Ferrero rocher opskrift

Ferrero rocher er en chokoladekugle med en hasselnødder i midten. Den er blød og snasket, og alligevel lidt fast i det. De smager virkelig godt de her, og er endda meget sundere end dem man køber. De er lavet på dadler, mørk chokolade og hasselnødder. Her er min opskrift på hjemmelavet ferrero rocher.

hjemmelavet ferrero rocher
ferrero rocher opskrift

Ferrero rocher opskrift

 

Ferrero rocher er en af mine yndlings chokolader, hvis ikke den aller bedste. Så jeg skulle selvfølgelig prøve at lave mine helt egne. Denne opskrift er faktisk også min kærestes favorit, sådan all time på stedet her.

De her hjemmelavet ferrero rocher er lavet på en dadel-chokolade-creme, med bagte afskallede hasselnødder, så de får den kendte nutellalignende smag. Der er en hasselnød i midten og så er de dækket af mørk chokolade med finthakkede bagte hasselnødder i også.
De er ret så nemme at bikse sammen og den perfekte snack til gæsterne. De kan sagtens laves i store mængder og blot opbevares i fryseren. De er mindst lige så gode iskolde, og faktisk allerbedst sådan. Det er virkelig lækkert og ret luksus hvis fryseren er fyldt op med disse lækre chokolader. Her blev 15 stk, alt efter hvor store du laver dem.

Ferrero rocher

Ingredienser

 • 120 g hasselnødder
 • 150 g bløde dadler
 • 1,5 spsk kakao (vi brugte bagekakao)
 • 1/3 tsk. salt
 • 1 spsk. agavesirup
 • 100 g. mørk chokolade (vi brugte 80 %)
 • 2 spsk. kokosolie

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader, kom hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 10 minutter
 2. Tag nødderne ud af ovnen og læg dem i et viskestykke. Gnid viskestykket godt mod hinanden, så skallerne ryger af.
 3. Kasser skallerne og kom 70 g af nødderne i en blender. Læg de resterende 50 g til side.
 4. Fjern stenene fra dadlerne og kom dem i blenderen også, sammen med kakao, salt og agavesirup
 5. Chokoladen og kokosolien smeltes over et vandbad. Hæld nu 1/3 af dette ned i blenderen og kør det hele godt rundt. Hvis ikke det kan køre rundt, så kom en lille smule vand ved, men pas på det ikke bliver for vådt. Den sidste 2/3 af den smeltede chokolade gemmer du, så de kan trilles her i.
 6. Tag en ske og placer en masse små “klatter dej” på et stykke bagepapir, vi fik 15 styks
 7. Tag nu de sidste 50 g ristede hasselnødder frem, prik en hasselnød ind i hver “klat” og form dem nu så runde som muligt
 8. Stil dem i fryseren i 10-15 minutter, så de bliver faste og kolde
 9. Imens hakkes de sidste hasselnødder fint og kommes i det sidste smeltede chokolade du har tilbage
 10. Vend kuglerne i chokoladen og stil dem atter på køl, til chokoladen har sat sig

Bedøm denne ret

hjemmelavet ferrerorocher

Faktisk lavede jeg de her sammen med Liv Martine i sin tid. Det her er andet afsnit og opskrift i rækken af Livs og mine lidt sundere kager. Måske så I med sidste uge, hvor vi lavede sundere twix. Denne gang kommer begge vores kæresters klare favorit, nemlig hjemmelavet ferrero rocher. De er nu altså heller ikke værst.

 

Andre søde små snacks

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

I skal være så velkomne til at følge med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter, men også træningsinspiration og lidt mere private billeder og videoer. I kan også tilmelde jer mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. De er grønne og familievenlige med hverdagsnemme opskrifter. Her medfølger også en indkøbsliste hver uge.

Kommentarer

 1. ADVARSEL TIL DIABETIKERE!!!

  Der er masser sukker i. Nu ved jeg ikke hvilken % mørk chokolade du benytter men lad os antage en høj på 85% på de fleste af dem er 11 g sukker. Så er der dadlerne, dalder indeholder et sted mellem 60 og 70 g sukker (Det kommer lidt an på, hvor modne de var inden indpakningen. Det er godt nok mest fruktose, men da fruktose bliver omdannet til glukose i kroppen er det lige fedt. Og til sidst har vi den famøse brug af siruper i såkaldte “sukkerfrie” desserter, sirup er sukker og vand og forholdet er omkring 80/20. Og da en spsk. er tungt ville jeg antage 20-25 g af dette.
  Så lad os opsummere i denne ret som er “sukkerfri” er der lige godt og vel (hvis man tager middelværdien af tallene) 95,5g sukker i. Det er på en ret der vel er vejer 370-400g. Det er omkring en fjerdedel.

  1. Hej. Tak for din advarsel. Jeg forstår 100 % hvad du skriver, men har selv tænkt det som fri fra raffineret hvidt sukker hvis man bruger sukkerfri chokolade. Jeg er med på dadler er rige på frugtsukker, men det er det hvide sukker jeg har i tankerne når jeg skriver sukkerfri om mine opskrifter.

  1. Ja 🙂 Jeg synes det smager dejligt og dadler er sundere end sukker. Men hvis du ikke føler for opskriften, behøver du selvfølgelig ikke lave den 🙂

  2. Haha okay, jeg fatter den nu! Havde glemt at skrive gram. Så kan jeg sgu godt forstå din kommentar :p

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret