Babyvenligt bananbrød med kakao

Her kan du få en omgang babyvenligt bananbrød med kakao. Selve brødet smager i sig selv ikke af meget, der er jo hverken salt eller sukker i, men det er perfekt til de helt små hoveder. Dog vil jeg lige slå et slag for at skære skiver ud og smøre em med (et godt) lag smør og drysse lidt flagesalt over. Mums, så begynder vi altså at snakke. Men til babyer – ja så serverer du det bare med smør eller smøreost og ikke lige det der flagesalt.

Babyvenligt bananbrød med kakao

Babyvenligt bananbrød med kakao

 

Det her bananbrød til babyer eller små børn er uden sukker. Det er sødet med en banan og er dejlig blødt, så ungerne kan sidde med en skive selv og øve sig i at spise. Jeg smører det med smør eller smøreost, så det glider nemmere ned. Er din baby lige begyndt at spise, kan du skære det ud i små stykker og dyppe det i lidt væske inden baby får det. Så er det i hvert fald super blødt og glider nemt ned uden for megen hosten. Jeg blev inspireret til det her brød fra et Instagramprofil jeg følger, der deler en masse god babymad. Det kan være I også kan bruge inspirationen, hendes profil hedder Detbarnemad. Brødet her giver omkring 10 skiver. Det kan sagtens fryses ned og ellers holder det sig 4 dages tid på køl.

Bananbrød med kakao uden sukker

Opskrift til Et brød (10 skiver)

Samlet tid

35 minutter

Ingredienser

 • 1 moden banan
 • 2 æg
 • 1 lille tsk. bagepulver
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 2 spsk. bagekakao (usødet kakao)
 • 1 dl hvedemel
 • 1/2 dl grahamsmel
 • 1 dl mælk (evt. plantemælk)
 • 100 g smeltet smør

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
 2. Mos bananen med en gaffel i en skål og tilsæt resten af ingredienserne.
 3. Rør godt sammen og kom i en form beklædt med bagepapir, jeg brugte en rugbrødsform.
 4. Bag brødet i ovnen i en halvtimes tid, til det er gennembagt. Tjek måske efter 20-25 minutter, så du ikke får det bagt for tørt.
 5. Køl af på en rist og skær skiver, som kan serveres med smør

Bedøm denne ret

Se en video her af hvordan du laver babyvenligt bananbrød med kakao

BLW

Det her brød kan jo fint bruges som BLW mad, altså noget babyerne selv tager op og fører til munden. BLW står for baby led weaning og er en metode hvor små børn og babyer kan lære at spise selv, undersøge maden og derved undgå kræsenhed. Jeg skriver i dette indlæg om alle fordelene ved BLW og kommer med inspiration til hvad de så kan spise selv. Jeg håber meget det kan bruges. Jeg synes selv det var enormt brugbart at læse om BLW rundt omkring, inden vi gik i gang med projektet.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret