Hjemmelavede twix

hjemmelavede twixHjemmelavede twix

Hjemmelavede twix med kiksebunde, karamel og chokoladeovertræk

 

Hjemmelavede twix er jo så vildt lækkert, at jeg knap kan være i mig selv. De sprøde kiksebunde, men et lag hjemmelavet karamel og så mørk chokolade på toppen.

Den klassiske chokoladebar er lige blevet opgraderet og så er det endda uden brug af tilsat sukker. Versionen her er nemlig slet ikke så usunde endda. Bundene er lavet på mandler og havregryn, og karamellen er lavet på dadler kokosolie og den fede del af en dåse kokosmælk. Det lyder måske lidt kedeligt i det, men jeg lover jer de her barer er alt andet end kedelige. De er både sprøde, kompakte og fedtede på én gang.

Hjemmelavede twix

Opskrift til 8-10 barer

Hjemmelavede twix med sprøde kiksebunde, et lag hjemmelavet karamel og så mørk chokolade på toppen.

Forberedelsestid

25 min

Tilberedelsestid

45 min

Samlet tid

1 time og 10 min

Ingredienser

Bund

 • 70 g mandler
 • 40 g havregryn
 • 2 spsk. honning
 • 2 spsk. kokosolie eller smør
 • 1/3 tsk. salt
 • 1 tsk. bagepulver

Karamelovertræk

 • 10 bløde dadler
 • 1 knsp. salt
 • 1 spsk. kokosolie eller smør
 • 1,5 dl af den fede del af en dåse kokosmælk
 • 1 vaniljestang

Chokoladeovertræk

 • 150 g mørk chokolade (70 %)

Sådan gør du

 1. Start med at lave bundende ved at komme alle ingredienserne i en blender, kør det godt rundt til en samlet masse
 2. Pres dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Vi fik en firkant ud af det, som var ca. 1 cm høj og 20*15 cm i størrelse.
 3. Bag ved 200 grader i ca. 12-15 minutter til farven begynder at blive gylden
 4. Kom bunden over på et tyndt skærebræt og stil det i fryseren i 15 minutters tid.
 5. Imens laves karamellen: fjern stenene fra dadlerne og kom alle ingredienserne i en gryde, til dadlerne er helt bløde
 6. Blend inholdet sammen, så det bliver en cremet masse. Tag skærebrættet ud af fryseren med bunden på og smør nu cremen ud på bunden.
 7. Skær dem ud til barer, så de får et helt skarp snit og stil dem atter på frys i 15 minutters tid
 8. Smelt chokoladen over vandbad og dæk de iskolde barer med chokolade (vi tog en bar og dyppede den ned i skålen med chokolade og så tilbage på skærebrættet igen)

Bedøm denne ret

Her blev til 8-10 barer. Jeg synes klart barerne er lækrest, hvis de er iskolde. I karamellen har vi brugt kokosfløde, som er den fede del af en dåse kokosmælk. Stil gerne din dåse kokosmælk i køleskabet nogle timer inden du vil lave hjemmelavede twix, for så skiller den sig og fløden sætter sig. Det gør det meget nemmere at arbejde med.

Liv og jeg

Nu har jeg sagt vi et par gange i opskriften, og det er fordi de er lavet sammen med
Liv Martine (I kender hende måske fra Den store bagedyst, som hun vandt i 2015). Liv og jeg har besluttet at lave nogle videoer til jer, hvor vi blander vores “specialer” og vores kompetencer, og ender ud med lidt sundere kager.
Liv er jo en haj til virkelig flotte konditor kager, hun er så meget mere teknisk end jeg. Hun er virkelig nørdet, perfektionistisk og grundig. Mig kender I lidt, og min måde at lave mad og bage kager på. Jeg er ekstrem hurtig, springer lidt mere over hvor gærdet er lavest, og bikser nogle meget nemme og simple opskrifter sammen.

Liv kunne godt tænke sig at udforske sig selv mere i det sundere køkken, og jeg kunne godt trænge til et spark i den mere æstetiske retning. Så hvorfor ikke gå sammen og lære hinanden nogle ting.

Desuden er Liv og jeg meget samme type, jeg er vild med hende. Hun er så meget en vaskeægte nede-på-jorden-nordjyde. Kender I ikke det, at man bare svinger sammen fra første minut samtalen starter? Der er intet akavet moment, vi snakker bare og griner vildt meget sammen. Så derfor glæder jeg mig ekstra til at bruge en masse tid samen med Liv i den nærmeste fremtid. Som man nok også kan fornemme i videoen, tager Liv hurtigt cheftrøjen på, når det gælder teknikken. Det er åbenbart vigtigt at hakke chokoladen helt fint inden man smelter den, ikke komme op over 32 grader og så må man åbenbart heller ikke åbne ovnen undervejs og trykke sine tykke fingre ned i dejen. Haha, jeg har så meget at lære.

Her er vores video

Her er 1. afsnit i rækken af vores lille videoserie.

Sundere twix
Sundere twix

Andre lækre hjemmelavede chokoladebarer

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej 🙂
  For en Twix-elsker er denne opskrift som sendt fra himlen og skal bestemt prøves af.
  Lurer dog lidt på den dér kokosfløde? Kan man købe den, eller skal man selv i gang med at eksperimentere med en dåse kokosmælk ?
  Mvh. Christina

  1. Hej Christina.
   Ej hvor godt, håber virkelig du kan lide det så 🙂
   Jeg bruger bare den fede del af en kokosmælk. Du kan evt. stille en dåse kokosmælk i køleskabet, så deler den sig i den fede del og i vand. Så tager du bare fløden fra og bruger det 🙂

 2. Hej Julie og Liv. De ser super lækre ud, ligesom de andre sundere søde sager i jeres videoer. Det er også nogle super dejlige og ikke mindst hyggelige videoer at følge med i.
  Jeg har et spørgsmål ang. disse lækre twix. Sagen at den at jeg skal holde studenterfest for min familie om 2 små uger, hvor en af dem er veganer. Så jeg ville spørge, om man ville kunne substituere honningen med fx agavesirup, kokossirup eller eventuelt kokossukker (fast)?
  Mvh Johanne

 3. Hej Julie.
  I videoen ligner det at i kommer vaniljekorn i? Er det noget i har glemt i opskriften.

  1. Hej Sarah.
   Åh du har da så ret, det har vi glemt at skrive i opskriften. Det er hermed tilføjet 🙂 Og mange tak fordi du lagde mærke til det, og sagde det videre 🙂

Vis alle kommentarer (14)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret