Pandekager opskrift

Gammeldags hjemmelavede pandekager er noget af det hyggeligste, det samler familien og skaber den bedste stemning. Det gør det i hvert fald hjemme hos os. En hjemmebagt pandekage kan få os alle i godt humør og ungerne sidder pludselig helt pænt og stille ved bordet. Her er min bedste opskrift på rigtige Rasmus klump pandekager – den er nem, hurtig og giver nogle tynde og sprøde pandekager fuld af smag.

Pandekager
Opskrift på de bedste tynde og sprøde pandekager med is og marmelade

Opskrift på pandekager

 

Pandekager

Opskrift til 12-14

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

 • 4 æg
 • 250 g hvedemel
 • 1-2 tsk. salt (alt efter hvor saltet du ønsker dem)
 • 50 g smør
 • 5 dl kærnemælk (kan erstattes af ca. 4 dl almindelig mælk)
 • 50 g sukker
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 1 tsk. kardemommepulver
 • olie til stegning

Sådan gør du

 1. Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det godt sammen med en elpisker
 2. Steg dem i rigeligt med olie ved middel-høj varme i et minuts tid på hver side
 3. Hold dem varme på en tallerken med staniol over.
 4. Spis med vaniljeis og marmelade

Bedøm denne ret

Pandekager

Pandekager med kærnemælk

Jeg har lavet min pandekagedej med kærnemælk, men du kan sagtens bruge almindelig mælk. Du kan også skifte det ud til havredrik – hvis du undgår mælkeprodukter og ønsker en opskrift på pandekager uden mælk. Her har jeg som sagt brugt kærnemælk, det gør dem let syrlige i smagen. Jeg har desuden brugt godt med vaniljesukker, salt og kardemomme i min opskrift på pandekager for at sikre de har masser af smag.

 

Fyld

Som fyld kom vi marmelade og vaniljeis på, men her kan du jo bruge både nutella, bananstykker, flormelis, sukker, en anden type is eller en anden type marmelade eller kompot. Men pandekager med is er min personlige favorit, og jeg foretrækker en klassisk sød vaniljeis. Her kommer lidt forslag til toppings/ fyld:

Opskrift pandekager

Madpandekager

Vi bager faktisk virkelig tit pandekager herhjemme. Om det er søde dessert pandekager som her, eller madpandekager er ret forskelligt. Vi elsker nemlig også at spise dem til aftensmad med noget kød og grønt i. Dog er grundopskriften ikke helt den samme. Denne her søde opskrift er lavet med sukker, vanilje og kardemomme. Dette vil jeg fjerne og evt. erstatte af spidskommen hvis jeg skulle bruge dem i det salte køkken. Men ellers kan du bruge samme opskrift. Hvis du er ude efter en opskrift på madpandekager, vil jeg anbefale dig at snuppe en af nedenstående:

 • Madpandekager, en helt klassisk opskrift som er genial til pandekager med fyld. Her vil jeg anbefale at fylde dem med en guacamole og en salsa (denne kan også købes, hvis ikke du magter at lave den). Kom disse + salat, agurk, tomat, rødløg, peberfrugt og majs i og hakket oksekød der steges på panden i olie. Tilsæt lidt af den købte salsa og krydder med salt og peber. Sådan får vi oftest fyldte pandekager her hjemme.
 • Spinatpandekager en opskrift som vi bruger igen og igen, det er en slags sunde pandekager, som smager virkelig godt. Gør som ovenstående eller fyld pulled pork og coleslaw i.
 • Majspandekager (glutenfri pandekager)
 • Mexicanske pandekager eller det man også kalder enchiladas. Her kan du bage dem selv, men du kan også sagtens købe dig til tortillas og bruge dem i retten. De sprækker heller ikke lige så let, så det er næsten at foretrække

Pandekager

Hvordan laver man pandekager?

Ja altså det er muligvis lidt forskelligt hvordan man laver pandekager. Men jeg tænker alligevel at de fleste laver dem nogenlunde som jeg. Med æg, mælk, mel, sukker osv. Det hele skal blot piskes sammen og steges i olie. Det kan næsten ikke gå galt, det er meget nemme pandekager. Nogle burger øl i pandekagedejen, det har jeg også prøvet – og synes det er meget lækkert. Det er bare ikke altid vi har øl på lager og så laver jeg dem som opskriften her.

 

Hvor længe kan pandekager holde sig?

Hvis du blot gemmer din pandekagedej, så kan den holde sig et par dage i køleskabet. Det kunne jo være du havde lavet for meget dej og kun får bagt halvdelen. Så er der altså ingen grund til at smide resten af dejen ud. Gem den i køleskabet og steg dem dagen efter. Hvis du har bagt dem, kan de også sagtens gemmes på køl i 3 dage cirka. Varm dem blot op når de skal spises, så er de så gode som nye.

 

Kan jeg bruge banan i mine pandekager?

Ja du kan sagtens lave bananpandekager, som er lidt sundere og lige så nemme. Mos nogle bananer i en skål med en gaffel og tilsæt et par æg, lidt havregryn og en smule salt. Det er super simpelt og meget børnevenligt.

 

Kan jeg servere disse som brunch pandekager.

Svaret er selvfølgelig ja! De er da geniale på brunchbordet. De kan også sagtens laves dagen inden de skal serveres, så du ikke skal stå ved panden lige inden gæsterne kommer. På den måde kan du bare varme dem op når de skal spises. Ellers har jeg også en opskrift på klassiske tykke og fedtede amerikanske pandekager.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret