Råkostsalat med rødbede, gulerod og appelsin

Her finder du en opskrift på en fantastisk og sund råkostsalat bestående af revet rødbede og gulerod, appelsin, æble, granatæble – toppet med rosiner, solsikkekerner og citronsaft. En dejlig smagfuld og farverig salat, som pynter på middagsbordet. Og som tilmed er en super hurtig og nem salat at bikse sammen. Opskriften finder du nedenfor.

Råkost med rødbede, gulerod og appelsin

Sprød råkostsalat med rødbede, gulerod og appelsin

 

Denne råkostsalat er sgu bare virkelig god! God balance i syre/sødme og dejlig med crunch. Du kan sagtens undlade nogle af elementerne, eller udskifte som du synes. Kunne f.eks. være tranebær og hakkede hasselnødder.

Du kan servere denne råkostsalat som tilbehør til aftensmaden. Nedenfor kommer jeg nogle forslag til hvad du kan servere sammen med. Hvis du vil spise den som en frokost, som et måltid i sig selv, kan du evt. tilsætte bagte søde kartofler, ristede kikærter, avocado skåret i skiver eller lignede – så er der lidt mere fylde og dermed mere mættende.

Råkostsalat

Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

Samlet tid

10-15 minutter

Ingredienser

 • 2 forholdsvis store rødbeder
 • 3-4 gulerødder
 • 2 æbler
 • 3 appelsiner
 • 1/2 granatæble
 • 2 spsk. citronsaft
 • en god håndfuld rosiner
 • en lidt mindre håndfuld solsikkekerner

Sådan gør du

 1. Riv rødbede groft og læg det i bunden af et fad
 2. Riv gulerod og kom oven på
 3. Skær æbler og appelsiner i mindre stykker og læg ved
 4. Gør granatæblekerner klar og kom over
 5. Top med citronsaft, rosiner og solsikkekerner

Bedøm denne ret

Råkost med rødbede

Tilbehør til råkostsalat med rødbede – hvad skal jeg servere til?

 

Idéer til andre lækre tilbehørssalter

Salater er specielt en af de kategorier som jeg ofte tyr til, når jeg skal udvikle nye opskrifter. Jeg elsker bare at eksperimentere i salatafdelingen, og mixe og matche forskellige råvarer, og forhåbentlig ende ud med en rigtig lækker salat! Om det så er tilbehørssalter, måltidsalater, vegetar salater eller med kød/fisk.. Herunder fremhæver jeg lige nogle andre rigtig gode tilbehørssalater.

Råkost med rødbede

Vil du følge med på Instagram og TikTok?

Hvis du vil se flere madbilleder og få en masse mad -og træningsinspiration, er du altid velkommen til at følge med ovre på min Instagramprofil. Du kan også følge med på min TikTokprofil, hvor jeg udelukkende deler madvideoer.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret