse og porre

 

Broccolitærte opskrift

 

Denne tærte opskrift er virkelig god og virkelig nem, hvis jeg selv skal sige det. Jeg er generelt en kæmpe fan af tærter, både til frokost og aftensmad. De er gode at have i fryseren, så de blot kan varmes op når de skal spises. De er gode til madpakken! De er gode når man skal tømme køleskabet og så er de gode, når der skal laves mad til buffeter eller større fester. Jeg har en del tærte opskrifter her på siden også, så jeg håber du kan finde en eller flere som falder i din smag. Nu til denne opskrift på broccoli tærte.

Broccolitærte med porre

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Ingredienser

Tærtebund

 • 100 g grahamsmel
 • 100 g hvedemel
 • 1 lille tsk. salt
 • 100 g blødt smør
 • 5 spsk. vand

Fyld

 • 200 g broccoli
 • 1 porre
 • 5 æg
 • 1 dl creme fraiche
 • 1/2 dl parmesanost (revet eller smuldret)
 • 1/2 tsk. salt + lidt peber

Sådan gør du

 1. Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft og lav så din tærtebund: smuldr mel, salt og smør i en skål. Tilsæt vand og mos det sammen med hænderne
 2. Kom et stykke bagepapir ud på bordet og læg tærtedejen her på. Rul den flad med en kagerulle og løft papiret over i en tærteform
 3. Prik lidt huller i den med en gaffel og bag bunden i 6-7 minutter imens du laver fyldet
 4. Skyl broccoli og porre og skær det ud i mindre stykker
 5. I en skål blandes æg, cremefraiche, parmesanost og salt og peber
 6. Kom broccoli og porre over bunden, hæld så æggemassen over – så den dækker grøntsagerne
 7. Bag tærten i halv times tid til den er gylden.

Bedøm denne ret

Kan man skifte ud i fyldet?

Oh yes! Tøm du bare køleskabet, så du undgår madspild. Det er blandt andet det tærter er til for. Jeg kommer her med lidt forslag til udskiftninger:

 • Grøntsager: jeg har brugt broccoli og porre, men brug endelig squash, aubergine, revet gulerod, peberfrugt, blomkål, forårsløg eller almindelige løg også/ i stedet for. Hvis broccoli skiftes ud, virker det måske lidt fjollet at kalde den broccolitærte dog.
 • Æggemassen er lavet på æg, creme fraiche og parmesan. Jeg vil altid bruge æg i mine tærter, men nogle gange skifter jeg creme fraiche ud med græsk yoghurt, fløde eller mælk. Osten svinger også en del. Jeg elsker tærte med hytteost, jeg elsker også tærte med fetaost. Men faktisk kan du bruge både mozzarella, cheddar, eller en anden form for fast ost der rives.
 • Krydderier: faktisk har jeg forsimplet denne opskrift en del og blot brugt salt og peber. Men her er lidt andre krydderier som er gode i tærter: muskatnød, timian, hvidløgspulver og et nip chilipulver.

 

Kan jeg lave en klassisk lys tærtedej?

Ja du kan selvfølgelig også undlade den grove mel og blot bruge en hvedemel. Jeg har brugt grahamsmel og hvedemel i min tærtebund. Men her kan du også sagtens bruge speltmel, rugmel eller andet type mel. Hvis du er ude efter en glutenfri bund, kan du følge denne opskrift på en glutenfri tærte. Jeg har desuden brugt blødt smør i tærtedejen her, men dette kan du også sagtens erstatte med olie.

 

Min mand vil gerne have bacon, kan man det?

Ej det er måske også lidt genereliserende med sådan en sætning. Men er det ikke rigtigt? Næsten alle mænd synes det godt lige kunne bruge noget bacon. Det siger min i hvert fald altid hvis der er tærte på menuen. Så jo, gør endelig din mand glad og tilfreds og suppler med sprødstegt bacon. Ellers er skinke også godt i en broccolitærte. Her har jeg dog kørt den helt uden kød, så der er snak om en vegetar tærte.

Broccolitærte

Billig tærte til kun 100 kr.

Denne lækre broccolitærte kan du handle ind til for 100 kr, atså kun 25 kr. pr. person. Den er derfor en del af vores kategori billig mad, hvor du også kan finde andre opskrifter, som er billige at lave. Den vil endda blive endnu billigere at lave, hvis du i forvejen har smør, hvedemel og grahamsmel liggende (ingredienserne til tærtebunden). Så kan du nemlig fratrække disse ingredienser fra indkøbslisten.

 

Andre gode tærter

 

Er denne broccolitærte sund?

Ja det vil jeg mene. Der er da i hvert fald godt med grøntsager i og broccoli er jo enormt sundt. Der er også en masse æg i, som mætter og er rig på proteiner. Desuden indeholder bunden en del grahamsmel, så den bliver lidt grovere. Meen der er også en del smør i dejen, og creme fraiche og parmesanost i æggemassen. Så alt efter hvor sund du ønsker den, kan det jo diskuteres. Af en tærte at være, vil jeg mene denne er sund. Hvis du er ude efter en fedtfattig tærte, kan du skrue lidt ned for mængden af fedt i bunden og erstatte parmesan med hytteost og creme fraiche med skyr.

 

Er denne broccolitærte nem?

Det er den helt sikkert. Der skal blot laves en tærtebund, som jeg synes er meget nemt og med kun få ingredienser, som man i øvrigt næsten altid har liggende. Men for at gøre det endnu nemmere, kan man selvfølgelig sagtens købe sig til en bund. Æggemassen røres blot sammen med en ske og de to slags grøntsager rengøres og hakkes groft. Så ja, det er en nem tærte.

 

Kan jeg lave broccolitærte med kylling?

Ja, det vil smage super lækkert at komme lidt kylling i tærten. Jeg vil stege kyllingen hurtigt på en pande først i lidt olie. Kom så kyllingestykkerne sammen med broccolien og porren over bunden og hæld til sidst æggemassen over.

 

Kan jeg lave broccolitærte med laks?

Det kan du også sagtens og dette tænker jeg faktisk ville være enormt lækkert. Du kan både bruge fersk laks eller koldrøget laks. Begge dele ville jeg blot komme sammen med broccolien og porren, over bunden inden æggemassen hældes over. Jeg vil ikke stege dette inden – det får varme inde i ovnen. Men jo, en broccolitærte med laks må være mit næste tærteprojekt.

 

Er denne tærte frysevenlig?

Ja, du kan sagtens fryse denne broccoli tærte ned. Tag blot tærten op og kom den i ovnen eller mikrobølgeovnen når den skal spises.

Jeg elsker i øvrigt når I bruger mine opskrifter og tagger mig i dem på instagram, for så kan jeg jo følge med og se jeres kreationer. Hvis du skulle have lyst til at tagge mig, er mit navn @juliebruunsblog. Måske I ikke følger med på instagram, så håber jeg I har lyst fra nu af. Jeg lover for massevis af opskrifter og madbilleder der også.

Kommentarer

 1. Hej Julie

  Hvis man vælger at erstatte smøret med olie, hvor meget skal man så bruge cirka? er det 80g ligesom smøret?
  Hilsen Cille

 2. Hej Julie
  Vi lavede denne tærte til aftensmad hos os i dag. Tak, for en dejlig nem og lækker opskrift. Jeg er vild med at tærten er lidt “rå”, udseende-mæssigt. Jeg havde min søn på 4 år med i processen og han synes det var sjovt at kunne rulle den ud som han ville og placere den i tærteformen. (uden at jeg var irriterende irettesættende 🤭)
  Jeg manglede dog at der et sted i opskriften stod hvilken størrelse din tærteform har, blot så jeg havde idé om hvor meget dej, fyld og æggemasse jeg skulle lave.

  Bedste hilsner
  Christina

  1. Hej Christina. Ej undskyld mit sene sene svar, nogle af mine kommentarer herinde har været helt væk og jeg ser dem derfor først nu. Men tak for din kommentar. Den form jeg bruger er 25 cm i diameter 🙂

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret