Pizza med sød kartoffel og timian

Pizza med sød kartoffel, rødløg og frisk rosmarin. Bunden er smurt med mascarpone og krydret pizzasauce. Så er der tynde skiver sød kartoffel over, tynde skiver rødløg, frisk timian og mozzarellaost. En kombination, jeg er ret pjattet med, især det her med at smøre mascarpone under tomatsaucen – det gør virkelig noget.

pizza med sød kartoffel

Pizza med sød kartoffel

 

Her er en idé til fredagsmenuen, nemlig hjemmelavet pizza med sød kartoffel. Jeg har brugt denne opskrift på pizzadej (halver og få dej nok til to store pizzaer) og denne opskrift på pizzasauce (denne skal også halveres, for at det passer med 2 pizzaer)

Du kan sagtens erstatte den søde kartoffel med almindelig kartoffel. Den friske timian kan erstattes af frisk rosmarin, vil jeg klart gøre næste gang. Mozzarella kan erstattes af hvilken som helst anden ost. Jeg håber I kan bruge min opskrift på pizza med sød kartoffel.

Pizza med sød kartoffel

Opskrift til 2 pizzaer (4 personer)

Forberedelsestid

små 2 timer

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

2 timer

Ingredienser

 • 1/2 * pizzadej
 • 200 g mascarpone
 • 1/2 * pizzasauce
 • 1 sød kartoffel
 • 1 rødløg
 • 150 g revet mozzarella
 • 1 god håndfuld frisk timian eller rosmarin

Sådan gør du

 1. Start med at lave din pizzadej, så den kan nå at hæve.
 2. Imens den hæver laver du din pizzasauce. Jo længere den kan stå og simre, jo bedre.
 3. Efter hævetid, tænd ovnen på max antal grader. Jeg bruger et bagestål og lader det varme op ved 270 grader i 40 minutter.
 4. Del den hævede dej i to og pres ud med fingrene, på et stykke bagepapir. Tag evt. lidt olie på hænderne, så dejen er nemmere at arbejde med. Undgå at rulle dejen, men pres i stedet, så den bevarer luften.
 5. Smør et lag mascarpone efterfulgt af et lag pizzasauce på hver bund.
 6. Skær den søde kartoffel ud i helt tynde skiver, jeg bruger et mandolinjern. Skær også rødløget ud i tynde ringe.
 7. Pynt pizzaerne med begge dele og drys lidt frisk timian ud over. Top med revet mozzarella
 8. Bag bundene på det meget varme bagestål i 6-7 minutter. Bagepapiret hvor pizzaen ligger på skal med ind og ligge på bagestålet. Brug en kombispade til at flytte det frem og tilbage. Hvis du ikke har et bagestål, kan du varme din bageplade op i ovnen også ved høj varme. Her skal pizzaen lige have 5 minutter mere.

Bedøm denne ret

pizza med sød kartoffel

Aftensmad til 4 under 100 kr

Denne her luksus pizza med både mascarpone, sød kartoffel, mozzarellaost og frisk rosmarin kan mætte 4 personer for 93 kr – altså kun 23 kr. pr. person. Jeg har i indkøbet regnet med hjemmelavet pizzabund, men derimod en færdig pizzasauce fra REMA. Dette er for at spare lidt på budgettet, da saucen kræver en del ingredienser. Opskriften her kan du også finde inde på kategorien billig mad, samt mange andre opskrifter der budgetvenlige.

 

Andre pizzaopskrifter

 • Hvis det skal være de helt nemme pizzaer, så skal d prøve en tortillaspizza. Her bruger du blot en tortillaspandekage som bund og fylder på, som du ønsker. Denne kombination med mascarpone, pizzasauce og sød kartoffel er også helt genial på tortillaspizzaer.
 • Prøv også at lave pizza på grøntsagsbunde, f.eks. en blomkålspizza som her. Det smager også virkelig godt og er et langt sundere alternativ til den klassiske pizza.
 • Ellers har jeg en opskrift på polentapizza, en ret anderledes – men virkelig god og sprød slags pizza.
 • Er du mere til de her glutenholdige pizzaer, som altså også smager helt genialt – så prøv denne opskrift en kartoffelpizza med pesto. Eller denne her med bresaola, rucola, avocado og parmesan.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret