Majspandekager, de bedste glutenfrie pandekager

Majspandekager med fuldkornsmajsmel og en snert af varme krydderier som koriander og spidskommen

Madpandekager

Majspandekager

 

Her er en opskrift på glutenfrie majspandekager, som blev så vellykkede. Jeg er ret tosset med at bage med majsmel, da jeg synes det giver en helt speciel smag og konsistens, som man ikke opnår med andet mel. Det er lige som om pandekagerne bliver lidt mere sprøde med majsmelet. De får også denne her fine gule farve, som heller ikke opnås med hvedemel. Desuden er majsmel jo glutenfrit, så for manges maver fungerer de her majspandekager måske også bedre.

De her pandekager blev virkelig gode. Jeg synes ofte jeg har problemer med pandekager, som brænder på og er umulige at vende. Dem her slipper vildt let, de er dejlig sprøde og krydrede. I min verden: perfekte madpandekager. Undgår du mælkeprodukter, kan den almindelige komælk sagtens erstattes med havremælk eller anden plantebaseret mælk.

Jeg lavede pandekagerne sammen med en omgang vegetarmad: kikærte-butternut squash på panden.  En smurt pandekage med pikantost og så det her mix på, – det var virkelig et hit. Er du ikke vegetar, så er vil både røget laks eller parmaskinke helt sikkert også være lækkert

Majspandekager

Opskrift til 4-6 pandekager

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

 • 2 æg
 • 150 g fuldkornsmajsmel
 • 1 lille tsk. salt
 • 2 spsk. olie
 • ½ tsk. stødt koriander
 • ½ tsk. stødt spidskommen
 • 2 dl mælk
 • ekstra olie til stegning

Sådan gør du

Pisk alle ingredienserne sammen og steg i olie

Bedøm denne ret

majspandekager

Kan majspandekager fryses

Pandekagerne kan godt fryses, dog knækker de ret nemt når de er frosne. Så hvis de kan ligge fladt i fryseren. Samt tø langsomt op efterfølgende, uden man behøver at skille dem ad mens de stadig er frosne – så går det.

 

Serveringsforslag og lignende opskrifter

De her majspandekager er perfekte sammen med et fyld af hakket oksekød, en guacamole, en salsa og selvfølgelig en masse grønt. Se også mine spinatpandekager her.

Hvis du undlader koriander og spidskommen i dejen, og evt. erstatter det af lidt kardemomme, er de perfekte som dessert pandekager. Fyld dem med is, frisk frugt eller måske denne sunde nutella eller sunde marmelade. Se også en opskrift på helt klassiske madpandekager lige her.

 

Instagram

Følg også meget gerne med på min instagramprofil lige her for flere opskrifter og madinspiration

Kommentarer

 1. Jeg fulgte opskriften og det var en fejl. 2 dl olie i dejen er alt alt for meget.Pandekagerne var gennemvædet af olie. Vil dog prøve igen, med mindre eller slet ingen olie. Brugte ialt kun de 2 dl, så tør da ikke tænke på resultatet, når du skriver ekstra olie til stegning.
  Vh Fru Mikkelsen

 2. Enlig nogle glutenfri pandekager som ser gode ud når vi laver noget lækkert der hjemme så kan min mor ik altid spise med fordi der er gluten i men i aften skal hun forkæles 👍🏼

  1. Hej William. Ej hvor skønt du kan bruge opskriften. Jeg håber din mor blev glad for dem igår :o)

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret