Råkostsalat med quinoa

Råkostsalat er så nemt og frisk. Denne er med gulerod og rødbede. Jeg har desuden lidt quinoa her i for endnu mere mæthed og granatæblekerner. Jeg har placeret denne råkostsalat under “tilbehørssalater” og også under “måltidssalater” alt efter om man undlade quinoa og linser eller bruger det. Jeg synes den fylder og mætter rigtig meget med, hvorfor den er god som en madpakke salat eller måltidssalat. Men det kan også sagtens undlades og så har du en super god tilbehørssalat til f.eks. kød og kartofler.

råkostsalat
råkostsalat

Råkostsalat med rødbede og quinoa

 

Her er en opskrift på rokostsalat – som både kan laves helt simpelt og klassisk, men som også kan laves lidt mere udvidet som her med quinoa. Jeg håber I har lyst til at give råkostsalaten et forsøg, det er jo den perfekte frokostspise, eller som aftensmad sammen med lidt kød eller fisk evt. Her var nok til 4 som tilbehør eller 2 som hovedret.

 

Opskrift på råkostsalat med quinoa

Råkostsalat

Opskrift til 4 personer som tilbehør

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

 • 170 g gulerod
 • 170 g rødbede
 • salt, peber og lidt limesaft/ citronsaft
 • 1/4 rødløg
 • kernerne fra 1/4 granatæble
 • 2 avocadoer + lidt limesaft og salt
 • 1 håndfuld ristede pinjekerner
 • 1 lille håndfuld persille

For mere mæthed, tilføj:

 • 150 g kogt quinoa
 • 100 g linser, evt. forkogt fra dåse

Sådan gør du

 1. Riv gulerod og rødbede groft på et rivejern og vend det i en skål med lidt salt, peber og limesaft
 2. Kog quinoa og kom det efterfølgende i salaten sammen med linser, hvis du synes
 3. Hak rødløg og kom dette + granatæblekerner ved
 4. Mos avocado, lime og salt sammen og server til, sammen med lidt ristede pinjekerner og frisk persille

Bedøm denne ret

Råkostsalat i madpakken

Jeg synes sådan en råkostsalat er super god i madpakken. Du kan undlade avocadoen, men ellers er der ikke noget her i som kan blive slattent og dårligt (som f.eks. agurk). Derfor er det her en ganske egnet madpakkesalat. For andre madpakkesalater se også quinoasalat med bagte gulerødder og denne blomkålssalat med æble (nødderne kan pakkes med ved siden af). For mere madpakkeinspiration, klik her.

 

Spis din råkostsalat sammen med

Spis den evt. sammen med mine yndlings kyllingenuggets eller vegetarfrikadeller. Det er meget lækkert med en saftig salat til de her snaskede deller. Eller sammen med en af mine mange familievenlige gryderetter.

 

Andre simple salater

Min kogebog

Hvis du har lyst til at støtte mig, så må du meget gerne få fingrene i min splinternye bog HVERDAGSMAD. Den er nemlig fyldt med grønne nemme hverdagsretter, både morgenmad, frokost og madpakke, salater, tilbehør, en masse aftensmad og søde sager. Her ud over indeholder den madplaner og træning. Du kan læse mere om den her, og købe den her. Mange tak!

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret