Træstammer opskrift

Her er min opskrift på træstammer. Hjemmelavede træstammer er jo genialt, intet mindre. Denne her intense og kompakte trøffelmasse i kombination med marcipan og chokolade. Jeg er helt med på træstamme-vognen.  træstammer træstammer

Jeg har brugt min opskrift på romkugler som selve trøffelmassen, en opskrift som er yderst populær her på stedet. Og en opskrift som vi bruger igen og igen hjemme hos os. Denne opskrift på træstammer er jo blot en opgradering heraf, en endnu mere luksus udgave. Server disse til eftermiddagskaffen, som en del af desserten- evt. sammen med friske bær. Eller lad dem indgå som en del af en større buffet, f.eks. hvis du skal holde fødselsdag, barnedåb eller lignende. Jeg håber I kan bruge min træstammer opskrift.

Træstammer

Opskrift til 14-15 små træstammer

Opskrift på hjemmelavede træstammer med den bedste trøffelmasse, marcipan og mørk chokolade

Forberedelsestid

30 min

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

40 min

Ingredienser

 • 140 g mandler
 • 300 g bløde dadler (målt uden sten)
 • 10 stk. digestive kiks (jeg brugte de grove)
 • 1/2 tsk. salt
 • 4 spsk. kakao
 • 6 spsk. smør eller kokosolie (gerne halvt/halvt)
 • 1,5 spsk. romessens
 • 400 g marcipan + lidt flormelis til udrulning
 • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

 1. Start med at tænde ovnen på 200 grader og smid mandlerne ind i 10 minutters tid, så de lige får lidt sprødhed og ekstra nøddesmag
 2. Kom dem i en blender, minihakker eller foodprocesser sammen med kiksene og blend til mel
 3. Fjern stenene fra dadlerne og kasser disse. Kom dadler i blenderen sammen med resterende ingredienser, blend igen
 4. Rul dem ud til stænger, jeg fik ca. 14 styks. Jeg starter med at presse dejen sammen og rulle lidt mens man holder dem på plads (se video). Stil dem på køl imens du ruller marcipan og smelter chokolade
 5. Rul marcipanen ud i lidt flormelis og skær den ud i firkanter – så det kan dække en af de her trøffel-stænger
 6. Smelt chokolade over vandbad
 7. Rul nu trøffel-stængerne i marcipanen. Dyp enderne i chokolade og læg dem på køl, så chokoladen sætter sig

Bedøm denne ret

 

Træstammer opskrift

Træstammer er jo en fuldstændig vanvittig genial spise, er vi enige? Og så er det faktisk slet ikke særlig svært. Jeg bruger blot min opskrift på romkugler (som virkelig er verdens bedste). Så ruller jeg marcipan ud, og dækker de her trøffel-stænger i marcipanen. Samt dypper enderne i mørk chokolade.

Marcian til træstammer

Man kunne være super god og lave sin marcipan selv (jeg har faktisk en opskrift her). Jeg ved ikke om min marcipan ville være elastisk nok og undgå at sprække. Så for at være på den sikre side, valgte jeg at købe mig til en marcipan.

 

Trøffelmassen

Dog er fyldet til disse træstammer hjemmelavet, og de er så meget bedre end dem man køber. Jeg synes nemlig den købte version ofte slet ikke smager af nok, de her smager meget mere. De smager både sødt, lidt salt, af romeessens og selvfølgelig af marcipanen. Mums! De er helt klart bedst efter et par timer på køl, da konsistensen er helt konfektagtig og kompakt her. Smagen er også meget skarpere efter de er helt kolde.

 

Fyld fryseren med hjemmelavede træstammer

Egentlig var tanken ikke at dele denne opskrift herinde. Da det jo “blot” er en opskrift der eksisterer herinde i forvejen, plus lidt marcipan og chokolade. Men efter rimelig stor efterspørgsel på Instagram, kommer den alligevel her :o) Opskriften rækker til 14-15 træstammer, så det er en ret stor portion. Du kan selvfølgelig halvere den. Eller du kan smide dem i fryseren, og blot tage et par stykker op en time inden de skal spises. Det er virkelig lækkert at have fryseren fyldt op med træstammer.

 

Vild med de her klassiske bager-kager og chokoladebarer?

Jeg har også en opskrift på hjemmelavede snickers her, eller hjemmelavede twix lige her. Ellers prøv mine hindbærsnitter, mine mælkesnitter og mine kokostoppe. Sidstnævnte er noget af det nemmeste, det kræver kun 3 ingredienser og er derfor noget jeg selv bager igen og igen hvis det skal være nemt.

 

Instagram

Følg også meget gerne med ovre på min instagramprofil lige her :o)

Kommentarer

 1. Kan simpelhen ikke få 200g marcipan til at række til mere end Max 6 træstammer og set er rundt 😳

  Ellers fantastisk opskrift

  1. Jeg rullede marcipanen tyndt ud, så den rakte til en del. Desuden kom jeg ikke marcipan i enderne da de jo alligevel dækkes med chokolade. Men det kan da godt være at jeg, for at være på den sikre side – skal sætte mængden af marcipan lidt op i opskriften. Håber de ellers smagte rigtig godt 😀

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret