Stenalderbrød og vel´smurt fra 3-Stjernet

Reklame 3-stjernet

Stenalderbrød er et slags palæobrød, hvor det primært er lavet på nødder og kerner. Der er ikke noget mel i opskriften, hvorfor den også bliver glutenfri. Man kan frit vælge blandt de nødder, kerner og frø man bedst kan lide. Evt. også tilføje tørret frugt eller krydderier, som kanel, kardemomme, stødt ingefær eller hvad man har lyst til. Det hele holdes sammen af æg og bages i en rugbrødsform.

stenalderbrød

stenalderbrød

Stenalderbrød

 

Normalt skal der både olie og salt i et stenalderbrød, men jeg foretrækker at undlade dette. Jeg synes, det er meget fed og olieret selv uden olien, da nødder og kerner jo i sig selv indeholder en masse. Så i min verden er det unødvendigt. Salt kan sagtens tilføjes, men ofte synes jeg også at netop kerner og nødder afgiver lidt saltet smag. Jeg håber, du kan bruge min opskrift på nemt stenalderbrød.

 

Stenalderbrød opskrift

 

Stenalderbrød

Opskrift til 15 skiver

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

 • 70 g solsikkekerner
 • 70 g hørfrø
 • 70 g græskarkerner
 • 15 g chiafrø
 • 70 g mandler
 • 50 g valnødder
 • evt. 35 g tørrede abrikoser eller anden type tørret frugt
 • 4 æg

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Kom blot hele molevitten i en skål og rør rundt, du behøver ikke hakke nogle af nødderne – det er ret lækkert med store stykker i brødet
 3. Kom dejen i en rugbrødsform, jeg bruger en i silikone og smører den derfor ikke med fedtstof
 4. Bag brødet i ovnen i 20 minutters tid, til det er fast og sprødt når man banker på det
 5. Lad det køle af på en rist
 6. Smør en omgang spread på, måske oven på et par salatblade. Tilføj frisk agurk og purløg

Bedøm denne ret

Spread til et stenalderbrød

Har I prøvet denne her Vel’smurt fra 3-Stjernet? Det er en spread, som er lavet på kylling og kikærter med smag af enten soltørret tomat eller ramsløg og hvidløg. Jeg har indgået et lille samarbejde med 3-stjernet og testet produktet af, og jeg er virkelig positivt overrasket over smagen af produktet – især den med soltørret tomat synes jeg er ret lækker. Jeg har bagt et stenalderbrød, smører pålægget herpå, topper med lidt agurk og purløg, og så har man en virkelig glimrende mad, som både giver masser af sunde fedtsyrer, kostfibre og et godt skud protein. Hvis du f.eks. er på vej til din træning og skal have lidt hurtig energi, vil jeg anbefale sådan en mad her.

 

Denne kan også bruges til knækbrød eller rugbrød

Du kan også skifte stenalderbrødet ud med en ganske almindelig skive rugbrød eller knækbrød. Men lige det her palæobrød er proppet med nødder og kerner, så det giver en masse gode fedtsyrer og vitaminer, og så holder det dig mæt i længere tid. Pålægget fra 3-stjernet er som sagt lavet på kylling og kikærter, og bidrager derfor rigtig godt med proteiner til dine muskler. Så efter træning, hvor musklerne jo skal bygges op igen, ville sådan en mad her heller ikke være det værste at køre ned.

Min mening om begge varianter

 

 • Den med soltørret tomat: denne her er som sagt min favorit, min første tanke var egentlig bare at den smager af noget. Jeg synes nemlig, spreads som disse kan være ret tamme i smagen, sådan lidt for neutrale. Men begge varianter her smager krydret, saltet og rent faktisk af soltørret tomat eller hvidløg, uden at det er for meget salt. Hvis man har lidt svært ved at forestille sig hvordan et kødpålæg fungerer som spread, så minder det en lille smule om leverpostej – mest i konsistensen. Smagen er jo så ikke svinelever, egentlig heller ikke så meget kylling, da kylling i sig selv måske ikke smager af så meget. Men mere krydret, netop den smag 3-stjernet har ønsket at tilføje (her soltørret tomat). Jeg kan virkelig godt lide den.
 • Den med ramsløg og hvidløg: denne her smager også super godt. Konsistensen er den samme som den første variant, men smagen er lidt anderledes. De minder rimelig meget om hinanden, men hvidløgssmagen er tydeligere her, hvor den anden måske smager en smule mere af varme krydderier og salt, så kommer smagen her mere fra løgene. Men denne her er jeg altså også fan af.

Hvad kan jeg ellers smøre på mit stenalderbrød?

Hvis du er ude efter noget at smøre på dit brød, har jeg en masse forslag her. Der er både lidt fra det søde køkken og lidt fra det salte.

stenalderbrød

Kommentarer

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret