Kartoffelpizza – bedste opskrift på kartoffelpizza

Reklame for Svansø

Hvid kartoffelpizza med pesto er en rigtig lækker og lidt anderledes måde at få pizza på. Få min opskrift her.

Kartoffelpizza
Kartoffelpizza – en opskrift på en hvid pizza med pesto og kartoffler samt rødløg og frisk rosmarin. Indlægget indeholder reklame

 

Kartoffelpizza opskrift

 

Her er min bedste opskrift på en virkelig nem kartoffelpizza med pesto. Jeg har bagt bunden selv, da det klart giver det beste resultat. Denne har jeg smurt med grøn basilikumspesto fra Svansø og efterfølgende lagt tynde skiver kartoffel, rødløg, mozzarella og frisk rosmarin på. Jeg har desuden brugt lidt af de her grillede artiskokker fra Svansø også og det giver et dejligt twist til pizzaen. Jeg håber I har lys til at prøve min opskrift af på en hjemmelavet hvid pizza, eller grøn er den nok nærmere. Den er i hvert fald ikke rød, som de klassiske tomatsauce-pizzaer. Her er nok til 2 pizzaer.

 

Kartoffelpizza

Opskrift til 2 pizzaer (4 personer)

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1,5 timer

Samlet tid

2 timer og 30 min

Ingredienser

Pizzadej

 • 20 g gær
 • 2,5 dl lunken vand
 • 1 tsk. salt
 • 1/4 dl olie (jeg bruger sesamolie fra Svansø) + lidt ekstra når dejen er rørt
 • 450 g hvedemel

Fyld

 • 1 stor kartoffel
 • 1 rødløg
 • 2 gode spsk. grøn pesto (jeg bruger basilikumspesto fra Svansø)
 • 1 kugle mozzarella
 • 1 håndfuld frisk rosmarin
 • lidt grillede artiskokker fra glas i olie (fra svanse)
 • evt. lidt flagesalt og sort peber til toppen

Sådan gør du

 1. Start med at opløse gær i vand. Jeg brugte en røremaskine til at røre min pizzadej sammen. Men den kan også æltes i hånden
 2. Tilsæt salt og olie og rør et øjeblik
 3. Tilsæt så melet lidt af gangen og ælt godt. Gerne 10 minutter på røremaskine ved høj omdrejning. Ellers så meget du orker med de bare næver
 4. Kom 1 spsk. olie ned til dejen i skålen og løse kanterne fra skålen, så den lige bliver vendt rundt i olien.
 5. Kom et stykke film (eller klip en frysepose op, og kom) over skålen. Læg et vistestykke over og lade dejen hæve 1 time på køkkenbordet i skålen.
 6. Tænd ovnen på max varme, min kom op på 270 grader varmluft meget gerne med en bagesten/ et bagestål i. Dette skal blive helt varmt, det tager ca. 30-40 minutter.
 7. Del din dej i to portioner og læg dem på hvert sit stykke bagepapir. Pres dem flade med hænderne
 8. Klargør nu fyldet ved at skære kartoffelskiver helt tynde, jeg bruger et mandolinjern. Rødløg skæres i tynde skiver og det samme gøres mozzarellaen.
 9. Kom en god skefuld pesto på hver bund og smør det ud. Læg så kartoffelskiverne på. Kom så artiskok, rødløg, mozzarella og frisk rosmarin over. Drys med list salt og peber
 10. Stil bagepladen ind i ovnen / eller kom en kompispade ind under dit stykke bagepapir, som du videre flytter over på bagestålet inde i ovnen.
 11. Bag 10-15 minutter til din pizza er bagt færdig.

Bedøm denne ret

〈 Fyld til din kartoffelpizza 〉

kartoffelpizza

〈 Kartoffelpizza inden den kommes i ovnen 〉

kartoffelpizza

〈 Den færdigbagte kartoffelpizza med lidt ekstra frisk rosmarin over 〉

kartoffelpizza

Skal det være endnu nemmere?

Så kan du jo sagtens købe dig til en færdiglavet pizzabund eller pizzadej er det. Du kan også lave dem på en bund af tortillaspandekager eller på pitabrød. Jeg synes klart det smager bedst at lave sin pizzadej helt selv, og det er altså også ganske nemt. Jeg har et indlæg her på min allerbedste pizzadej. Men ellers er jeg foretaler for de her tortillaspizzaer, det er skisme nemt i hvert fald. Se også en opskrift på sådan en lige her.

 

Hvid kartoffel pizza med mascarpone frem for pesto

Er du ikke så meget til pesto, kan du også undvære dette. Så tager du din pizzadej og smører den med mascarpone. Lægger de her tynde skiver kartoffel og rødløg over. Topper med små stykker frisk mozzarella (ikke revet, men den kugle dér). Hælder en lille smule olie ud over og topper med flagesalt, sort peber og lidt frisk rosmarin. Virkelig også en skøn slags kartoffelpizza.

 

Et andet bud

Jeg har brugt mozzarella på min pizza, men du kan også sagtens bruge andre typer ost. F.eks. er det også virkelig godt med en kartoffelpizza med mascarpone. Denne kan du også sagtens smøre på in pizzadej, så kartofler osv. Så kan man slutte med små bunker af pesto i stedet, så den ikke smøres ud. Det smager også dejligt.

 

Hjemmelavet kartoffelpizza

Hvis du ønsker en endnu mere hjemmelavet kartoffelpizza, kan du lave din pesto selv. Jeg elsker hjemmelavet pesto. Men vil dog også sige at denne fra Svansø er super god og så er det jo lige den tand nemmere når den er købt.

 

Samarbejde med Svansø

Jeg er vildt glad for, og stolt af mit nye samarbejde med Svansø. Vi har lavet aftale på i hvert fald det næste halve år, hvor jeg skal udvikle opskrifter til dem, som både de må bruge og som jeg kan dele her på siden med jer. Jeg håber på at det kommer til at blive endnu længere tid og jeg glæder mig til at give mig i kast med alle deres lækre produkter. De forhandler både en masse pesto, oliven, artiskok, soltørret tomater og den slags i olie. Så har de nødder, havregryn, honning, aioli, ketchup og olie mm. Så det bliver umiddelbart ikke noget problem at skabe flere opskrifter. Pt. har jeg den pizza fra nederste billede liggende klar til jer også. Den opskrift deler jeg snart. Den har jeg smurt med en rød pesto og så har jeg brugt soltørret tomat og hvidløg i olie fra Svansø også.

pizza

Se også opskriften på den røde pizza på billedet – lige her. 

Instagram:

Følg meget gerne med på min Instagramprofil lige her.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret