Karamel popcorn

Karamel popcorn – her når popcorn altså helt nye højder! De salte popcorn møder en sød karamel i en knasende sprød snack. Perfekt til sofahygge for både børn og voksne. De kan også serveres som snack til en øl eller et godt glas vin, eller du kan bruge dem som pynt ovenpå en dessert.

karamel popcorn

Karamel popcorn opskrift

 

Til denne opskrift har jeg brugt popcorn, man selv popper i en gryde. Men hvis det skal gå hurtigt, kan du også sagtens bruge mikroovns-popcorn. Disse indeholder dog mere salt end de hjemme-poppede, så skru i så fald lidt ned for mængden af salt, du tilsætter karamellen.

Karamel popcorn

Opskrift til 8

Opskriften her giver en stor portion, hvor der er rigeligt til gæster også. Hvis dine hjemmelavede karamel popcorn blot er til jer selv, kan du med fordel halvere portionen.

Forberedelsestid

15

Samlet tid

25

Ingredienser

 • 3 spsk. smagsneutral olie (jeg bruger solsikkeolie)
 • 2 dl popcorn kerner
 • 500 g sukker
 • 120 g smør (jeg bruger saltet smør - hvis du bruger usaltet smør, så tilføj lidt ekstra flagesalt)
 • 2 tsk. flagesalt
 • 2 spsk. natron

Sådan gør du

 1. Put olien i en gryde, og varm det godt op. Når olien er varm hældes majskernerne deri. Sæt låg på gryden.
 2. Når kernerne begynder at poppe, ryster du gryden løbende, så indholdet vendes rundt og ikke brænder fast i bunden.
 3. Tag gryden af varmen og stil til siden, mens du forbereder karamelmassen.
 4. Put sukker i en anden, stor gryde og smelt det ved svag/jævn varme, så det bliver til en lysebrun masse. Når sukkeret er smeltet tilsættes salt og smør. Rør godt rundt.
 5. Tag gryden af varmen og tilsæt natron. Nu svulmer karamelmassen op.
 6. Hæld popcornene over i gryden med karamel, og vend det hurtigt rundt. Karamellen størkner forholdsvist hurtigt, når det ikke længere er over varmen, så her skal man arbejde lidt hurtigt.
 7. Fordel de karamelovertrukne popcorn på en bageplade beklædt med bagepapir. Når popcornene har fået lov at køle en lille smule af, knækker du dem fra hinanden. Vent dog ikke til de er helt kolde – så bliver de svære at skille ad uden at ødelægge selve popcornene.

Bedøm denne ret

popcorn med karamel

Hvor længe kan hjemmelavede karamel popcorn holde sig?

Du kan sagtens lave dine karamel popcorn dagen inden, de skal serveres. Put dem i en lufttæt beholder, når de er kølet helt af, så holder de sig nemt sprøde i 2-4 dage.

Gode tips til opskriften

 • Fortvivl ikke, hvis sukkermassen størkner enkelte steder, når du kommer smør i. Det smelter ofte igen, hvis du giver det noget varme, men det kan godt tage lidt tid. Pas dog på, at karamellen ikke bliver for mørk, så smager den brændt. Hvis skaden er sket, og du ikke kan røre klumperne ud, kan du si dem fra, inden du blander popcornene i karamellen.
 • Et godt fif er at minimere temperaturforskellen på sukkermassen og smørret. Det kan du gøre ved at lade smørret blive stuetemperatur, inden det tilsættes. Derudover kan du tilsætte smørret lidt af gangen – så er du sikker på ikke at give sukkermassen et kuldechok.

 

Andre film-snacks

 • En anden snack, som også fungerer godt til et glas vin eller øl en fredag aften, er saltmandler. Du kan lave en stor portion og bruge resten som et sprødt element i salater.
 • Et andet forslag til en lynhurtig fredags-snack foran fjernsynet kunne være disse kokostoppe, som kun indeholder 2 ingredienser + lidt chokolade.
 • Hvis du (som mig!) elsker Ferrero Rocher, er den hjemmelavede, og lidt sundere, udgave værd at prøve. Min version er lavet på dadler og bagte hasselnødder.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret