Squashpasta vendt i peberfrugtpesto

Squashpasta med en hjemmelavet peberfrugtpesto, kogt quinoa, parmesan og pinjekerner. En rigtig lækker cremet, fyldig og mættende omgang squashpasta. Perfekt til hverdagsaftenerne.

squashpasta squashpasta

Squashpasta med peberfrugtpesto

 

I sidste uge spiste Stinna og jeg frokost sammen ud fra princippet tøm-køleren. Noget vi ret ofte gør, og noget som virkelig kan anbefales. Man får ryddet op i skabe og skuffer, man sparer en frygtelig masse penge og man får fundet på noget nyt og spændende hver gang. Denne gang havde jeg lidt peberfrugt, quinoa, en rest parmesanost og pinjekerner liggende og snuppede det hurtigt med i tasken over til Stinna.

Resultatet blev denne omgang ruskomsnusk, og det var forrygende. En squashpasta vendt i en pesto og suppleret med lidt peberfrugt, quinoa, parmesan og pinjekerner. Især pestoen var vildt lækker. Man kan jo sagtens bruge pasta fremfor squash (og så undlade quinoaen), men vil man gerne lave den sunde version, er squash altså også glimrende.

Opskriften på squashpasta med peberfrugtpesto skal selvfølgelig deles med jer. Her var nok til i hvert fald 3-4 personer.

Squashpasta med pesto

Opskrift til 3-4

Ingredienser

Pesto

 • 6 store soltørrede tomater
 • 1 peberfrugt
 • 1/3 dl parmesan
 • 3 spsk. olie
 • 1/2 dl mandler eller pinjekerner

Andet

 • 2 squash
 • 1 peberfrugt
 • 1 dl quinoa (inden kogning)
 • salt og peber
 • friskhøvlet parmesan
 • pinjekerner til toppen, gerne ristede

Sådan gør du

PESTO:

 1. Kom alle ingredienser i en minihakker eller blender og kør rundt til du har en pesto
 2. Vend salaten heri og top med lidt friskhøvlet parmesan, de ristede pinjekerner og smag til med salt og peber

 

PASTA

 1. Hvis du ejer en maskine eller et jern til at lave spaghetti ud af squashen, kan du gøre dette. Ellers kan du bruge en almindelig kartoffelskræller og lave det på den måde.
 2. Kog quinoa efter anvisning
 3. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er let brunede
 4. Hak peberfrugten og bland det i en skål med squash og quinoa
 5. Vend det hele rundt i pestoen og server med de ristede pinjekerner

Bedøm denne ret

Variationer af retten

Du kan sagtens variere pestoen og lave dig en klassisk basilikumspesto i stedet, eller en med rasmløg. De andre versioner skal også prøves her hjemme. Ellers kan du gøre din squashpasta ret endnu nemmere, ved at købe dig til en pesto. Frem for quinoa, kan du bruge speltkerner eller couscous. Quinoa har bare denne her evne til lidt at blende ind, det lægger sig op af squashen, så den ikke løber med al opmærksomheden, hvilket fungerer super fint.

 

Andre lækre retter med squashpasta

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret