Spaghetti bolognese

Få min bedste opskrift på en god omgang hjemmelavet spaghetti bolognese. Den perfekte hverdagsret, som både børn og voksne elsker. Spaghetti bolognese er nemt, kan laves i store portioner, så man kan fylde fryseren op til travle dage. Det kan serveres med spaghetti (ofc), men også med kartoffelmos. I ovnen med kartoffelmos over + ost, der lige gratineres. Det kan bruges videre i lasagne, i lasagne suppe eller sammen med squashspaghetti i stedet. Der er mange muligheder og en omgang bolo er altid et hit her hjemme. Så få min bedste opskrift på spaghetti kødsovs her

bolognese

spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese opskrift

 

Pasta bolognese er en klassisk kødsovs lavet på oksekød, som er vendt i en tomatsauce med masser af smag. Min bolognese opskrift er meget nem og simpel, og så kan den laves på ingen tid. Jo længere den står og trækker, jo bedre. Så har du et par timer – så start endelig i god tid. Er du lige som jeg, typen der har knap så meget tålmodighed og ønsker at spise om en halv time, kan dette også lade sig gøre. Så laver du dig bare en hurtig spaghetti bolognese. retten her egner sig altså også super fint som hverdagsmad, når det skal gå lidt stærkt og være nemt. Jeg håber du kan bruge min opskrift på bolognese.

Bolognese

Opskrift til 4-6 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15-30 minutter

Samlet tid

30-45 minutter

Ingredienser

 • 3 fed hvidløg
 • 3 gulerødder
 • 1 løg
 • Olie til stegning
 • 400 g hakket oksekød
 • 4 store spsk. tomatpuré
 • 2 spsk. balsamico
 • 1 nip cayennepeber
 • 2,5 dl rødvin
 • 1 bouillonterning lagt i blød i 2,5 dl kogende vand
 • Godt med salt og peber

Til servering

 • 300-400 g spaghetti alt efter hvor meget I kan spise
 • Drys med parmesan, ekstra salt og peber og friske krydderurter

Sådan gør du

 1. Start med at hakke hvidløg og løg og rive gulerod, eller kom alle tre ting i en food processor – det gjorde jeg.
 2. Kom lidt olie på en dyb pande og svits grøntsagerne af her i
 3. Kom oksekød ved og vend rundt til det er lysebrunt.
 4. Tilføj så resterende ingredienser og vend det hele sammen
 5. Læg et låg på, hvis du har sådan et og skru ned til svag-middel varme. Lad retten simre imens du koger pasta. Har du god tid, må den gerne stå og simre i en times tid. 20 minutter kan også gøre det.
 6. Server med spaghetti og drys med parmesan på toppen, samt friske urter og ekstra flagesalt og sort peber

Bedøm denne ret

Klassisk spaghetti bolognese

Bolognese er nok en ret de fleste kender. Det er måske en af de mest brugte hverdagsretter rundt omkring i det lille danske hjem. Dog findes der mange forskellige måder at lave den på. Jeg laver altid min spaghetti bolognese på lidt grønt, hakket oksekød, tomatpuré og en sjat rødvin. Nogle gange bruger jeg friske krydderurter, andre gange tørrede – typisk oregano, basilikum og timian hvis det er friske krydderurter. Af tørrede plejer at at nøjes med oregano, da jeg ikke bryder mig om tørret basilikum. Jeg plejer også at bruge hakket tomat i min bolognese. Men denne her gang lavede jeg en lidt andet version. Jeg droppede krydderurter helt og undlod også de hakkede tomater, til gengæld gav jeg den lidt ekstra rødvin og jeg synes denne her opskrift på spaghetti bolognese overgår alt jeg har lavet tidligere.

 

Sund bolognese

Du kan også sagtens lave din bolognese mere grøn. Du kan bruge en hulens masse grøntsager i din ret. Så længe de hakkes fint eller kommes i en food processor inden, kan man skjule meget. Jeg kan også godt lide at bruge peberfrugt i min bolognese, gerne i lidt større stykker. Du kan også servere din bolognese til zucchini frem for spaghetti, sådan en opskrift har jeg her.

 

Børnevenlig spaghetti kødsovs

Er det her en børnevenlig spaghetti kødsovs? Mine unger elsker det, det er en af deres livretter og de spiser glædeligt denne her kødsovs. De gider ikke have parmesan eller frisk basilikum over og de foretrækker klart også at få det serveret til spaghetti frem for zucchini. Men selve saucen ryger ned med stort velbehag. Man kan sagtens undlade rødvinen her i, hvis man er lidt skeptisk omkring denne og det at servere den for børn. Alkohol fordamper, så jeg kan ikke se noget problem i det. Men du kan blot bruge vand i stedet. Dog forsvinder noget af smagen, så jeg ville give den lidt ekstra krydder.

 

Hvordan laver man spaghetti bolognese

Det er egentlig ganske nemt at lave en bolognese. Jeg starter med at hakke grønt, her bruger jeg ofte en food processer, for at spare tid og for at få det så finthakket som muligt. Det svitses af i lidt olie, så tilsættes hakket kød ind til det er brunet af. Nu kan man enten bruge hakket tomat og/eller tomatpuré, rødvin og krydderier. Du kan også skifte rødvin ud med hvidvin, og så undlade den hakkede tomat. Ellers smag til om du ønsker de friske krydderurter her i – og server så med kogt spaghetti.

 

Andre familievenlige retter

Se også andre familievenlige klassikere, vi får igen og igen

 • tarteletter, ungernes livret – denne udgave er super nem og hurtig
 • svensk pølseret, også en ret i høj kurs her hjemme
 • ristaffel – som du kan servere med alverdens toppings
 • kyllingenuggets, hvis der skal spises helt op, så er det disse nuggets der skal på menuen
 • tomatsuppe, Noahs favorit suppe herhjemme
 • øllebrød eller risengrød, hvilke børn elsker ikke disse retter

bolognese

Brug kødsovs din rest til lasagne

En bolognese er kun endnu bedre dagen efter den er lavet. Så gem den endelig og varm den op igen dagen efter. jeg laver altid en stor portion, så jeg har rester til dagen efter, eller til fryseren. Bolognese kan nemlig sagtens fryses, så er det super nemt en anden god gang. Hvis du ikke har lyst til rester dagen efter, så brug meget gerne saucen i en omgang klassisk lasagne.

 

Lav i stedet en pasta bolognese

Du kan servere din bolognese til rigtig mange ting, f.eks. pasta, spaghetti, eller zucchini som tidligere nævn. Du kan også koge en omgang ris til eller lave en portion kartoffelmos. En anden virkelig lækker idé, er at komme din kødsauce i bunden af et fad, med et lag kartoffelmos over. Så kan det bages til toppen bliver let sprød. Med en lidt anden kødsauce end denne, har jeg sådan en ret lige her: cottage pie

 

Eller prøv med en vegetar bolognese

Hvis du ønsker en kødfri bolognese, kan du prøve at lave en linsebolognese. Jeg har et bud på en sauce du kan bruge i indlægget her: vegetarlasagne. Jeg har blot brugt linsebolognesen i en lasagne, men server den meget gerne med en omgang spaghetti i stedet.

 

Hvor længe kan bolognese holde sig i køleskab?

Den holder sig fint i nogle dage. Jeg spiser den meget gerne dagen eller to dage efter. Dog kan man også godt spise den efter 3-4 dage, hvis man blot varmer den op igen. Jeg vil dog altid koge spaghettien fra ny. Du kan også altid fryse retten ned, den er super egnet til dette. Undlad at fryse spaghettien, men kun din kødsovs.

 

Hvad kan man servere til bolognese?

Hvis du laver en spaghetti bolognese, kan du servere en salat til. Bruger du squash i stedet for spaghetti, synes jeg næsten ikke det er nødvendigt med en ekstra salat. Men jeg vil foreslå en gulerodssalat her til eller en tomatsalat. De her to salater smager virkelig skønne og er nemme at lave.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret