Pizza inspiration

Pizza inspiration – her har jeg samlet nogle pizzaopskrifter som måske kunne være noget for dig. Her kommer jeg både med opskrift på den bedste pizzadej, min favorit pizzasauce og lidt forskellige forslag til fyld. Jeg håber du kan bruge lidt pizza inspiration.

pizza inspiration

pizza inspiration

Pizza inspiration

 

Her er en masse pizza inspiration til dig der mangler lidt idéer til din næste pizza. Jeg bruger stort set altid den samme slags bund, og den samme slags pizzasauce til mine. Men nogle gange bager jeg også en blomkålspizza, andre gange smører jeg den med pesto frem for tomatsauce. Nogle gange er alt fyldet frisk, mens jeg andre gange har det med i ovnen. Så her kommer lidt inspiration til pizzabagningen.

 

Pizzabund

 • en klassisk pizzadej, som er uden surdej. Denne her er virkelig nem og hurtig at bikse sammen. Den kræver ikke et helt døgn inden, hvor dejen skal stå og udvikle sig. Denne her er mere sådan en jeg-får-pludselig-lyst-til-pizza opskrift.
 • blomkålspizza, her er en opskrift på en blomålsbund til pizza. Det er langt sundere, da der pludselig kommer en masse grøntsager ind i dejen og den ikke indeholder særlig meget mel. Sådan en blomkålsbund tager heller ikke særlig lang tid, den skal ikke hæve og kan derfor laves ca. 45 minutter inden maden står på bordet. Denne opskrift på en blomkålspizza er med lidt mele bunden. Hvis det skal være helt “rigtigt” så er den som regel uden mel. Det kan man også gøre, men jeg synes den bliver ret slatten så. Jeg kan godt lide en sprød bund, så jeg kommer bare en anelse mel eller havregryn i bunden.
 • meatza, du kan også lave dig en pizza på en kødbund. Det har jeg nogle gange kastet mig ud i også. Så blander man fars (f.eks. oksekød eller kyllingekød) sammen med æg, havregryn eller mel og lidt krydderier. Det presses ud på en bageplade, bages let i ovnen. Derefter kan man så komme en tomatsauce, ost og grøntsager over. Smager også skønt og anderledes.
 • Tortillaspizza, den nemmeste pizza man kan drømme om. Brug tortillaspandekager som bunden, så er der pizza på 20 minutter fra man starter til den er færdig.
 • Polentapizza, også en ret sjov idé til pizzaer. Polenta er majsgryn som er meget sprødt i sin konsistens. Så denne her pizzabund er ret chrunch, prøv det.

 

Pizzasauce

 • klassisk tomatsauce, jeg bruger ofte denne opskrift. Den er nem og den giver en pizzasauce som byder på masser af smag.
 • pesto, du kan smøre din pizzadej med en basilikumspesto eller en peberfrugtpesto
 • mascarpone – jeg kommer ofte et lag af dette under min tomatsauce. Det giver en helt anden cremet oplevelse til din pizza
 • hvid pizza, som ofte er med tynde skiver kartoffel. Her kommer man en masse mozzarella på, men smører ellers ikke pizzabunden med nogen form for sauce.
 • creme fraiche, har du prøvet at lave en såkaldt flammkuchen pizza? der smører man sin pizzadej med cremefraiche, kommer rødløg og bacon på. Efter den er bagt kommes parmesan og friske krydderurter på.

 

Fyld din din pizza

 • Af kød bruger jeg ofte serranoskinke eller bresaola. Det er lidt forskelligt om det kommer med i ovnen, eller lægges på den bagte pizza efterfølgende. Små oksekødskugler er også vildt lækkert, især hvis de er fulde af smag og saftige.
 • Du kan også sagtens bruge røget laks på din pizza, det kommer jeg også på efter den er bagt så. Meget gerne sammen med ruccola, avocado og en dilddressing.
 • Løg og hvidløg, altid. Gerne rødløg og gerne skiver af hvidløg. Selvom det virker lidt voldsomt, får hvidløg en helt anden lidt mere sød og ikke så skarp smag – når det er bagt
 • Peberfrugt, cherrytomater og chili, også tre ingredienser jeg også kommer på min pizza. Gerne inden bagning.
 • Squash og aubergine fungerer glimrende på pizza, men også hvor det skal bages
 • Majs er måske lidt en barneting, men ærligt – jeg elsker majs på pizza. Især sammen med hakket oksekød.
 • Ruccola og avocado er noget af det jeg kommer på en pizza efter den er bagt, så det er frisk.
 • Friske krydderurter. Altid. Mange. Som regel friske efter pizzaen er bagt, men jeg elsker nu også timian, rosmarin og oregano hvor det bages med.
 • Kartoffelpizza, jeg har en opskrift på sådan en sag her. Du kan også skifte ud til sød kartoffel og få sådan en opskrift her.

 

Bagestål eller ej

Jeg har altid ønsket mig sådan en bagesten, som kan give helt sprøde og lækre pizzaer på 5 minutter. Det ser så lækkert ud når man kaster en pizza ind i en brændvarm ovn, og i løbet af få minutter begynder bunden at boble. Så sådan et bagestål har jeg købt mig for et par år siden og jeg elsker at bage pizza på det. Det her bagestål bliver vanvittigt varmt, det skal være i ovnen 45 minutters tid inden det kan bruges. Når man så smider sin pizza ind på stålet, er den færdig på 5 minutters tid. Det er virkelig lækkert og noget jeg klart vil anbefale.

Hvis du ikke bager på bagestål, men bruger en ganske almindelig bageplade – vil jeg alligevel gøre lidt det samme. Sørge for at varme bagepladen godt op ved alt det varme din ovn kan klare. Så kan man på samme måde skubbe sin pizza (på et stykke bagepapir, som skal med ind i ovnen) over på bagepladen. Her skal den nok have et par minutter mere, end når den bages på stålet.

 

Opskrifter på pizzaerne på billedet

Til disse pizzaer har jeg brugt denne pizzadej og denne pizzasauce 

 • Den med oliven er med: 200 g revet mozzarellaost, 2 pakker serrano skinke (120 g), 1 rødløg, 2 peberfrugter (snackpeber), 1 god håndfuld sorte oliven og frisk basilikum og avocado som pynt. Opskriften svarer til to pizzaer.
 • Den med ruccola og avocado øverst er med: 100 g revet ost, 1 pakke parmaskinke, 1 peberfrugt, 1 løg, en håndfuld frisk ruccola, 1 avocado, 2 spsk. pinjekerner, evt. lidt basilikumspesto. Opskriften svarer til en pizza.
 • Den med avocado og store stykker parmesan: den kom jeg revet parmesan, peberfrugt og squash på til en start – som blev bagt i ovnen. Efter den kom ud, kom der bresaola, avocado, rucola, pinjekerner, parmesan i flager og evt. lidt olie, balsamico og/eller flagesalt

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret