Hjemmelavede isvafler

Hjemmelavede isvafler er en børnevenlig dessert i luksus-udgaven. Den hjemmelavede udgave af isvafler er bare lige det lækrere end dem, man kan købe. De er sprøde udenpå, let chewy indeni, så der rent faktisk er lidt at tygge på, og så er de smagfulde uden at være for søde. Du finder opskriften nedenfor.

hjemmelavede isvafler

 

Opskrift på hjemmelavede isvafler

 

Her er en opskrift på hjemmelavede kræmmerhuse, som kan bruges til isvafler. Lav eksempelvis et tag-selv-bord af forskellige is, krymmel, guf og måske endda flødeboller. Find flere forslag til, hvordan du kan bruge vaflerne nedenfor.

Hjemmelavede isvafler

Opskrift til 9 vafler

Samlet tid

1 time

Ingredienser

 • 150 g smør
 • 150 g flormelis
 • 150 g mel
 • 4,5 æggehvider (fra mellemstore æg)

Sådan gør du

 1. Smelt smørret i en gryde.
 2. Pisk de øvrige ingredienser godt sammen, og kom det varme smør i under fortsat piskning. Pisk kun til dejen lige nøjagtigt er ensartet.
 3. Stil dejen på køl i en lille halv time.
 4. Tænd din ovn på 175 grader varmluft.
 5. Beklæd en bageplade med bagepapir. Kom cirka 2 spsk. dej ud på bagepapiret, og fordel det ud i et tyndt lag, så dej-cirklen cirka får en diameter på 15 cm.
 6. Bag 10-15 minutter, eller til vaflerne er let gyldne. Det fungerer bedst at lave én dej-cirkel pr. bageplade, fordi vaflerne skal formes meget hurtigt, når de tages ud af ovnen. Du kan dog godt have 2 eller 3 bageplader i gang hele tiden, som sættes ind forskudt af hinanden tidsmæssigt. På den måde er der hele tiden kun én vaffel ad gangen, der skal formes.
 7. Fold med det samme dejen til kræmmerhuse. Jo mere spids du kan lave dem i bunden, jo mindre risiko er der for, at isen løber ud. Fortsæt, til du har brugt al din dej. Det kan være rart at bruge en bagehandske eller et rent viskestykke, når du skal forme vaflerne, så du ikke brænder dig.
 8. Spis vaflerne sammen med din yndlingsis og forskellige toppings.

Bedøm denne ret

 

Forslag til fyld til isvaflerne

Hvis du har mod på at lave hjemmelavet is, så har jeg en opskrift på nem is med solbær her. En flødeis lavet uden ismaskine. En hjemmelavet karamelsauce eller dulce de leche, en chokoladesauce eller nutella, eller en klat god syltetøj ville gøre isvaflerne endnu mere smovsede. Guf, flødeboller, kakao-cigarer og forskellige slags drys ville børnene nok også elske. Det er altså en isdessert, som de fleste kan være med på!

 

Brug vaflerne til kræmmerhuse med jordbær

Disse isvafler kan også bruges til kræmmerhuse med jordbær og flødeskum – en gammel klassiker af en dessert, som måske nok er lidt old-school, men stadig virkelig god. Jordbær marineret i lime, lidt sukker og mynte sammen med den bløde, runde flødeskum. Og så i de her sprøde kræmmerhuse. Det er altså også godt. Du kan også servere både is og marinerede jordbær til kræmmerhusene – så er der både en børne- og en voksen-udgave, og hver mand kan selv samle sin egen vaffel.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev med madplaner hver uge

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret