Sticky rice med mango

Sticky rice er bestående af, som sjovt nok udgør sig i navnet, kogte klistrede ris, som er blandet med en sød kokosmælk. På toppen er der sød, letsyrlig mango, skåret i stykker. I min udgave har jeg tilføjet lidt passionsfrugt, det synes jeg bare tilsætter en dejlig smag til desserten. Jeg håber, at du kan bruge denne opskrift på sticky rice med mango.

sticky rice med mango

Sticky rice med mango

 

Sticky rice eller klisterris er en skøn dessert, som man særligt finder i på dessertkortet i Thailand og Vietnam. Nu har jeg selv prøvet mig med en udgave af den, og jeg synes dælme den blev god! Hvis du ikke har prøvet at smage den før, kan det måske lyde som en lidt bisar dessert. Men tro mig, kombinationen af den søde kokosmælk sammen med klistrede ris – og så de let syrlige og søde frugter er mums. Opskriften kommer her.

Anret gerne i dybe skåle som på billedet nedenfor og server som en dessert til middagsgæsterne. Sticky mango rice er en nem dessert at lave. Du kan også sagtens forberede de klisrede ris dagen før og blot anrette på selve dagen. I dette tilfælde ville jeg lave lidt ekstra af blandingen af kokosmælk + sukker. Så kan du lige vende risene i lidt ekstra sød kokosmælk inden servering, så desserten er helt frisk og klistret.

 

Sticky rice

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

2-3 timers iblødsætning

Samlet tid

3 timer

Ingredienser

  • 1 dl ris + vand til iblødsætning
  • 2,5 dl vand til kogning + 1 godt nip salt
  • 3 tsk. sukker
  • den fede del af en dåse kokosmælk + 1 spsk. af kokosvandet
  • mango og passionsfrugt til servering

Sådan gør du

  1. Sæt ris i blød i koldt vand og lad dem stå der i et par timer inden du koger grøden op.
  2. Dræn vandet og skyl risene, kog dem i en gryde med vand og lidt salt i 15 minutters tid.
  3. I en anden gryde varmer du sukker og kokosmælk op, så det lige når op og koge og sukkeret smelter. Sluk igen og stil til side
  4. Når risene er kogt, tilføjes kokosmælken og det røres sammen.
  5. Kom det i en skål og server med mango og evt. passionsfrugt hvis du synes

Bedøm denne ret

sticky mango rice

Vild med asiatisk mad?

Hvis man nu har lyst til at køre et helt asiatisk tema, kommer jeg her med forslag til hvilke retter som man kunne servere inden denne dessert.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret