Vegetar nudelret med ost og pak choi

Prøv denne lækre asiatiske vegetar nudelret med gulerod, pak choi, salte peanuts, lime, koriander og alt muligt andet godt. Det smager så godt og var ganske nemt!

vegetar nudelret

Vegetar nudelret med alt muligt lækkert

 

Egentlig kom denne ret sig fra en pad thai jeg lavede få dage forinden. Jeg elsker pad thai og havde nogle af de her råvarer liggende samt lidt i grøntsagsskuffen, der skulle bruges. Så frem kom denne ret, som min mor så sandt kalder en “rigtig-Julie-ret” for det er lige mig det her. Her er pang på smag og tekstur, her er sprødt, cremethed, syre, grøntsager, dybde og alt det en nudelret som denne skal have. Jeg håber I har lyst til at prøve den af, jeg glæder mig i hvert fald allerede til at den skal på menuen igen

 

Nudelret med pak choi og enoki svampe

Opskrift til 2-3 alt efter hvor sulte i er

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

 • 150 g risnudler
 • 2 skalotteløg
 • 2 fed hvidløg
 • olie til stegning
 • 1 pak choi
 • 1 bakke enoki svampe
 • 2 håndfulde revet gulerod (jeg købte dem der allerede er revet)
 • 1/2 tsk. chiliflager
 • 2 æg
 • 3 spsk. fiskesauce
 • 3 spsk. soyasauce
 • 2 spsk. ris vinegar
 • 2 spsk. brun farin
 • 2 spsk. sesamolie

servering

 • lime i både
 • frisk koriander
 • snittet forårsløg
 • salte peanuts, hakket groft

Sådan gør du

 1. Kom nudlerne i en skål og kom kogende vand over. Lad dem ligge sådan i 10 minutter, hæld derefter vandet fra og kom koldt vand over.
 2. Bland saucen sammen i en skål
 3. Klargør løg, hvidløg, pak choi, svampe og gulerødder. Jeg snitter løg fint og river hvidløg, skyller pak choi godt og skærer ud i store stykker (der må gerne være lidt bid), svampene skærer jeg fra roden og skyller godt. Guleroden er købt revet, men hvis du ikke har det, skal gulerod rives.
 4. Kom olie på en pande, vend løg og hvidløg rundt i olien ganske kort.
 5. Kom så resterende grøntsager på panden og vend rundt et par minutter
 6. Kom saucen ved og vend det rundt.
 7. Kom æg i en lille skål og pisk sammen
 8. Hvis du har en morter, kan du give chilien en tur, så den bliver knust – ellers brug bare flager.
 9. Kom nudlerne på panden/ i wokken og vend forsigtigt rundt. Skub det til side, så det kun fylder halvdelen af panden. Kom de piskede æg på den ledige plads og skrab det lidt rundt, så det bliver til røræg. Vend det forsigtigt ind i nudlerne og tilføj nu det meste af de knuste chiliflager.
 10. Server sammen med hakkede salte peanuts, forårsløg skåret i mindre stykker, frisk koriander og masser af lime samt det sidste af de knuste chiliflager

Bedøm denne ret

vegetar nudelret

Server med kylling eller rejer hvis du synes

Denne nudelret kan jo sagtens serveres med lidt kød eller fisk, hvis du synes. F.eks. kan lidt kylling eller tigerrejer passe godt ind. Det kunne også være tofu, man steger sprødt og vender rundt her i.

 

Andre asiatiske lækre retter

Jeg elsker generelt det asiatiske køkken helt sindssygt, jeg kan da også mærke at det kribler helt i mig for at komme ud i et asiatisk supermarked og derefter hjem og prøve opskrifter af i køkkenet. Nå, men inden det – så kan I se alle mine allerede eksisterende asiatiske opskrifter her.

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret