Rejecocktail

Rejecocktail er jo helt vildt lækkert og virkelig undervurderet. I hvert fald hvis man laver det hele selv, både denne her Thousand iland dressing og endnu bedre også bager sit eget flutes til. Her er min opskrift på luksus rejecocktails, hvis du mangler en lille forret til dine gæster. Håber den kan bruges

rejecocktails

rejecocktail

Rejecocktail opskrift

 

Her får du mit bud på dejlige hjemelavede rejecocktails med hjemmelavet Thousand island dressing. De er super nemme at lave og tager heller ikke særlig lang tid. Det der tager lidt tid, er denne her dressing hvor peberfrugt lige skal bages en tur i ovnen, inden den blendes sammen med resterende ingredienser. Ellers er det blot lidt salat, mango, agurk, rejer og tomat. Jeg har desuden pyntet af med dild og citron. Man kan sagtens justere lidt i opskriften. F.eks. kan du supplere med lidt rogn for at gøre dem endnu mere luksus. Avocado ville også være skønt her i.

Opskriften her rækker til 3 små anretninger, som kan sites hele året rundt. Men måske de ville være ekstra gode til julefrokosten, eller til påsken. Ellers ville de altså også gå super godt til en forret, især til de lune aftener på terrassen i sommeren. Sådan en sag skal selvfølgelig helst nydes sammen med en god skive brød og et iskoldt glas hvidvin.

Rejecocktail

Opskrift til 3

Her er en opskrift på små fine rejecoktails med en hjemmerørt thousand iland dressing. Denne opskrift rækker til 3 glas. Gang gerne op i opskriften, hvis I er flere.

Forberedelsestid

15 min

Tilberedelsestid

5 min

Samlet tid

20 min

Ingredienser

Rejecocktail

 • 1 god håndfuld salat
 • 100 g rejer (friske pillede)
 • et par skiver agurk til hver
 • 1/2 mango
 • 1/2 citron i tynde både
 • 1 tomat
 • lidt frisk dild som pynt

Thousand Iland

 • 1 rød peberfrugt + lidt olie til stegning
 • 1 lille fed hvidløg
 • 1/2 tsk. paprika
 • 1 knsp. cayennepeber eller chilipulver
 • 1 tsk. sukker
 • 2 tsk. tomatpuré
 • 1 lille tsk. salt og lidt sort peber
 • 1 spsk. citronsaft eller 1 tsk. eddike
 • 1 dl fed cremefraiche (jeg brugte 38%)

Sådan gør du

DRESSING

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Skyl peberfrugten og skær den i store stykker. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og hæld lidt olie over. Giv dem 10-12 minutter i ovnen til de er gyldne.
 3. Kom dem i en minihakker eller foodprocesser sammen med hvidløg, paprika, cayenne, sukker, tomatpuré, salt, peber og citronsaft. Giv det en tur.
 4. Kom i en skal sammen med creme fraiche og rør det sammen.

 

SAML DINE REJECOCKTAILS

 1. Kom lidt skyllet salat i bunden af nogle glas
 2. Så skal resterende ingredienser egentlig bare i glasset i den rækkefølge du nu synes er pænest. Jeg skar mango i små tern og agurk, tomat og citron i skiver

Bedøm denne ret

rejecocktail

Tilbehør til rejecocktail

Server meget gerne dine rejecocktails sammen med brød. Jeg har nedenfor linket til forskellige slags

 

Dressing til rejecocktails

Jeg har lavet denne her hjemmelavede thousand island dressing her til. Den er lavet på på bagt peberfrugt. I en food processor eller en minihakker kommes den bagte peberfrugt, lidt hvidløg, nogle forskellige krydderier og sukker samt citronsaft. Så skal det ellers bareblendes en tur og røres op med creme fraiche. Sådan en omgang smager virkelig godt og kan som sagt bruges til alt muligt andet end lige rejecocktails. F.eks. til en af mine salater. Dressingen her rakte til noget mere end de 3 glas. Så gem gerne resten og brug netop i salater, pastasalater eller i sandwich.

 

Rejecoktails til påskefrokosten

Rejecoktails er noget der især hører påsken til. De er både lette of friske og passer perfekt ind i et ellers tungt påskebord. Ift. påskefrokosten, har jeg et indlæg her fuld af idéer til hvad du kan komme på dit påskebord. Jeg håber du kan få lidt inspiration i det og rigtig god fornøjelse med denne rejecocktail.

 

Gør din hjemmelavede rejecocktail endnu nemmere

Hvis det virkelig skal være nemt, kan dressingen jo også sagtens købes færdiglavet. Men jeg må sige at kvaliteten daler lidt ved at købe denne. Det er virkelig lækkert med en hjemmelavet dressing, og denne er altså slet ikke så svær. Desuden er det jo langt sundere når man laver alt fra bunden selv.

 

Følg med på min Instagram

Hvis du vil se flere madbilleder og få endnu mere madinspiration, er du altid velkommen til at følge med ovre på min Instagramprofil.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret