Samosa med oksekød

Samosa – sprøde ruller i filodej med krydret oksekød inden i. Planen var egentlig at pakke dem i de her små trekantede samosa forme. Men ærligt, det her er jo langt nemmere og de smager jo præcis af det samme. Så lad os bare kalde dem forårsruller i stedet, det ligner de nok mere. De smager hammergodt.

samosa

Samosa med oksekød

 

Her er min samosa opskrift som måske mest af alt ligner forårsruller. Men altså den der metode man bruger til de trekantede samosa er simpelthen så besværlig, og det her er virkelig nemt. Derfor endte jeg med at gå med den nemme metode. Min bud på hjemmelavede sprøde samosaer er med en krydret omgang oksekød. Jeg serverede dem sammen med en frisk grønkålssalat med appelsin og granatæble. Jeg synes helt klart det kræver noget frisk og syrligt tilbehør, når man får de her yderst fedtede og tunge ruller. Jeg har lagt dem under kategorien “oksekød som tilbehør” da det netop er en lidt anden måde at spise oksekød på sammen med salat, ris, kartofler eller hvad med ellers ønsker til. Prøv de her samosa med oksekød.

Desuden blev det til en omgang rispilaf, første og absolut ikke sidste gang jeg laver det. For det smager så skønt. Håber I kan bruge mine forskellige opskrifter, jeg får skrevet de andre ind – men her kan I starte med min opskrift på samosa.

Få min opskrift her

Samosa med oksekød

Opskrift til 15-16 ruller

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

40 minutter

Ingredienser

 • 1 løg
 • 2 gulerødder
 • 1 porre
 • 2 fed hvidløg
 • olie til stegning
 • 400 g hakket oksekød
 • 1 tsk. stødt spidskommen
 • 1/2 tsk. chili
 • 1 tsk. salt og godt med sort peber
 • en god håndfuld frisk mynte
 • 1 rulle filodej
 • 1/2 liter fritureolie
 • 1 spsk. mel + 1 lille dl vand som klister til samling

Sådan gør du

 1. Hak løg, gulerødder, pore og hvidløg fint. Du kan evt. bruge en food processor eller en minihakker.
 2. Kom lidt olie på en pande og svits de finthakkede grøntsager af her i
 3. Når det er blødt, kommes oksekødet ved. Vend rundt til det er lysebrunt.
 4. Kom krydderier ved og hak mynten fint – som du også kommer i.
 5. Smag til med evt. ekstra krydderier, det må gerne være ret krydret.
 6. Sæt en gryde med fritureolie over, så det bliver varmt. Det skal ikke sprøjte – men det skal være så varmt at det bobler, når man kommer noget her i.
 7. Nu skal du have fyldet i dit filodej: start med at åbne pakken og læg to stykker filodej oven på hinanden på en fugtet klæde (så knækker det ikke så let)
 8. Skær dejen ud i 6 firkanter og kom en god skefuld af oksekødet på hver
 9. I en lille skål blander du mel og vand, det skal fungere som lim til dine samosaer. Pensl lidt af dette på enden af hver firkant med fyld. Så kan du lukke siderne ind over og derefter rulle dem så stramt og forsigtigt som muligt.
 10. Læg dem til side og fortsæt med to nye stykker filodej oven på hinanden, som atter giver 6 samosa ruller.
 11. Når du har brugt alt fyldet og rullet alle dem det kunne blive til, skal de ned i fritureolien. Jeg kom 3 ned a gangen. De skal bare lige have 30 sekunder på hver side i olien og så skal de over på rigeligt med køkkenrulle.
 12. Lad det værste fedt blive suget af imens du steger 3 mere. Fortsæt til alle er stegt færdigt og spis dem til en frisk salat og evt. rispilaf.

Bedøm denne ret

samosa

samosa

samosa

Vegetar samosa

Jeg skal helt sikkert snart kaste mig ud i andre versioner af de skønne samosa. F.eks. kan man lave en vegetariske udgave, med røde linser frem for oksekød. Så vil jeg i stedet koge linserne let og vende dem rundt i samme krydderier som jeg gjorde med kødet her. Evt. tilføje lidt flere grøntsager også. Jeg tænker at små gulerodstern, fintsnittet peberfrugt og forårsløg også er godt her i. Det kunne også være godt med kikærter i fyldet, eller evt. små stykker kogt kartoffel. I virkeligheden er det jo bare med at være kreativ, der er så mange muligheder.

 

Samosa i ovn

Du kan også godt bage dine samosa i ovn frem for at friturestege dem. Det er klart – resultatet bliver en del anderledes. Ved at friturestege dem bliver de yderst sprøde og meget fedtede. Det er så lækkert, men også ret snasket. Jeg kunne personligt kun spise 1, max 2 af dem. Ved at bage dem i ovnen bliver de ikke fedtede, men de bliver dog heller ikke helt så sprøde og flotte.

 

Nemme samosa

Jeg har valgt den nemme løsning her og brugt en filodej jeg fandt i køleafdelingen i supermarkedet. Man kan godt lave sin samosa dej selv, men så tager det en smule længere tid. Så få nemme samosa ved at købe dig til dejen og endnu nemmere samosa ved at rulle dem som jeg har gjort her.

 

Andre mellemøstlige lækkerier

De her samosa ville også være perfekte som en del af en tapas. Du kan jo lave en mellemøstlig menu, og så have de her med på bordet. De er nemlig vildt gode som en del af noget andet, hvor man ikke nødvendigvis skal spise sig mætte i dem. Det synes jeg de er lige heftige nok til. Se f.eks. opskrifter på skønne salater der ville være perfekte hertil: marokkansk gulerodssalat eller marrokansk rødbedesalat, eller en simpel appelsinsalat.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej – jeg har inviteret børn og børnebørn på kanotur med frokostophold og har har tænkt mig bla at lave samosa’er, men jeg har lige et spørgsmål ang din ellers fine opskrift — du skriver at der skal lægges 2 lag filodej oven på hinanden og derefter skæres i 6 firkanter— betyder det så at hver pakke er rullet ind i 2 lag dej, eller er det sådan at det underste lag er klar til næste portion ??? Jeg skal faktisk ha det skåret ud i pap, da jeg aldrig har arbejdet med filodej før😊 mange tak for svar 😊🚣‍♀️

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret