Så fik jeg endelig skrevet opskriften ned på de her sandwichbrød med gulerod. Jeg har efterhånden bagt dem mange gange, men oftest bare på slump. De minder rigtig meget om de her gulerodsboller og da folk begyndte at sprøge om opskriften ovre på min instagramprofil, henviste jeg til de boller der. Men de er jo ikke hundrede procent ens, de her er formet anderledes og bagt med bagestål og damp i bunden. Så nu har jeg atter lavet dem og skrevet den helt præcise opskrift ned. Jeg har endda også filmet fremgangsmåden. Så! Her er den – en virkelig god opskrift på sandwichbrød med gulerod.
Sandwichbrød med gulerod
De her brød er dejlig bløde og saftige inden i, mens de er sprøde uden på. Så man både får lidt knas, men også en dejlig blød midte. De er proppet med kerner, gryn og gulerod, men er stadig dejlige bløde – så de mindste i familien også synes at de er et hit. Du kan sagtens skifte de revne gulerødder ud med revet squash eller rødbede, eller spinat. Du kan også supplere med lidt blomkålsris fra frost, det har jeg også gjort flere gange og ingen opdager det. Her får du i hvert fald min opskrift på sandwichbrød med gulerod samt en video heraf. Nedenfor kommer jeg med flere bud på madpakke opskrifter.
Ingredienser
- 3,5 dl vand
- 25 g gær
- 1 stor spsk. sukker
- 1 lille spsk. salt
- 1 spsk olie
- 80 g havregryn
- 60 g græskarkerner
- 80 g solsikkekerner
- 120 g revet gulerod
- 400 g hvedemel
- 1 æggeblomme + lidt mælk til pensling. Kerner som drys
Sådan gør du
- Bland vand og gær i en skål.
- Tilsæt resten af ingredienserne (jeg har blot købt revet gulerod), men ellers skal dette rives.
- Rør dejen på en røremaskine indtil dejen slipper kanterne. Det tager små 10 minutter.
- Sæt dejen til hævning med husholdningsfilm og et viskestykke hen over skålen. Filmen sikrer, at viskestykket ikke suger al fugten fra dejen. Lad dejen hæve i 60 minutter. Når dejen har hævet i cirka en halv time, tændes ovnen på 250 grader
- Sæt en dyb bageplade ind nederst i ovnen, og midt i ovnen sætter du en almindelig bageplade eller et bagestål, hvis du har sådan et (en almindelig bageplade fungerer også helt fint).
- Når dejen er færdighævet og ovnen (inklusiv bagepladerne) er godt varm, hældes dejen ud på et bord. Brug en spatel til at dele dejen op i 12-14 stykker. Form dem med våde hænder, så de ligner de her lidt aflange brød og læg dem på et stykke bagepapir.
- Pensl med æg og drys lidt ekstra kerner på.
- Skru ovnen ned på 220 grader. Før forsigtigt det ene stykke bagepapir med boller over på den øverste af dine bageplader fra ovnen, som nu er meget varm. Jeg bruger sådan en plade der kan skubbes ind under bagepapiret og flytte det og bollerne /brødene ind.
- Kom lidt vand i bagepladen nederst (ca. 2 dl)
- Bag brødene ved 220 grader i 10-14 minutter til de er hævet godt op og har fået fin farve. Lad dem køle af på en rist
Video af sandwichbrød med gulerod
Hvad kan du ellers tage med på madpakken
- Du kan lave de her “Joe and the Juice” sandwich med avocado og tomat
- Prøv de her søde gulerodsstænger med kanel (en slags sundere kage-stang)
- Bananbrød med kakao, også en lidt sødere opskrift, men uden sukker
- Verdens bedste pizzasnegle
- Calzone (en slags pirogger)
Hvad kan du komme på de her sandwichbrød med gulerod
Jeg hev dem med på tur, hvor jeg først smurte dem med flødeost, kom salat i, så et stykke mortadella, serranoskinke og lidt primadonna ost. En virkelig god sandwich.
- Du kan også smøre dem med en tunsalat
- En skinkesalat
- En laksemousse
- Eller en hjemmelavet nutella
Instagram og nyhedsbrev
Følg meget gerne med på min Instagram for flere opskrifter og nem mad-inspiration. Her deler jeg både billeder af en masse mad, men også lidt inspiration til træning. Primært nemme hjemmeøvelser. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her. Det er helt gratis og så får du mine madplaner i din indbakke hver uge. Tak fordi I læser med.
Dejen er meget flydende og ikke til at forme brød af. Det blev til boller med en ske.
Hej Lisbeth. Åh øv, det er jeg ked af at høre. Min dej eller også lidt våd i det. Jeg kan ikke som sådan forme boller/ brød i hænderne af dejen. Men jeg skærer dem ud med en dejskærer og forsøger med lidt våde fingre at rette dem til – så de ender som aflange brød. Men helt våd er min dej nu ikke. Ellers må der lidt mere mel i Jeg prøver dem lige selv igen og ser om der skal tilføjes 50-100 g mel mere. Håber ellers de smagte godt.
Kan de komme på frost, så man kan hive en enkelt ud af fryseren til dagens madpakke?
sagtens, det er nemlig også det jeg selv gør
Nu står jeg med en semiflydende dej, det kan jeg da ikke forme noget af.
Hej Hanne
Min dej blev ikke flydende, den var våd i det. Eller klistret vi jeg mere kalde det. Men jeg kunne sagtens rute mine fingere og forme brødene. Jeg vil gerne teste dejen igen, men de gange jeg har prøvet den har den været perfekt klistret (og dermed ikke tør), men nem at arbejde med. Ellers må der lige en halv dl mere mel i