Minestronesuppe

Minestronesuppe med masser af smag og fylde. Her er godt med grøntsager og bløde pastaskruer – suppepasta hedder det. Suppen har jeg toppet med sprød bacon, og så er den serveret sammen med de bedste ostebrød. Håber I kan bruge opskriften på en lækker vegetariske grøntsagssuppe: minestronesuppe. For en helt vegetariske udgave, undlades bacon jo blot.

minestronesuppe
minestronesuppe

Minestronesuppe

 

Det er så bidende koldt nu, at det eneste jeg har lyst til for tiden er varme retter og lidt for mange kopper kaffe. Derfor ryger der også lidt flere supper ind på menuen end vi normalt får, gerne med masser af fyld og aller helst med et brød til. Jeg er nemlig klart mest til de her ikke blendede supper, hvor der til gengæld er en masse at tygge på i form af grøntsager, evt. lidt kylling og måske også nudler, kartofler eller pasta. Så eftersom vi spiser lidt flere supper, vil jeg også gerne prøve lidt nyt engang i mellem, så man ikke altid kører rundt i den samme slags.

Jeg googlede mig derfor lidt frem og fandt nogle supper, jeg endnu ikke selv har lavet. Bl.a. en minestronesuppe, som bare minder mig sindssygt meget om skiferie og hygge. Den smager hammergodt, så her får I min version af en minestronesuppe.

Jeg serverede suppen sammen med de her sprøde, fedtede og vildt gode oste-snurrer. De er med en chiligouda, persille og en masse citronskal! Nu til denne her minestronesuppe, den rækker til en ret stor portion, jeg vil sige 6 personer ish. Jeg håber meget I har lyst til at give opskriften et forsøg.

 

Opskrift på minestronesuppe

Minestronesuppe

Opskrift til 6-8 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Ingredienser

 • 2 løg (160 g)
 • 1 stort fed hvidløg
 • 3 gulerødder (130 g)
 • 150 g knoldselleri
 • 2 kartofler (150 g)
 • olie til stegning
 • 2 dåser hakket tomat
 • 2 spsk. tomatpuré
 • 8 dl vand
 • en håndfuld frisk timian og rosmarin
 • 100 g fuldkorns suppepasta
 • smag til med godt med salt og peber

Toppings

 • 200 g bacon i tern
 • evt. friske krydderurter, som persille, koriander eller basilikum

Sådan gør du

 1. Start med at stege bacon sprødt og læg det til side
 2. Skær løg, hvidløg, gulerødder, knoldselleri og kartofler i mindre stykker (jeg foretrækker dog stadig at der er lidt at tygge på)
 3. Steg det i lidt olie ind til det begynder at falde lidt sammen (5 minutters tid)
 4. Kom hakket tomat, tomatpuré, vand og friske krydderurter ved og rør rundt
 5. Tilføj den rå pasta og skru lidt ned for varmen (til middelvarme) og lad suppen simre i 15 minutters tid
 6. Smag til med rigeligt salt og peber, og server med sprødtstegt bacon og friske krydderurter

Bedøm denne ret

 

Sprød bacon som topping på minestronesuppe

Egentlig er en minestronesuppe jo en vegetarisk grøntsagssuppe, men jeg har alligevel tilladt mig at servere sprøde bacontern til toppen. Det giver altså lige lidt ekstra både til smag og konsistens. Salt og sprødhed er altid godt. Mangler du et vegetariske alternativ, kan du også servere din minestronesuppe med sprøde brødcroutoner, ristede græskarkerner eller ristede sprøde kikærter
minestronesuppe

Andre lækre supper

Hvis du mangler flere suppeopskrifter, så fremhæver jeg lige nogle af mine personlige favoritter herunder

 

Andre forslag til brød

Hvis ikke du ønsker at lave de her ostesnurrer, som ligger ved siden af suppen. Så prøv lige en af disse i stedet.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Prøv at ovnbage friske tomater med hvidløg, rød peber, løg og frisk timian. Det giver tometerne en helt anden smag, end de kedelige dåse-tomater.

 2. Mmh, den ser god ud! Kom til at tænke på om jeres dreng vil spise det med de stykker i? Det vil min Noah på 3 år absolut ikke ? Det skal helst være blendet til ukendelighed.

  1. Hej Sarah 🙂
   Naarh, vi har også vores kampe her hjemme 😉 Jeg er sikker på han vil spise kartoflerne, pastaen og bacon og nok også kylling. Selve suppen er også fin. Men løgstykker og andre grøntsager ryger sgu sikkert retur .. hehe

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret