Salat med quinoa og bagt peberfrugt

Salat med quinoa og bagte søde peberfrugter. Der er brugt mozzarella, oliven og græskarkerner i salaten, og den smager bare så godt. Du kan sagtens skifte græskarkerner ud med pinjekerner eller mozzarella ud med feta hvis du synes. Hvis du ikke er så vild med ruccola, så brug blot en anden type salatblade. Jeg synes denne her kombination var super god, så jeg håber du har lyst til at prøve den.

salat med quinoa
salat med quinoa

Salat med quinoa og bagte peberfrugter

 

Engang i december lavede jeg en hulans masse salater på en og samme dag! Jeg har lidt svært ved det der med at begrænse mig, og handlede næsten hele grøntsagsafdelingen i Netto. Måtte stoppe flere gange på vejen hjem, fordi mine stakkels små fingre var helt blå af at bære så tunge poser. Men til gengæld var det med stor fornøjelse, jeg gik amok i alverdens lækre varer og kombinerede nye smagsoplevelser på kryds og tværs. Det her var en af de salater jeg var mest tilfreds med. Jeg elsker bagte peberfrugter, og sammen med ristede græskarkerner, ruccola og de her kalamata oliven var det virkelig et hit. Salaten rækker til 3-4 personer som tilbehør eller til 2 som hovedmåltid.

 

Opskrift på salat med quinoa og bagt peberfrugt

Quinoasalat med bagte peberfrugter

Opskrift til 2-3 personer som tilbehør

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

 • 100 g ruccolasalat
 • 100 g kogt quinoa
 • 1 bagt peberfrugt
 • 50 g kalamata oliven
 • 100 g mozzarellaost (små kugler)
 • 2 spsk. ristede græskarkerner

Dressing

 • 1/3 dl olie (jeg bruger olivenolie)
 • 1 lille tsk. agavesirup
 • skal fra 1/2 limefrugt + 1 spsk. af saften
 • salt og peber

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
 2. Kog quinoa efter anvisning
 3. Skær peberfrugten i mindre stykker og bag den i ovnen i 10-12 minutter
 4. Bland dressingen sammen
 5. Skyl ruccola og dup det tørt på køkkenrulle – kom det på en tallerken
 6. Hæld quinoa og de bagte peberfrugter over
 7. Kom oliven og mozzerella ved
 8. Kom dressingen ud over
 9. Rist græskarkerner på en tør pande og kom dem over salaten

Bedøm denne ret

salat med quinoa

Det her kan du servere til din salat med quinoa

 

Nyhedsbrev

Modtag mine nyhedsbreve helt gratis. Jeg sender en madplan ud hver weekend, som er proppet med grønne nemme familieretter samt indkøbslister. Tilmeld dig her 

 

Min kogebog

Hvis du har lyst til at støtte mig, så må du meget gerne få fingrene i min splinternye bog HVERDAGSMAD. Den er nemlig fyldt med grønne nemme hverdagsretter, både morgenmad, frokost og madpakke, salater, tilbehør, en masse aftensmad og søde sager. Her ud over indeholder den madplaner og træning. Du kan læse mere om den her, og købe den her. Mange tak!

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret