Crispy pork belly med sød teriyaki sauce

For et par uger siden havde jeg vores søde og mega seje niece på besøg. Hun laver meget ofte asiatisk mad og jeg var ikke svær at overtale til en asiatisk menu. Så vi fik kreeret en masse, både dumpings, spicy agurkesalat, wontons, små salatwraps og så det her crispy pork belly med sød teriyaki sauce. Jeg glæder mig til at dele alle opskrifter med jer og til snart at kreere asiatisk festmiddag igen.

Crispy pork belly

Crispy pork belly med sød teriyaki sauce

 

Det her er især min mand og børn helt vilde med. Jeg synes også smager er super lækker, men det er en anelse fed. Dog er det jo det som gør det sprødt, hvilket er vildt lækkert. Hvad jeg til gengæld synes fungerer virkelig godt, er at komme det her sprøde og fede kød i salatwraps. For så kommer der noget frisk modspil til kødet. Gerne med lidt ris i dine raps og lidt kimchi også. Sådan en opskrift deler jeg også snart, men her får I lige selve kødet først: en omgang crispy pork belly i den bedste teriyaki sauce.

Crispy pork belly

Opskrift til en portion som på billedet

Ingredienser

 • 400 g stegeflæsk
 • 3 spsk. teriyaki
 • 4 spsk. soyasauce
 • 4 spsk. thin soy sauce (dek zsom boom)
 • 3 spsk. ris vinegar
 • 2 spsk. sesamolie
 • 2 store fed hvidløg
 • 15 g frisk ingefær
 • 1 spsk. limesaft eller citronsaft
 • 2-3 spsk. brun farin (alt efter hvor sødt du ønsker det)

Sådan gør du

 1. Start med at stege flæsk på en tør pande. Det afgiver masser af fedt selv, så du behøver ikke ekstra fedtstof. Giv det 3-4 minutter på hver side, til det har taget lidt farve.
 2. Skær så i mindre strimler og kom tilbage på panden. Giv det yderligt 5 minutters tid og hæld så overskydende fedt fra panden. Det afgiver en del, som jeg kasserer – så du ender med kødet alene på panden
 3. I en skål blandes marinaden sammen. Hvidløg og ingefær skrælles og rives og ellers blandes det blot sammen med resterende.
 4. Kom det over til kødet på panden og vend det godt rundt, så det lige svitses med i et par minutter.
 5. Hæld det hele, inkl. sauce over på et fad og server med lidt hakket forårsløg.

Bedøm denne ret

Crispy pork belly

Lav salatbowls med kødet

Jeg har også lavet det her crispy pork belly og brugt det i salatbowls. Det er vildt lækkert at komme lidt ris i dine bowls, en form for kål – f.eks. fintsnittet hvidkål eller spidskål. Avocado, agurk, forårsløg, evt. edamamebønner, salte peanuts og kimchi. Det kunne være en glimrende salatbowl! Men fyld blot i hvad du har. Jeg tænker egentlig også at syren fra cherrytomat passer godt til fedmen i det her kød.

 

Hvad kan du ellers servere crispy pork belly til?

Du kan også komme det i pitabrød med en masse grønt i. Eller du kan servere det med nudler og en pose frost nok (grøntsager), hvis du noget nudlerne, og steger grøntsagerne – kan du servere det med denne omgang kød. Top evt. med et spejlæg og lidt salte sprøde peanuts. Jeg tænker at det kunne udgøre et helt glimrende nemt måltid mad.

 

Andre asiatiske lækkerier

Prøv også at lave gyoza eller wontons selv. Det er nemmere end du lige tror.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. Måske det kan hjælpe dig til at komme på idéer til hverdagens mange aftener.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret