Sunde romkugler med sorte bønner

Sunde romkugler lavet på mandler, dadler, sorte bønner og andet godt. Her er masser af romsmag pga. essensen og de er dækket i mørk chokolade

sunde romkugler

sunde romkugler

Sunde romkugler

 

Jeg har før hørt om at man kan komme bønner i sine dadelkugler, og at det skulle være ret nemt at “gemme dem”, så man ikke lægger mærke til at man faktisk sidder og spiser bælgfrugter. Jeg har også selv gjort det før med sundere chokoladekager (f.eks. denne bønnebrownie), og jeg synes nemlig også det virker super godt i dem. Så nu skulle det lige have et forsøg i disse sundere trøfler.

De blev super lækre og bløde med skøn smag af romessensen og chokolade. De mætter faktisk ret meget og tilfredsstiller ens søde tand. Her blev til ca. 12 kugler, og de er virkelig nemme at lave. De kan sagtens opbevares på frost, så kan man lige hapse en hver gang man er sukkertrængende. På den måde holder de sig også længere og er helt kolde og faste, når man får dem.

 

Opskrift på sunde romkugler med bønner

 

 • 100 g mandler
 • 200 g bløde dadler (ca. 20 stk.)
 • 100 g sorte bønner (kidneybønner kan også sagtens bruges)
 • 2 små nip salt
 • 1 stor spsk. kokosolie (gør dem lidt mere faste, men kan undlades)
 • 1 stor spsk. kakao (mest for at give dem farven)
 • 1-2 spsk. romessens (smag dig frem hvor meget “romkugle-smag” du ønsker)
 • 1-2 spsk. vand (prøv med 1 spsk. først)
 • 60 g mørk chokolade til toppen + lidt ekstra hakkede mandler

 

 1. Start med at blen mandlerne fint til mel, ønsker du lidt nøddestykker i dem undlader du bare at blende mandlerne helt fine.
 2. Fjern stenene fra dadlerne og kom dem ned i blenderen, minihakkeren eller foodprocessoren (den maskine du nu foretrækker)
 3. Hæld vandet fra dåsen med bønnerne og kom 100 g af bønnerne ned i blenderen
 4. Kom salt, kokosolie, kakao og romessens ved og kør rundt. Vil blenderen ikke tage det, kan du prøve med lidt vand – men vær forsigtig, de må endelig ikke bliver for våde.
 5. Stil evt. dejen på køl eller frys imens du smelter den mørke chokolade (jeg smeltede over vandbad), så er kuglerne nemlig meget nemmere at rulle – hvis de er iskolde
 6. Rul nu kuglerne i ønsket størrelse og dæk dem med den mørke chokolade
 7. Kom evt. hakkede mandler over dem, hvis du ønsker dette.

sunde romkugler

Andre mindre kager

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret