Mellemøstlig salat med bulgur, falafler og haydari

Mellemøstlig salat – en opskrift på en salat med falafler, haydari, granatæblekerner, avocado, bulgur, pistacie og andet godt.

mellemøstlig salat

Mellemøstlig salat

Mellemøstlig salat

 

Her er en opskrift på et slags mellemøstlig salat som enten kan serveres portionsanrettet, eller i små skåle på bordet – så man selv kan mikse. Vi gør ofte det sidste, da det får ungerne til at spise langt mere. Så kan de meget bedre overskue det! Det er jo egentlig “bare” at lave og klargøre en masse små ting, så man kan sætte sin bowl sammen som man bedst kan lide dem.

Jeg har bl.a. lavet en haydari som er min ultimative yndlings dip – en peberfrugtcreme med feta. Du kunne også sagtens servere en humus her til. Så er der bulgur vendt i en chilidressing, grønkål, lidt cherrytomater med mynte, limesaft, og lidt salt. Der er falafler som her er købte, men disse kan nu også laves selv. Der er avcocado, granatæblekerner og pistaciekerner til toppen.

Mellemøstlig salat

Opskrift til 4 personer

Samlet tid

45 minutter

Ingredienser

 • 1 portion haydari (se link længere oppe)
 • 200 g bulgur
 • 1 god håndfuld grønkål til hver skål
 • 1/2 granatæble
 • 1 pakke falafler (jeg køber Nutana på frost og varmer)
 • 15-20 cherrytomater + lidt citronsaft, et nip salt og en håndfuld frisk mynte
 • 1-2 avocadoer
 • 1 håndfuld pistacienødder

Chilidressing

 • 2/3 dl olie
 • 1/2 tsk. salt + lidt peber
 • 3 cm af en frisk chili som hakkes meget fint
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1 tsk. sukker

Sådan gør du

 1. Start med at koge bulgur (skal koge i 12-13 minutter og derefter stå og trække i 25 minutters tid)
 2. Lave så din haydari: der skal bages nogle peberfrugter i ovnen i 10 minutters tid, som skal blendes med bl.a. feta og persille. Se opskriften længere oppe.
 3. Imens bulgur koger og peberfrugterne bager, kan du forberede resten:
 4. Skyl og snit grønkål (hvis ikke du har købt en pakke hvor det er gjort), masser gerne kålen ind i lidt olie også. Dette gør du ved t komme den snittede grønkål i en skål, hælde 1 spsk. olie over og presse olien godt ind i kålen.
 5. Gør klar med granatæblet, så du får kernerne fri
 6. Varm falaflerne op, jeg giver dem først en tur i mikrobølgeovnen og dernæst på panden, så de bliver sprøde
 7. Halver cherrytomater og kom dem i en skål. Hak mynte og kom ved. Hæld en sjus citronsaft og et drys salt over
 8. Skær avocado i skiver
 9. Fjern pistacien fra skallerne og hak dem groft
 10. Bland din chilidressing sammen
 11. Anret det hele sammen og hæld dressingen over salaten

Bedøm denne ret

mellemøstlig salat

salat med falafler

Forslag til justeringer

Du kan sagtens skifte bulgur ud med quinoa, speltkerner, havreris eller couscous. Du kan som tidligere nævnt skifte haydari ud med humus eller tzatziki. Du kan bruge en anden type salatbade, f.eks. frisk spinat eller spidskål i stedet for grønkålen. Du kan også toppe det med pinjekerner eller saltmandler frem for de her pistacienødder.

 

Andet mellemøstligt mad

Åh jeg elsker virkelig mad fra det mellemøstlige køkken. Se f.eks. dette indlæg med mellemøstlig middag – en masse idéer til hvad du kan servere, som passer sammen. Der er både tabbouleh, køfte, baba ganoush, marokkansk salat og couscoussalat

falafelsalat

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. Tak fordi I følger med her på siden.

Kommentarer

 1. Hej Julie 🙂 Hvor ser det bare lækkert ud! Det tænker jeg, at vi skal have til aftensmad i aften. Jeg vil dog lige høre, hvilken dressing du vil anbefale i stedet for chllidressingen? Det er virkelig ikke noget for mig, da jeg ikke rigtig tåler noget stærkt 🙂

  1. Hej Sabrina.
   Mange tak, beklager jeg først ser din besked nu. Du kan sagtens undlade chilien i dressingen og blot lave en olie-citron-salt-peber-og-honning-dressing f.eks. 🙂

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret