Sund chokolademousse

Jeg har længe ville prøve at lave min egen chokolademousse på kikærtevand. Det har jeg set flere gøre, og jeg har faktisk også givet det et skud engang før. Men dengang piskede jeg slet ikke lang tid nok, jeg gav op og tænkte “det bliver da ikke til noget”, men det gør det! Og det bliver overraskende godt. Altså sådan en sund chokolademousse, det er virkelig noget jeg skal lave igen og igen. Vi har allerede lavet den flere gange og alle der smager bliver mega overrasket over at høre hvad den består af.

sund chokolademousse

Sund chokolademousse

 

Okay, det her er du altså nødt til at prøve. Det er nemt, hurtigt og nærmest helt sundt. Du skal bruge få råvarer og moussen smager af klassisk chokolademousse. Så køb dig en dåse kokosmælk (ikke light), en dåse kikærter og en plade mørk chokolade. Hvis du så har en smule sirup og lidt salt hjemme, så er du klar til at lave denne lækre dessert.

Her kommer opskriften og så kan du nedenfor få inspiration til hvad du kan smage din mousse af med samt hvordan du kan pynte den, hvis nu det skal være til gæster og du vil gøre lidt ekstra ud af det. Jeg har også en video af sund chokolademousse, du kan se med på.

Sund chokolademousse

Opskrift til 3 glas

Forberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

4 timers tid (køletid)

Ingredienser

 • 1 dåse kikærter
 • 1 dåse fed kokosmælk
 • 1 plade (100 g) mørk chokolade
 • 1 lille nip salt
 • 1 spsk. lys sirup

Pynt

 • Evt. flødeskum og kakaonips

Sådan gør du

 1. Start med at si vandet fra kikærterne (gem bare kikærterne til en salat eller lignende) – men kom vandet herfra ned i en skål. Pisk det godt, det tager måske 7-8 minutter. Det skal ende med at ligne piskede æggehvider.
 2. Kom den fede del af dåsen med kokosmælk ned i en gryde, kasser bare vandet (den tynde del). Varm den fede del op til “lige inden det koger”.
 3. Hak chokoladen groft og kom i en skål, hæld den varme kokosfløde ned over og lad chokoladen smelte.
 4. Kom lidt sirup og salt ned til chokoladen og rør.
 5. Nu skal skummet fra kikærtevandet tilsættes, det skal tilsættes langsomt mens der røres. Start med en spiseske som røres ud, så en mere.. osv, når du har gjort det 10 gange, kan du begynde at komme mere i af gangen. Men rør forsigtigt med en dejskraber, til alt skum er rørt sammen med den varme chokolade.
 6. Hæld det på glas og stil på køl nogle timer, gerne til dagen efter. Jeg hældte det skråt ned i glas og lod glassene stå skråt inde i køleskabet, så moussen satte sig sådan.
 7. Pynt som du ønsker, f.eks med flødeskum og kakaonips

Bedøm denne ret

Pynt din chokolademousse med..

Den kan sagtens spise den som den er, den behøver for smagens skyld ikke at blive pyntet med alt muligt. Men er det til gæster og ønsker du at servere en smuk dessert, kommer der her lidt forslag.

 • karamelpopcorn, de pynter altså en chokolademousse rigtig fint. Jeg har også en klassisk opskrift på chokolademousse, som netop er pyntet med de her karamelpopcorn.
 • flødeskum
 • vaniljeis og bær
 • chrunchy nødder, vend nødder rundt på panden i smør og sirup og server dette sprøde element oven på din mousse.

 

Variationer til sund chokolademousse

 • Den klassiske opskrift er min favorit, jeg synes ikke den behøver et touch. Men, er du vild med appelsin – kan du lave en orangevariant med appelsinskal i.
 • Du kan også komme lidt pebermyntedråber i og få en slags after eight mousse. I så fald, så pynt af med en after-eight på toppen, en man lige stikker (skråt) ned i flødeskumstoppen. Wauw.
 • Du kan også lave en ferrero rocher variant og komme lidt hasselnøddeflager over flødeskummen og evt pynte af med en hel eller halv ferrero rocher

sund chokolademousse

Andre desserter i glas

 

Andre desserter med lidt mindre sukker

Hvis du er ude efter desserter som disse, lidt sundere alternativer uden så meget hvid raffineret sukker. Så kan du prøve en af disse:

 

Følger du mon med på Instagram?

Hvis ikke, så kan du klikke lige her, og komme direkte ind på min Instagram profil – hvis du kunne tænke dig at følge med. Jeg deler dagligt madinspiration og generelt lidt fra min hverdag og familie liv. Du kan også følge med på min TikTok profil og måske blive inspireret af mine madvideoer. Jeg håber, vi ses derude! 🙂

Kommentarer

 1. Hvorfor mener du, den er sund?
  I øvrig så kan væde fra kokosmælk altid bruges til suppe eller til ris.

  1. Tak for tippet. “Sund” er efterhånden også et meget farligt ord at bruge, da man jo definerer det helt forskelligt, hvad man finder sundt. Det handler selvfølgelig om mængder, variation og alt muligt andet. Men der er mindre sukker og heller ikke piskefløde i denne.

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret