Rabarberis

På en varm forårs- eller sommerdag er der ikke noget bedre end en iskold forfriskning. Og eftersom det lige nu er højsæson for rabarber, måtte jeg forsøge mig med en kombination af de to ting. Det kom der den her ret lækre, hjemmelavede rabarberis med knas ud af. Det er en flødeis bestående af kondenseret mælk, fløde og vanilje, der er blandet sammen med hjemmelavet rabarberkompot og en omgang hjemmelavet knas. Mums, mums, mums! En nem opskrift på hjemmelavet is uden brug af ismaskine. Jeg har blot brugt en røremaskine med piskeris. Men en elpisker kan også gøre det.

Rabarberis

Rabarberis

Opskrift på rabarberis

 

Servér den som en forfriskende snack, når der er brug for pause i skyggen eller som en lækker dessert for dine gæster. Ja, den her rabarber is kan jo serveres i alle situationer, hvor der er brug for en kold forfriskning. Og ispauser er da obligatoriske på en varm sommerdag, ikke?

Den lyserøde farve fra rabarberkompotten gør isen fin og indbydende. Og den kan både serveres som kugler i en isvaffel, i skåle eller som tilbehør til vafler eller pandekager.

Rabarberis

Opskrift til 6-8

Forberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

4 timer

Ingredienser

Vaniljeis

 • 200 g kondenseret mælk
 • 1/4 liter piskefløde
 • 1/2 vaniljestang

Rabarberkompot

 • 125 g rabarber
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 2 små spsk. sukker
 • 1/2 dl vand

Knas

 • 50 g hvedemel
 • 50 g kold smør
 • 50 g sukker
 • et lille nip salt

Sådan gør du

KOMPOT:

 1. Skær så lidt som muligt af den røde ende af rabarberen og et stykke af den grønne ende fra. Skyl dem godt og snit i mindre stykker.
 2. Kom dem i en gryde med lidt vand, vaniljesukker og sukker
 3. Lad det småsimre i små 10 minutter, til det begynder at ligne en kompot. Du kan give det en tur med stavblenderen, hvis du synes. Det kan også være en lidt grovere kompot der blot er rørt sammen og ikke blendet. Stil på køl imens du laver din is og knas.

 

VANILJEIS:

 1. Pisk kondenseret mælk, piskefløde og kornene fra vaniljestangen sammen, til det har en cremet og flødeskums lignende konsistens.
 2. Stil på køl imens du laver knas

 

KNAS:

 • Bland mel, sukker og koldt smør sammen i en skål. Mos det godt sammen med fingrene og smuldr det ud på en bageplade beklædt med bagepapir
 • Bag ved 175 grader varmluft i 10 minutters tid, til det er gyldent.
 • Lad det køle af, og bræk det derefter i mindre stykker

 

SAML DIN IS:

 1. Tag en form frem, du ønsker at bruge. Jeg bruger en rugbrødsform.
 2. Kom lidt af flødeskummen her i, så lidt kompot og så lidt knas. Rør det forsigtigt let sammen. Kom så et lag mere af hver, som du også rører en lille smule ind i hinanden.
 3. Stil på køl i 2-3 timer, eller mere.
 4. Spis som det er, eller kom det i isvafler

Bedøm denne ret

Video af rabarberis

Hjemmelavet flødeis med rabarber

Variation og udskiftning

Du kan skifte rabarbarkompotten ud med lige præcis den smag, du ønsker. Skal det være ekstra nemt kan du bruge en frugtmarmelade. Prøv for eksempel min opskrift på hjemmelavet is med solbær. Det kunne også være hakket chokolade – for eksempel daim eller snickers.

Hjemmelavet flødeis med rabarber

Hvad kan du ellers servere til din is?

Hvis du vil kræse lidt ekstra om din is, så skal du prøve at lave mine hjemmelavede isvafler. De er sprøde udenpå, let chewy indeni, så der rent faktisk er lidt at tygge på, og så er de smagfulde uden at være for søde. Du kan også lave en omgang klassiske, sprøde vafler i vaffeljern og servere din hjemmelavede rabarberis dertil. Eller hvad med at bage en omgang nøddebunde, som du kan fylde din is i?

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret