Mørbradgryde – opskrift på fantastisk mormormad

Mørbradgryde med champignon, gulerødder, peberfrugt, wienerpølser og en lækker cremet sauce på tomat, fløde og paprika. Min mørbradgryde er serveret med ris, lidt tomater og frisk timian. Det kunne også være perfekt med en klassisk blød kartoffelmos til.

mørbradgryde

Mørbradgryde som er krydret, varm og blød

 

Jeg er ret vild med en krydret, varm gryderet her i den koldere årstid. Når det er mørkt uden for, og man næsten kan høre vinden blæse mod vinduerne, så er en ret som denne her da ret passende. En mørbradgryde er en fantastisk fredagsmenu, den an serveres med både ris, kartoffelmos, bagte blomkål eller en mos på sød kartoffel og pastinak.

I selve retten har jeg brugt godt med grøntsager, du kan sagtens tage lidt fra eller supplere med endnu flere. F.eks. kunne man også sagtens bruge squash, aubergine, cherrytomater eller andet i gryderetten. Jeg har brugt en svinemørbrad og pølser samt enten bacon eller parmaskinke til toppen. Dog kan man også lave mørbradgryde uden pølser og med chorizopølse frem for bacon.

Jeg håber I kan lide retten, den passer nok til 4-6 personer. God fornøjelse med den..

 

Se min opskrift på mørbradgryde her

Mørbradgryde

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Ingredienser

 • En svinemørbrad (min vejede 500 g)
 • 1 spsk. salt og lidt peber
 • 1 stor spsk. (med top) paprika
 • 3 spsk. olie til stegning
 • 80 g. parmaskinke eller bacon
 • 150 g wienerpølser
 • 1 løg
 • 1 peberfrugt
 • 2 gulerødder
 • 1 lille bakke champignon (150 g)
 • 1 dåse hakket tomat
 • 1 stor spsk tomatpuré
 • 1/2 liter fløde

Toppings og tilbehør

 • ris som tilbehør
 • cherrytomater til servering
 • frisk timian til toppen

Sådan gør du

 1. Kog risene efter anvisning, hvis du vælger grove ris skal de have omkring 30 minutters tid. Hvis du vælger hvide, skal de ikke sættes over endnu
 2. Fjern det værste fedt fra din mørbrad og skær den i skiver af 1-1,5 cm tykkelse
 3. Rist først bacon eller parmaskinke sprødt og læg det til side. Hvis nødvendigt, kom mere olie på panden
 4. Svits kødet af til det er brunet og drys det med noget af salt, peber og paprikaen. Gem lidt af krydderierne til saucen også. Tag også kødet op og læg til side
 5. Hak løg, peberfrugt, gulerødder og champignon og rist det af på panden, måske i lidt mere olie – til det er blødt og mørt.
 6. Skær pølserne i mindre stykker og kom dem ned til grøntsagerne
 7. Kom også kødet tilbage til grøntsagerne og hæld tomatpuré, hakket tomat og fløde ved. Vend godt rundt og smag til salt og peber.
 8. Lad det simre i et kvarters tid og server med ris, friske tomater og en kvist frisk timian. Samt den sprøde bacon eller parmaskinke

Bedøm denne ret

mørbradgryde

Frysevenlig og dermed restevenlig.

Lav gerne en stor portion af retten, så kan den fryses og blot tages op en anden god gang. Det bliver den ikke ringere af. Hvis du er til denne her slags gryderetter og weekend-mad, skal du prøve min koteletter i fad. Eller pikant kylling i fad. To dejlige retter i samme stil med grønt, kød og flødesauce. Hvis du mangler noget at servere til denne her mørbradgryde, så kunne det være et naanbrød. Eller en grøn salat, denne her er ganske simpel og med en hjemmelavet basilikumsolie.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Øj, hvor lyder det godt! Bliver helt sulten efter dansk mad (er på Filippinerne på femte uge…)! Har fulgt din blog siden i sommers og er jo selvfølgelig nødt til at fortælle dig hvor vild jeg er med den og hvor meget du inspirerer mig til selv at lave mad! Glæder mig helt vildt til at komme hjem og afprøve flere af dine opskrifter som ligger gemt <3 ha en dejlig weekend 🙂 mvh Ninette

  1. Hej Ninette. Ej hvor er du sød, det er jeg bare så glad for at høre. Sikke en dejlig besked at få. Og hvor lyder det altså lækkert med Filippinerne. Bare det var mig! Nyd det lige lidt ekstra for mig, så laver jeg lidt ekstra dansk mad imens for dig ;o)

   1. Det var så lidt – tak for dit søde svar 🙂 Jeg glæder mig til at afprøve dine mange inspirerende opskrifter når jeg engang kommer hjem til mit køkken igen 🙂 ønsker dig en dejlig dag (så dejlig den nu kan blive ovenpå det valgresultat?)
    Mvh Ninette

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret