Stegte dumplings

Få her opskriften på stegte dumplings med et fyld af svinekød, svampe og en masse lækre smage fra bla. ingefær, hvidløg, soya mm. De kan laves på panden som her, så du får en lidt sprød skorpe. De kan også laves i en dampkoger, så er de bløde.

stegte dumplings

Stegte dumplings

 

De her stegte dumplings eller gyoza smager jo så godt. En smagseksplosion af ingefær, hvidløg, østerssauce, soya og andet lækkert. De er faktisk ret nemme at lave. Man laver et fyld, som består af kød (enten grisekød eller kyllingekød), en masse smagsgivere – f.eks. ingefær og hvidløg og så de grøntsager man synes. Så længe man river eller hakker det fint, kan virkelig mange grøntsager bruges. F.eks. svampe, gulerod, kål, squash osv. Så skal du ellers have fat i det her gyozadej, det kan købes i asiatiske supermarkeder. Kom lidt fyld i midten og luk dem sammen som videoen viser. Steg dem på en pande i godt med olie og hæld så lidt vand ved. Kom et låg på og lad dine stegte dumpings dampe på den måde. Så får du altså en både sprød og saftig dumpling. Prøv dem af, osprkiften får du her

Stegte dumplings

Opskrift til 15 stk. / 2-3 personer

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

Fyld

 • 20 g frisk ingefær
 • 2 fed hvidløg
 • 2 små spsk. østerssauce
 • 1 tsk. fiskesauce
 • 2 små spsk. sesamolie
 • 2 spsk. soyasauce
 • 2 små spsk. finthakket svampe
 • 180 g hakket grisekød

Desuden

 • 15 stk. gyozadej
 • olie til stegning
 • vand til damp
 • forårsløg til pynt

Sådan gør du

 1. Start med at lave fyldet: ingefær skrælles og rives. Hvidløg pilles og rives, og begge deles kommes i en skål sammen med østerssauce, fiskesauce, sesamolie og soyasauce. Hak svampe fint og kom ved.
 2. Kom også hakket svinekød ved og rør det godt sammen
 3. Nu skal dine gyoza eller dumplings fyldes. Tag et stykke gyozadej foran dig og fugt kanterne med lidt vand. Placer en god teskefuld fyld på midten af dejen
 4. Fold først dejen lige over, så fyldet lukkes inde. Så skal de ellers foldes i kanten, se videoen for teknikken. Sørg for at lukke dem godt sammen
 5. Så skal de steges. Varm en pande op med olie på
 6. Læg dine dumplings på og steg dem 30-45 sekunders tid på hver side til de får lidt skorpe. Pas på de ikke hænger fast, brug rigeligt med fedt og flyt dem godt rundt.
 7. Kom så vand ved og kom en låg på. Hvis du (heller) ikke har et låg, så brug en anden pande til at komme over. Lad dem ligge i dampen i 4-5 minutters tid og tag dem så af. Dyp dem i dumplings sauce.

Bedøm denne ret

Spis dine stegte dumplings sammen med..

En salat, f.eks. denne asiatiske spidskålssalat med edamamebønner. Eller denne broccolisalat med æbler og peanutdressing. Der er også denne asiatiske quinoasalat som vil passe godt hertil.

 

Andre asiatiske lækkerier

Prøv også de her asiatiske kyllingefrikadeller eller frikadeller lavet på svinekød. Begge er fulde af smag og er saftige og perfekte sammen med salater. Du kan også servere en omgang crispy pork belly med sød teriyaki til.

stegte dumplings

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min Instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Her deler jeg også hverdagsglimt fra familieliv og hvad der ellers tilhører. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. Madplanerne indeholder en komplet indkøbsliste.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret