Mandelsnitter i forskellige varianter

Reklame for Skælskør

mandelsnitter

hindbærsnitter
Mandelsnitter med forskellige slags marmelader fra Skælskør. Her er både den klassiske variant, en med rabarber-ingefær og en med havtorn-æble

Opskrift på mandelsnitter

 

Hindbærsnitter er jo så godt, og især de hjemmelavede af slagsen. Jeg har modtaget et par forskellige glas marmelade fra Skælskør og har i denne opskrift prøvet de forskellige i hver sin snitte. Min personlige favorit er og bliver nok hindbærmarmeladen. Men den med havtorn og æble smager virkelig også skønt. Du kan jo se om du tør at kaste dig ud i en ny smagsvariant som en brombærsnitte f.eks., eller om du vil lave den klassiske hindbærsnitte. I hvert fald får du min opskrift her på mandelsnitter (jeg har nemlig kommet mandler i bundene, som giver lidt knas)

Hindbærsnitter

Opskrift til 6 store hindbærsnitter

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

60 minutter

Ingredienser

 • 120 g mandler
 • 150 g smør
 • 130 g hvedemel
 • 1 spsk. vaniljesukker
 • 100 g flormelis
 • 1 nip salt
 • valgfri marmelade (1 god spsk. per bar)

Glasur og pynt

 • Flormelis + vand (efter smag og behag)
 • frysetørret støv (hindbær, skovbær eller hvad du ønsker)
 • hasselnøddeflager

Sådan gør du

 1. Start med at blende mandler til mel, brug enten en food processor, blender eller minihakker
 2. Kom mandelmelet ned i en skål sammen med smør, hvedemel, vaniljesukker, flormelis og salt. Smuldr det sammen med hænderne til smørret er fordelt og tryk det sammen
 3. Fordel det på en bageplade, beklædt med bagepapir, så det danner en stor firkant, min måler 35*18 cm. Du kan lægge et stykke bagepapir over og enten trykke det med hænderne eller bruge en kagerulle.
 4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, bag i 8-10 minutter
 5. Lad bunden køle af på en rist
 6. Skær ud til snitter, sørg for at have et lige antal, så du både har en bund og en top. Mine måler 9*6 cm.
 7. Fordel en valgfri marmelade over halvdelen og læg låget på
 8. Rør din glasur sammen og smør den over toppen
 9. Drys med valgfri pynt

Bedøm denne ret

De her hjemmelavet mandelsnitter er virkelig nemme og faktisk også ret hurtige at bikse sammen. Der skal ikke bruges særlig mange ingredienser og heller ikke specielt meget tid på at lave bundene. Så passer de sig selv i ovnen og skal lige køle lidt af. Efter et lag med marmelade og en tur med glasuren, har du lidt lækkert at byde dine gæster på.

Indlægget er lavet i samarbejde med Skælskør, som er producenten bag disse lækre marmelader. Jeg har fået tilsendt lidt forskelligt, både skovbær jordbær, æble havtorn og rabarber ingefær. De smager alle super skønt og kan også fint bruges i snitterne, så jeg opfordrer derfor blot til at du snupper din favorit version. Men hvis du skal lave “rigtige” hindbærsnitter, skal du selvfølgelig have gang i hindbærmarmeladen.

 

Mandler i bundene

Min opskrift på hindbærsnitter er lavet med lidt mandler i bunden, både for smagens skyld – da jeg elsker den nøddesmag de giver. Men også for sprødhedens skyld, da mandlerne giver lidt knas og bid i bundende. Du kan enten blende det helt til mel, eller lade det være hakket, så der er endnu mere bid i. Dog skal det hakkes ret fint, for at det kan hænge sammen.

 

En sundere variant

Denne opskrift er ret klassisk og giver en mindre sund snitte. Der er både brugt smør og flormelis i dejen. Men jeg har dog også en opskrift på sunde hindbærsnitter lige her. De er sødet med honning og er uden mel. Jeg har brugt polenta (majsgryn) og mandler i den opskrift, så er du på jagt efter en opskrift på glutenfri hindbærsnitter – så lur med der.

 

Andre mindre kager

Hvis du elsker sådan nogle bagerkager, som de her – så kan det være du skal prøve en af følgende:

 

Opbevaring af mandelsnitter

Jeg kom mine i køleskabet efter de blev lavet. Jeg synes de er ekstra gode når de er helt kolde. Sådan har jeg det egentlig med det meste kage, jeg elsker når det er koldt. De kan sagtens stå ude på køkkenbordet noget tid, men hvis du gemmer dem et par dag – så opbevar dem i køleskabet

 

Kan man fryse de her mandelsnitter?

Ja det kan man også sagtens, jeg lod mine stå i køleskabet til dagen efter. De der så ikke blev spist de første to dage, røg en tur i fryseren. Så er det nemt til en anden god gang, hvis der f.eks. kommer gæster.

Hvor længe kan hindbærsnitter holde sig?

Jeg vil mene de holder sig fint i 4 dages tid i køleskabet. De bliver måske en lille smule mere tørre for hver dag der går, men jeg synes sagtens de kan spises efter et par dage.

mandelsnitter

mandelsnitter

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret