Dadel snacks – perfekte til fryseren

Dadel snacks lavet på 7-8 minutter og kun 6 ingredienser. Denne opskrift er faktisk én jeg brugte igen og igen under min barsel med Arthur. Jeg fik den aldrig delt på bloggen og glemte alt om den, ind til jeg fornyligt kom i tanke om den. De smager hammergodt som en lidt sundere snack, man kan have i fryseren og tage frem når den søde sult melder sig.

dadel

Dadel snacks

Dadel snacks

Opskrift til 9 små stykker

Forberedelsestid

7 minutter

Tilberedelsestid

gerne en times tid på frys

Samlet tid

7 minutter + frysetid

Ingredienser

 • 150 g bløde dadler (målt uden sten)
 • 20 g peanutbutter
 • 1 godt nip salt
 • 35 g kokosolie eller smør
 • 20 g bagekakao
 • 35 g mandler
 • ekstra nødder til toppen (jeg bruger mandler og pecannødder)
 • samt et drys ekstra flagesalt

Sådan gør du

 1. Fjern stenene fra dadlerne og kom disse og resterende ingredienser i en food processer, blend.
 2. Pres dejen ud på et styke bagepapir. Jeg folder siderne af papiret ind over dejen og presser på dette – så man slipper for at få fedtede fingre.
 3. Pres lidt nødder ned i overfladen og giv dem et lille drys flagesalt
 4. Kom i fryseren en lille time, til det har sat sig. Skær derefter ud i barer eller stykker. Opbevar dem blot i fryseren

Bedøm denne ret

Faktisk kommer disse dadel hapsere pga. denne her kage. Det er nemlig stort set samme opskrift som bunden i den. Det er meget simpelt, da det blot skal blendes sammen, presses på et stykke bagepapir og så opbevares i fryseren. Det skal ikke bages og kan derfor laves på vitterligt 7 minutter. Barerne eller stykkerne indeholder 6 ingredienser: bløde dadler, mandler, lidt peanutbutter, et drys salt, lidt kokosolie og kakao . Du kan sagtens bruge en anden type nødder end mandler, du kan også undlade peanutbutter eller evt. erstatte det med lys tahin. Kokosolien kan skiftes ud med smør og ellers kan du jo smage til med diverse krydderier, som kanel eller kardemomme. Det kan også være lidt appelsinskal er godt her i. Vær endelig kreativ.

 

Opbevar dine dadel barer i fryseren

De smager hammergodt og det her med at de opbevares i fryseren er genialt. Jeg elsker at de er helt kolde og kompakte når de spises (måske 5 minutter efter de er taget op). De kan også holde sig længe når de når opbevares her. Men det er også genialt hvis man skal have dem med på tur, med i madpakken eller lignende – at de bare snuppes direkte fra fryseren om morgenen.

Her bliver til 9 mindre stykker dadel snacks – lav gerne dobbeltportion, de ryger hurtigt.

dadelbarer

Andre mindre kager

Hvis du elsker sådan nogle bagerkager eller klassiske chokoladebarer som disse snickers, som de her – så kan det være du skal prøve en af følgende:

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

I skal være så velkomne til at følge med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter, men også træningsinspiration og lidt mere private billeder og videoer. I kan også tilmelde jer mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. De er grønne og familievenlige med hverdagsnemme opskrifter. Her medfølger også en indkøbsliste hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret