Sandwichbrød med gulerod

Så fik jeg endelig skrevet opskriften ned på de her sandwichbrød med gulerod. Jeg har efterhånden bagt dem mange gange, men oftest bare på slump. De minder rigtig meget om de her gulerodsboller og da folk begyndte at sprøge om opskriften ovre på min instagramprofil, henviste jeg til de boller der. Men de er jo ikke hundrede procent ens, de her er formet anderledes og bagt med bagestål og damp i bunden. Så nu har jeg atter lavet dem og skrevet den helt præcise opskrift ned. Jeg har endda også filmet fremgangsmåden. Så! Her er den – en virkelig god opskrift på sandwichbrød med gulerod.

Sandwichbrød med gulerod

Sandwichbrød med gulerod

 

De her brød er dejlig bløde og saftige inden i, mens de er sprøde uden på. Så man både får lidt knas, men også en dejlig blød midte. De er proppet med kerner, gryn og gulerod, men er stadig dejlige bløde – så de mindste i familien også synes at de er et hit. Du kan sagtens skifte de revne gulerødder ud med revet squash eller rødbede, eller spinat. Du kan også supplere med lidt blomkålsris fra frost, det har jeg også gjort flere gange og ingen opdager det. Her får du i hvert fald min opskrift på sandwichbrød med gulerod samt en video heraf. Nedenfor kommer jeg med flere bud på madpakke opskrifter.

Sandwichbrød med gulerod

Opskrift til 12-14

Samlet tid

2 timer

Ingredienser

 • 3,5 dl vand
 • 25 g gær
 • 1 stor spsk. sukker
 • 1 lille spsk. salt
 • 1 spsk olie
 • 80 g havregryn
 • 60 g græskarkerner
 • 80 g solsikkekerner
 • 120 g revet gulerod
 • 350 g hvedemel
 • 1 æggeblomme + lidt mælk til pensling. Kerner som drys

Sådan gør du

 1. Bland vand og gær i en skål.
 2. Tilsæt resten af ingredienserne (jeg har blot købt revet gulerod), men ellers skal dette rives.
 3. Rør dejen på en røremaskine indtil dejen slipper kanterne. Det tager små 10 minutter.
 4. Sæt dejen til hævning med husholdningsfilm og et viskestykke hen over skålen. Filmen sikrer, at viskestykket ikke suger al fugten fra dejen. Lad dejen hæve i 60 minutter. Når dejen har hævet i cirka en halv time, tændes ovnen på 250 grader
 5. Sæt en dyb bageplade ind nederst i ovnen, og midt i ovnen sætter du en almindelig bageplade eller et bagestål, hvis du har sådan et (en almindelig bageplade fungerer også helt fint).
 6. Når dejen er færdighævet og ovnen (inklusiv bagepladerne) er godt varm, hældes dejen ud på et bord. Brug en spatel til at dele dejen op i 12-14 stykker. Form dem med våde hænder, så de ligner de her lidt aflange brød og læg dem på et stykke bagepapir.
 7. Pensl med æg og drys lidt ekstra kerner på.
 8. Skru ovnen ned på 220 grader. Før forsigtigt det ene stykke bagepapir med boller over på den øverste af dine bageplader fra ovnen, som nu er meget varm. Jeg bruger sådan en plade der kan skubbes ind under bagepapiret og flytte det og bollerne /brødene ind.
 9. Kom lidt vand i bagepladen nederst (ca. 2 dl)
 10. Bag brødene ved 220 grader i 10-14 minutter til de er hævet godt op og har fået fin farve. Lad dem køle af på en rist

Bedøm denne ret

Video af sandwichbrød med gulerod

Sandwichbrød med gulerod

Hvad kan du ellers tage med på madpakken

 

Hvad kan du komme på de her sandwichbrød med gulerod

Jeg hev dem med på tur, hvor jeg først smurte dem med flødeost, kom salat i, så et stykke mortadella, serranoskinke og lidt primadonna ost. En virkelig god sandwich.

Sandwichbrød med gulerod

Instagram og nyhedsbrev

Følg meget gerne med på min Instagram for flere opskrifter og nem mad-inspiration. Her deler jeg både billeder af en masse mad, men også lidt inspiration til træning. Primært nemme hjemmeøvelser. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her. Det er helt gratis og så får du mine madplaner i din indbakke hver uge. Tak fordi I læser med.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret