Øllebrød

Øllebrød er noget vi får ganske ofte hjemme hos os. Alle mand elsker det. Øllebrød er så nostalgisk, det er noget vi altid har fået hjemme hos os i mit barndomshjem. Jeg kan forstå at det ikke altid er det samme man får oven på sin øllebrød. Mads er vant til at få mælk og sukker på, hvor vi altid har fået flødeskum og æggesnaps. Jeg synes jo absolut ikke, at det er lige så godt med mælk og sukker. Det er slet ikke “rigtigt” for mig. Jeg spurgte ud på min Instagramprofil forleden og næsten alle stemmer for at det er bedst med flødeskum. Æggesnapsen til gengæld, den var der ikke helt så mange som var nede med. Så hvis du ikke har prøvet denne version – ej så lov mig lige at gøre det, det er SÅ godt.

øllebrødøllebrød

Øllebrød opskrift

 

Kombinationen af den syrlige og (knap så søde) øllebrød, den bløde og fede flødeskum og så den søde æggesnaps – ej men det er jo genialt. Jeg foretrækker klart at lave min øllebrød uden specielt meget sukker. Jeg synes det smager bedst at få det søde fra æggesnapsen, og så må selve grøden ikke være for sød (hvis du spørger mig). Jeg laver min øllebrød på et rugbrød uden alt for mange kerner, vand, en smule salt og sukker og så en hvidtøl. Det giver altså lige det sidste touch til smagen. Man kan godt lave den uden øllen, men jeg synes bare ikke det får den helt rigtige øllebrødssmag.

Her er min opskrift, som rækker til 4-6 personer. Håber det kan bruges

Øllebrød med hvidtøl

Opskrift til 4-6

Forberedelsestid

8 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

18 minutter

Ingredienser

Øllebrød

 • 500 g rugbrød uden kerner
 • 8 dl vand
 • 1/2 tsk. salt
 • 2 spsk. sukker
 • 1,5 dl hvidt øl

Flødeskum og æggesnaps

 • 40 g sukker + 6 pasteuriserede æggeblommer
 • 1/4 liter piskefløde

Sådan gør du

 1. Riv rugbrødet lidt groft fra hinanden og kom det i en gryde med vand, salt, sukker og hvidtøl – så brødet er godt dækket af væske. Giv det 10 minutters tid ved mellem-høj varme. Det må ikke brænde på, men skal bare ligge og blive blødere og blødere.
 2. Imens kan du piske din fløde til en skum
 3. I en anden skål blander du æggeblommer og sukker og pisker også dette lyst og luftigt.
 4. Giv grydens indhold en tur med stavblenderen, jeg kører den bare direkte ned i gryden
 5. Server med flødeskum og æggesnaps (æggeblommer og sukker piskes sammen til et lys og cremet æggesnaps).

Bedøm denne ret

øllebrød

Øllebrød med flødeskum

Som tidligere nævnt foretrækker jeg helt sikkert min øllebrød med flødeskum. Den bløde og kolde skum passer bare helt perfekt til den varme, grove og syrlige grød. Man kan dog også sagtens servere sin øllebrød med mælk. Ellers kan man lave en anden form for topping hertil, hvis man ønsker den med et twist. Man kunne evt. lave en form for kompot, evt. én på frugt eller bær. Man kunne servere med en lemoncurd, men en jordbærsirup eller med flødeskum eller vaniljeis – men med høvlet mørk chokolade og bagte afskallede hasselnødder. Der er mange muligheder og man kan både spise grøden som morgenmad, som aftensmad (det plejer vi faktisk), eller endda som en dessert.

 

Meget billig aftensmad

Uanset hvordan du spiser din øllebrød, er det bare en nem, simpel, hurtig og billig form for aftensmad. Jeg er med på at der er lidt mangel på grøntsager her – så man skal nok ikke leve af øllebrød hver eneste dag. Men ind i mellem når det lige skal være nemt, hurtigt og billigt – så er det en genial løsning. En anden fordel, er at ølllebrød er børnevenligt. Mine unger elsker det og der er en helt anden madro ved bordet, når menuenstår på hjemmelavet øllebrød.

 

Andre hurtige aftensmadsretter

Jeg har tidligere delt et indlæg med nemme og hurtig aftensmadsretter. Retter som tager 15 minutter at lave. Her er alt fra pastaretter, sandwich, æggewrap, omelet, quasadillas, salater og lynhurtige tarteletter. En samling over alle de hverdagsretter vi altid tyr til når tiden er presset. På denne liste kommer øllebrød helt sikkert med. Se mine andre nemme aftensmadidéer lige her.

Kommentarer

 1. Jeg bruger Alm. Øl hvis jeg har glemt at købe hvidt øl 🫣 det fungere så fint. Jeg har også brugt Classic… og ja jeg laver ofte den her opskrift 😇

  1. Det er et godt spørgsmål. Jeg bruger altid hvidt øl og har aldrig prøvet med almindelig. Så ved ikke lige hvordan resultatet bliver. Jeg vil hellere vente og købe hvidtøl så, end at lave den uden. Det gør ret meget for smagen.

Vis alle kommentarer (5)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret